Burgemeester Kinderopvang Tilburg-West

We kijken met onze ogen, we begrijpen met onze handen...

....en zetten graag de bloemetjes buiten

Van harte welkom op de pagina van Burgemeester. Je vindt ons in de rustige, groene Burgemeester Rauppstraat in de wijk Zorgvlied (Tilburg West). Wij zijn niet zomaar een kinderdagverblijf. Wij laten kinderen echt kind zijn. Kom vooral een keer kijken en de speciale sfeer zelf ervaren. Wij zijn een Sterre kinderopvang, waar het kind, kind mag zijn en wij uit gaan van de eigen fantasie en beleving van het kind.

Veel buiten op ontdekkingstocht
Bij ons wordt veel buiten gespeeld in de speciaal ontwikkelde ontdekkingstuin met onder meer een eigen moestuin. Ook als het regent, dat is juist leuk! Kinderen ontdekken de natuur spelenderwijs, bv door aan de verschillende planten te voelen en ruiken, al vanaf dat ze baby zijn. De kleintjes verbouwen eigen groenten in de tuin, die ze daarna lekker mogen opeten. Een eigen geplante wortel smaakt extra lekker. Zo leren ze spelenderwijs hoe lekker gezonde voeding is. Activiteiten worden vaak afgestemd op dat wat de kinderen die dag bezighoudt. De medewerkers hebben voldoende bagage om daar flexibel op in te kunnen spelen.

Ruimschoots aandacht voor uw baby
Baby’s krijgen ruimschoots aandacht. Als ze het nodig hebben mogen ze lekker buitenslapen in de speciale bedjes. Als ze wakker zijn wordt er veel met ze gepraat, muziek gemaakt, mogen ze voelen en ontdekken. Bij Burgemeester wordt gespeeld met natuurlijke materialen zoals zand en water.

Kinderdagverblijf Burgemeester, waar uw kind echt kind mag zijn!

Kijk eens naar het filmpje rechtsboven!

Zaden voor voedsel

Wij willen kinderen veel mee laten maken van de natuur. Zo leren we onze kinderen ook dat we andere kinderen kunnen helpen in landen waar het krijgen van voedsel niet zo vanzelfsprekend is. Samen met de kinderen bewaren we de zaden van groente en fruit en maken we de zaden schoon en drogen we de zaadjes. Dat we hierbij andere kinderen kunnen helpen is alleen maar heel fijn.

Zaden voor voedsel

Minirun

Ook dit jaar hebben we meegelopen met de Tenmiles Minirun, met 15 kinderen van Burgemeester!

Heel erg knap van de kinderen! Gefeliciteerd!

mitchell.jpg?itok=-WdhHHJn

 

 

 

 

 

 

Modderdag

ModderDag is spelen met de elementen: water en zand. Maar ModderDag is ook contact met de natuur! Wanneer kinderen vies mogen worden neemt de kwaliteit van het spel  juist toe. Dit jaar hebben we een modderweek gehad iedere dag weer een ander spel met modder! Modderschilderen, stro en modder, een waterbaan in de zandbak en dan krijg je....modder!

foto_4.jpg?itok=mJfQIN5AVies worden mag!

Dag van de Groene Kinderopvang

Ook kinderdagverblijf Burgemeester heeft hieraan meegedaan. We zijn in onze natuurtuin op zoek gegaan naar beestjes en met een loep hebben we de kleinste insekten bekeken.

Er viel nog meer te ontdekken in onze mooie buitenruimte. Proeven van minder bekende groente en fruitsoorten zoals papaya, kaki, passievrucht, nashiperen, selderij, radijsjes, courgette etc. Verder lekker voelen/spelen met mais, zwart zand, schelpenzand, en hooi. Gezellig picknicken en spelletjes zoals banaan happen.

Buiten spelenbuitenspelen burgemeester

Sinds een maand hebben we nieuw speelgoed voor buiten. Het zijn andere materialen dan de geijkte emmers, scheppen en fietsen. Het zijn hout blokken waar je straten, bruggen, torens, hutten en nog veel meer van kunt bouwen. Ook hebben we een grote kist met buizen, touwen, blikken en nog veel meer kosteloos materiaal met de bedoeling om kinderen op een andere manier te laten spelen!

Buiten spelen is fijn!

Zomerfeest

Samen met ouders, kinderen en de pedagogisch medewerkers hebben we het begin van de zomer gevierd. Ons thema was dieren en natuur.

We hebben dit gevierd met bakken met stro, zand en hooi waar de kinderen zelf mochten ontdekken hoe de materialen voelen en wat de verschillen zijn. We hadden grote dennenappels om mee te gooien, te verstoppen en te verven. Er kwamen vier paardjes en degene die dat graag wilde mocht een ritje rijden, wel spannend hoor!

We hadden een muziekhoek, een leeshoek en een groep vol met eten! Veel fruit en andere gezonde hapjes!

Fijne vakantie!

 

BOink-Belangenvereniging

Burgemeester is lid van BOinK- Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang.

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Duurzame en groene kinderopvang en Fantasie en verwondering centraal
 • Natuur: Ontdektuin en Moestuin
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes
 • Speciaal voor peuters: Peutergym, Dansen en Op bezoek bij senioren
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau