Intake kinderopvang; wat kun je verwachten?

Goed voorbereid je kind straks naar de opvang brengen

Intake kinderopvang

Het is niet niks; van elke dag veilig en vertrouwd thuis naar een plek op de kinderopvang. Een flinke verandering die zeker voor je kind, maar ook voor jou, wat voeten in de aarde heeft. Om hier goed op voorbereid te zijn (jullie, maar zeker ook de pedagogisch professionals op de kinderopvanglocatie), vindt er een intake plaats.

Wanneer dit je eerste kindje is, ben je vast nog niet vaak op een opvanglocatie geweest. Wellicht heb je wel al een keer kennisgemaakt en een rondleiding gehad. Tijdens deze momenten ben je vast overladen met informatie en zijn veel vragen al beantwoord. Maar het intake gesprek is er ook voor jou om alle vragen die je nog hebt te stellen zodat echt alles duidelijk voor je is wanneer je je kind komt brengen.

Vertel zo veel mogelijk

Ook is dit moment er om juist ook heel veel te vertellen. De pedagogisch professionals die veel met jouw kind zullen optrekken, willen alles over je kind weten om de opvang die zij gaan bieden zo goed mogelijk in lijn te laten zijn met thuis. Jullie dagritme, voor het slapengaan rituelen, waar wordt hij/zij blij van en hoe zie je eigenlijk wanneer jouw kind moe is? Maar ook hoe wil jouw kind wakker gemaakt worden en hoe wordt hij/zij graag getroost? Allemaal dingen die voor jou vanzelfsprekend zijn en de pedagogisch professionals graag van je horen, zodat zij je kind snel leren kennen. 

Praktische zaken regelen

De intake is er ook om praktische zaken te regelen. Bijvoorbeeld een wenperiode. Indien er ruimte is op de groep, is het vaak mogelijk om je kind al een paar keer enkele uurtjes te brengen. Bespreek hoe jij de wenperiode voor je ziet en wat er mogelijk is op de locatie.

Wij adviseren je de intake goed te gebruiken; stel alle vragen die je hebt en vertel alles over je kind om de start van de opvang straks zo goed mogelijk te laten verlopen zodat je kind snel gewend is.

Rondleiding aanvragen of aanmelden

Wil je eerst nog een rondleiding aanvragen? Of wil je je kind aanmelden? Zoek hier naar een locatie en vul het rondleiding- of aanmeldformulier in via één van de knoppen bovenin.

Misschien ook interessant

Spelende kinderen Sterre kinderopvang

Ons aanbod

Bij Sterre Kinderopvang kun je terecht voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Welke opvang je ook kiest, bij Sterre Kinderopvang...
Lees meer