Boerderij kinderopvang in Tilburg

Een natuurlijke speel, leer- en leefomgeving!

Boerderij Kinderopvang Tilburg Reeshof

Een boerderij kinderopvang in Tilburg? Bestaat dat? Jazeker! Sterre Kinderopvang heeft maar liefst twee locaties in Tilburg Reeshof waarbij dieren en natuur centraal staan: Boerderij Kinderopvang Kievit & Boerderij Kinderopvang Reeshoeve. En aan de rand van het Wandelbos vind je nog twee prachtige locaties: kinderdagverblijf WipWap en natuur bso Wandelbos!

Een beestenboel op onze kinderboerderij in Tilburg Reeshof & Wandelbos

Kinderen kunnen zich op de boerderij kinderopvang ontwikkelen in een groene en dierrijke omgeving, met alles wat een boerderij te bieden heeft. We vinden het belangrijk dat kinderen buitenspelen en met alle dieren in aanraking komen. Denk hierbij aan kippen, geitjes, varkens, pony’s, konijnen en insecten. Hoe bijzonder is het als je favoriete cavia kleintjes krijgt? Er kuikentjes worden geboren? Of je de rupsen ziet ontpoppen tot vlinders? De verzorging van de dieren is geïntegreerd in het programma. Zo helpen de kinderen mee met het schoonmaken van de caviaverblijven, ze voeren de konijnen en laten de pony ‘uit’. Maar ze hebben vooral ook veel plezier en knuffeltijd met de dieren.

Spelen en ontdekken in de buitenlucht

Een boerderij kinderopvang is een plek waar kinderen vies mogen worden en mogen ontdekken wat de natuur te bieden heeft. Zo wordt er ook buiten gespeeld als het regent en doen we spelletjes in de modder. Voor kinderen is er bijna niks leukers dan buiten bezig zijn, lekker vies worden en met vriendjes de wereld ontdekken. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat kinderen die tijdens het spelen vies mogen worden, onbevangen kunnen ontdekken en experimenteren. Hierdoor voelen ze zich vrijer en gelukkiger. Daarnaast prikkelt buitenspelen de fantasie, is het goed voor het concentratievermogen en stimuleert het de nieuwsgierigheid.

Kinderdagverblijf, peuteropvang en bso

Uiteraard is er op de boerderij kinderopvang ook veel aandacht voor groei en ontwikkeling. Er wordt binnengespeeld met natuurlijke materialen, gezongen, voorgelezen en geknutseld. Op het kinderdagverblijf gaan baby’s gezellig mee naar buiten en slapen, tussen de fluitende vogels, in de buitenbedjes (of binnen, als je dat liever hebt!). Bij de peuteropvang gaan we op ontdekkingstocht, zowel binnen als buiten, en bereiden we de peuters al spelend voor op de basisschool. Na schooltijd kunnen kinderen zich op de buitenschoolse opvang ontspannen, genieten van de dieren, moestuin en leuke leerzame activiteiten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze locaties:

Boerderij Kinderopvang Reeshoeve (0-13 jaar)

Boerderij Kinderopvang Kievit (2-13 jaar)

Boerderij Kinderopvang WipWap (0-4 jaar)

Natuur BSO Wandelbos (4-13 jaar)

 

Voordelen van een boerderij kinderopvang

  • Spelen in de gezonde buitenlucht
  • Kinderen ontwikkelen op jonge leeftijd hun gevoel van zorg en verantwoordelijkheid
  • Zintuigelijke ontwikkeling: er is veel te zien, horen en voelen
  • Respect voor dieren en de natuur
  • Een natuurlijke speel, leer- en leefomgeving
  • Meer beweging dan op een reguliere kinderopvang