Elzen buitenschoolse opvang Tilburg Centrum

Groene kinderopvang, midden in de stad

Aan het schoolplein van basisschool de Elzen (Bomenbuurt in Tilburg Centrum) vindt u onze Buitenschoolse opvang (bso) Elzen.

Basisschool de Elzen

Basisschool de Elzen is een Montessori school. Montessori gaat uit van de kracht van het kind. Dit is ook precies waar we bij Sterre Kinderopvang voor staan. De samenwerking tussen de school en onze bso is dan ook een hele logische. Het gedachtegoed van Montessori stopt zo niet, maar gaat na school door op de bso. Bij ons begint onze aanpak, ons dagprogramma met de vraag van kinderen. Een blad van een boom kan een prachtig kunstwerk worden. Op onze bso worden kinderen geprikkeld in hun creativiteit. Kinderen maken kennis met verschillende technieken, ontwerpen een mooi beeld of een eigen knuffel en bedenken toneelstukjes en dansjes. En dan hebben we natuurlijk de prachtige kloostertuin, een eeuwenoud stukje natuur in hartje centrum. De natuur en ruimte nodigen uit tot fanatasievolle rollenspellen. Iedere dag gaan we naar buiten en gaan kinderen op ontdekking uit. Ook kunnen we naar de aangrenzende gymzaal om te bewegen. 

Groen is duurzaam, puur, scheiden van afval, verantwoorde voeding en hergebruiken van afval. Van oude sokken maken kinderen knuffels, van karton maken ze huisjes. Boomstammen worden omgetoverd tot stoeltjes en tafels en kinderen eten in een boomstammenrestaurant!                       

Partners in de wijk

In de wijk werken we samen met CulTuurBso Monopole. Zij hebben net als wij speciale aandacht voor creativiteit.

Bso Elzen is een dependance van kindercentrum Willemijntje. Kinderdagverblijf Willemijntje en Bso Tiliander behoren ook tot dit kindercentrum.

Vaak zien we kinderen van kdv Willemijntje terug op Bso Elzen. Deze verbinding zorgt voor een warme overdracht en vertrouwde gezichten. 

Prijzen 2019

Algemene informatie over de kinderopvangtoeslag kunt u vinden onder de button "kosten", rechts boven op deze pagina. Hieronder volgt informatie specifiek voor Bso Elzen.

De prijs per uur is afhankelijk van het contract en de begintijd van de bso. We hebben  52, 40 en 12 weken contracten. De uurprijs op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is €7,39 bij 52 weken en  €8,71 bij 40 weken. Op woensdag is de uurprijs €6,33 bij 52 weken en €6,61 bij 40 weken. Bij een combinatie van woensdag en een andere dag komt er een gemiddelde prijs. Dit kan voordelig zijn omdat er over een groter deel van de prijs kinderopvangtoeslag kan worden verkregen. De bruto dagdeelprijs is wat hoger maar leidt dan toch tot een veel lagere netto dagdeelprijs. Het uurtarief voor 12 weken (officiële vakantieweken) is €7,55. Voor de voorschoolse opvang betaalt u €7,89 per uur.

Voor meer informatie over de prijzen kunt u mailen naar c.hendriks@sterrekinderopvang.nl

Moestuinbakken

moestuinbak_4_0.jpg?itok=pVvbNGko

Bij La Poubelle hebben we moestuinbakken laten maken van oude lessenaars. De AH plantjes zijn groot genoeg om buiten geplant te worden. Kleine kinderhandjes hebben hard meegewerkt!

moestuinbak.jpg?itok=zzg7SAgB 

Voor het moestuintje zijn we op zoek naar opa's en oma's

lees het intervieuw in de wijkkrant nummer 3, 2016 blz 7.

Ten Miles

Buiten spelen, rondrennen en bewegen vinden we belangrijk. Daarom dragen we een steentje bij aan de minirun van de ten miles.

 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken, 40 weken en 12 weken (bso)
  • Openingstijden: Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
  • Ligging: In/nabij basisschool en Vlakbij park
  • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Duurzame en groene kinderopvang en Fantasie en verwondering centraal
  • Natuur: Bosrijke omgeving, Ontdektuin en Moestuin
  • Cultuur/expressie: Schilderen en Nieuwe media
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Extra aandacht voor verantwoorde voeding
  • Samenwerkingspartners: Basisschool