Ons aanbod

Kinderopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang

Spelende kinderen Sterre kinderopvang

Bij Sterre Kinderopvang kun je terecht voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Welke opvang je ook kiest, bij Sterre Kinderopvang draait het om de wereld ontdekken. Kinderen écht kind laten zijn. Het liefst in de natuur, want nergens kunnen kinderen zich meer verwonderen dan buiten.

We zetten deze drie vormen van Sterre Kinderopvang graag even voor je op een rijtje:

Kinderdagverblijf of kinderdagopvang (KDV)

Kinderen (leeftijd 0 tot 4 jaar) die nog niet naar de basisschool gaan, kunnen terecht bij de kinderdagopvang. Samen de wereld ontdekken en veel buiten spelen in de natuur. Zelfs de allerkleinsten gaan mee naar buiten en slapen heerlijk in de buitenbedjes. Binnen spelen met natuurlijke speelmaterialen, op bezoek bij de geitjes of op ontdekkingstocht in de moestuin; bij Sterre Kinderopvang worden de activiteiten afgestemd op dat wat de kinderen die dag bezig houdt.

De locaties van Sterre Kinderopvang zijn uniek. Met een eigen visie en aanpak zijn de locaties er stuk voor stuk op gericht om de fantasie en creativiteit van het kind te prikkelen. 

Bekijk alle kinderdagverblijven

Kinderopvang Willemijntje

Peuteropvang

De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar, van werkende en niet-werkende ouders. Bij Sterre Kinderopvang gaan de peuters op ontdekkingstocht in de natuur, aan tafel om nieuwe smaken te ontdekken en samen te spelen met natuurlijke (speel-) materialen.

“We spelen zowel binnen als buiten, zodat ze lekker in beweging zijn en de lichamelijk ontwikkeling gestimuleerd wordt.’’

Bij de peuteropvang draait het echt om spel en ontwikkeling als voorbereiding op het basisonderwijs. Op een aantal locaties worden peuter-kleuter ontmoetingen georganiseerd; een halfuurtje waarin de peuters en kleuters bij elkaar komen om samen te spelen. Dit helpt de peuters om spelenderwijs ervaring op te doen zodat zij straks met zelfvertrouwen richting de basisschool gaan.

Sterre Kinderopvang biedt 40-weekse peuteropvang voor peuters van 2 tot 4 jaar. De gemeente Tilburg geeft voor de eerste twee dagdelen subsidie voor deze voorziening.

Voor (halve dagen) peuteropvang kun je op de volgende locaties terecht: KievitKrisj Krasj Kresj, Oculus, Reeshoeve en Wipwap. Heb je een kind van 2 of 3 jaar waarvoor je een hele dag opvang zoekt? Dan kun je gewoon naar een kinderdagverblijf!

Lees meer over peuteropvang

Buitenschoolse opvang/ BSO

In Tilburg vind je meerdere locaties van Sterre Kinderopvang waar je kind voor buitenschoolse opvang (bso) terecht kan. Op een bso kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar die naar de basisschool gaan vóór en na school samen spelen. De bso biedt elke dag een gevarieerd en actief programma, passend bij de ontwikkelingen, leeftijd en belevingswereld van de kinderen. De nadruk ligt hierbij wel op ontspannen, ontdekken en leren op een speelse manier, het is immers de vrije tijd van je kind.

“Het liefste gaan we naar buiten en organiseren we activiteiten voor de kinderen in de natuur.”

Onze bso locaties grenzen aan, of zijn zelfs gevestigd in, een basisschool. Handig! Ze houden in hun openingstijden zo veel mogelijk rekening met de schooltijden zodat deze mooi op elkaar aansluiten. Ook voorschoolse opvang (vso) en tussenschoolse opvang (tso) vallen onder de buitenschoolse opvang.

Bekijk de bso locaties van Sterre Kinderopvang: Aan de WaterkantElzen, KievitOculus, PettefletReeshoeve, Tiliander en Wandelbos

Sterre Kinderopvang heeft 18 locaties in Tilburg en Rijen. Daarmee is er altijd een locatie bij jou in de buurt.

Bekijk alle Sterre Kinderopvang locaties