Jip & Janneke Kinderopvang Tilburg Zuid

Net zo fijn als thuis

Vanaf de geboorte persoonlijke zorg die bij jouw baby past

 

Jip & Janneke | Net zo liefdevol als huis

In een warme, persoonlijke en vertrouwde omgeving durf je jezelf te zijn. Dat geldt voor kinderen net zo goed. Bij Jip & Janneke mag een kind leren door te doen in een eigen tempo en op zijn eigen manier. Op professionele wijze stimuleren wij individuele ontwikkeling. Dat doen we bijvoorbeeld met ons aanbod Pikler speelmaterialen. De kinderen spelen dagelijks buiten in onze ontdektuin, we bieden peuterdans aan en brengen  bezoekjes aan de ‘opa’s en oma’s’ bij Josefzorg, zoals de kinderen dat noemen.

Verantwoord leren

In een warme, persoonlijke en vertrouwde omgeving durf je jezelf te zijn. Dat geldt voor kinderen net zo goed. Leren in een fijne omgeving staat bij ons centraal. We stimuleren de zelfstandigheid van kinderen al op jonge leeftijd. Dit doen we door hen te leren uiten wat ze willen en te ontdekken waar hun krachten liggen. We nemen het werk van de kinderen niet uit handen. Want we kunnen het armpje van een baby wel door een rompertje halen, maar met aandacht en interactie reikt jouw kindje die arm met plezier aan. Zo leren de allerkleinsten al samenwerken op een fijne manier.

Babygroep

In onze babygroep Boterbloem komt jouw kind terecht in een warm nest. Jip & Janneke biedt een huiselijke omgeving met professionele opvoeders die verstand van zaken hebben. Natuurlijk kan dat spannend zijn voor jullie als ouders. Hoe de eerste dag verloopt is daarom aan jullie: van een half uurtje proefdraaien tot een hele dag nieuwe vrienden maken. Alles mag.

 

Kijk binnen via een 360graden tour

 

Jip & Janneke is er ook voor ouders

Onze kinderdagopvang is niet alleen fijn voor jullie baby, het is ook prettig voor ouders. Door jullie kind bij Jip & Janneke te brengen gun je jezelf de mogelijkheid om te werken of studeren. Onze centrale ligging aan de Ringbaan Zuid maakt de opvang bovendien makkelijk bereikbaar.

We houden op vele manieren rekening met ouders. Zo is er altijd ruimte voor een praatje bij het wegbrengen of ophalen en in een persoonlijk digitaal schriftje houden we de dag bij: het laatste flesje en slaapje staan hier onder andere in. Zo loopt de dag in een vertrouwd ritme door. Eén keer per jaar maken we een afspraak voor een 10-minutengesprek om de ontwikkelingen van je kind te bespreken en vragen te beantwoorden. Zo houden we elkaar goed op de hoogte.

Ervaring van ouders

Facebookrecensies

Resultaten van ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek (KlantOK) vind je in de balk hiernaast.

De eerste dag

Komt jouw baby bij Jip & Janneke dan ontvangen jullie veel informatie en willen wij graag veel weten over je kind. Tijdens een intake gesprek, voorafgaand aan de eerste opvangdag, maak je kennis met de mentor van je kind en worden er afspraken gemaakt over allerhande zaken zoals voedings- en slaaptijden. Goed om te weten, is dat we het bij ons net zo fijn maken als thuis. Hier kunnen jullie bij helpen door de eigen fles, voeding, slaapspullen en een setje schone kleding mee te geven. Want in de eigen trappelzak ligt het persoonlijke bedje bij ons extra lekker.

Nuttige informatie

 • Jip & Janneke is 52 weken open van 7.30 uur tot 18.30 uur.
 • In overleg kan het mogelijk zijn om gebruik te maken van verlengde opvangtijden.
 • Opvang bij Jip & Janneke is inclusief luiers, standaard verzorgingsproducten, fruit, een broodmaaltijd, thee, melk en soepstengels of een andere verantwoord tussendoortje.
 • Onze uurprijs is exclusief babymelk, groentehap en persoonlijke verzorgingsproducten.
 • Wij bieden leuke extra activiteiten zoals peuterdans en bezoekjes aan het verzorgingstehuis.

Benieuwd naar de kosten? Bereken het direct via de rekentool.

Professionele kinderopvang

Wij geloven dat je meer leert van spelen dan van verplichte opdrachten. We volgen de kinderen in hun ontwikkeling en passen de activiteiten daarop aan. We zorgen ervoor dat de omgeving het kind uitdaagt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Op latere leeftijd zeggen we immers ook tegen elkaar: je leert door te doen.

Goed geschoold

Ons personeel is goed geschoold en werkt volgens de Gordonmethode, Emmi Pikler en Peter Gray. De combinatie van deze opvoedsystemen past bij ieder kind en iedere situatie. Zo halen we op individueel en groepsniveau het beste naar boven. Om op de hoogte te blijven van opvoedkundige methodes en onszelf ook verder te ontwikkelen, organiseren we regelmatig een avond waarop we met collega’s onze pedagogische kennis bijspijkeren.

Aan de Ringbaan Zuid vindt u ons gezellige kinderdagverblijf: Jip & Janneke. Baby's en peuters voelen zich hier snel thuis en vertrouwd. Ideale kinderopvang voor veel gezinnen uit Tilburg Zuid en mensen die via Tilburg Zuid van of naar hun werk rijden, zeker vanwege onze ruime openingstijden.

Klik hier om even binnen te kijken.

Kinderopvang is in de eerste plaats een fijne oplossing voor u als ouder, zodat u de mogelijkheid heeft om te werken of studeren. Ook voor het kind is het van grote waarde om bij ons te komen spelen. Bij ons leren ze wat vriendschap is. Ze leren ruzie maken en hoe ze deze zelf op kunnen lossen. Ze gaan op ontdekkingstocht en ontdekken wat ze allemaal al kunnen of wat ze nog kunnen leren.

We hebben een prachtige ontdektuin waar we iedere dag op onderzoek uitgaan. Ook als het weer wat minder is. We hebben een speciale babyhoek waar de kleintjes rustig kunnen genieten van de frisse lucht. Of we gaan lekker wandelen in de buggy, zodat we de avonturen van de grotere kinderen kunnen bewonderen.

Extra informatie

Standaard open van 7.30 uur tot 18.30 uur
Halve dagen mogelijk. Alleen de ochtend (tot 13.00 uur) of alleen de middag (vanaf 13.00 uur) Minimaal 3 dagdelen
Leuke extra activiteiten zoals yogalessen, bezoekjes aan het verzorgingstehuis en sportlessen

PEUTERYOGA

Minimaal 1 keer per week wordt er een peuteryogales georganiseerd. Kinderen vanaf ongeveer 2 jaar spelen de hoofdrol in een verhaal, maken een reis of gaan op ontdekkingstocht op hun yogamat.

Lijkt het je peuter leuk om een keer mee te doen? Bel of mail dan gerust om een keer vrijblijvend te komen kijken.

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en Vlakbij park
 • Visie/werkwijze: Fantasie en verwondering centraal
 • Sport en spel: Dansen
 • Natuur: Ontdektuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor peuters: Peutergym, Dansen en Op bezoek bij senioren
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Samenwerkingspartners: Consultatiebureau en Culturele instanties