De kosten van kinderopvang

Als je kiest voor kinderopvang, wil je ook graag weten wat de tarieven zijn. In de kinderopvang worden deze vaak bruto per uur weergegeven. Die bruto uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld van de werkelijke kosten.

Daarom hebben we een handige rekentool voor je, waarmee je snel en makkelijk berekent wat je betaalt aan Sterre Kinderopvang in jóuw specifieke situatie. Vul de rekentool in en ontdek meteen wat je maandelijkse netto kosten zijn.

Bekijk de rekentool kinderopvang   

Tarieven Sterre Kinderopvang in 2022

In onderstaande tabel vind je de meest voorkomende contractvormen. Op sommige kinderopvanglocaties zijn ook andere contracten mogelijk. De directeur van je gekozen locatie kan je precies vertellen wat er mogelijk is. 

Soort kinderopvang

Bruto maandprijs

Bruto uurprijs
Kinderdagopvang 52 weken per jaar*

€ 411,84

€ 8,64
Peuteropvang 40 weken per jaar** € 316,80 € 8,64**
Bso 52 weken per jaar***

€ 207,97

€ 7,68
Bso 40 weken per jaar*** € 136,17 € 8,74
Voorschoolse opvang

€ 28,31

€ 8,50

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* op basis van 1 hele dag kinderopvang.
** peuteropvang wordt op een aantal locaties aangeboden voor 40 en/of 52 weken. De prijs in de tabel betreft de eerste twee dagdelen met subsidie van de gemeente. De overige dagdelen zijn tegen de bruto uurprijs van € 9,74. 
*** prijzen van de bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30 uur. Via de rekentool bereken je precies wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 

 

Peuteropvang met subsidie

Bijna al onze locaties met kinderdagopvang bieden ook peuteropvang aan (dit is de voormalige peuterspeelzaal). Hier kunnen alle peuters van 2-4 jaar terecht, met subsidie vanuit de gemeente. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn op het gebied van peuteropvang op de locatie van jouw voorkeur, neem dan gerust contact op met de directeur van de betreffende locatie.

Op de website van het Servicebureau Kinderopvang vind je alle relevante informatie over onder meer de kosten van deze voorziening die gesubsidieerd wordt door de gemeente. 
 

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je meer informatie over kinderopvangtoeslag:

Kinderopvangtoeslag