De kosten van kinderopvang

Als je kiest voor kinderopvang, wil je ook graag weten wat de tarieven zijn. In de kinderopvang worden deze vaak bruto per uur weergegeven. Die bruto uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld van de werkelijke kosten. 

Daarom hebben we een handige rekentool voor je, waarmee je snel en makkelijk berekent wat je betaalt aan Sterre Kinderopvang in jóuw specifieke situatie. Vul de rekentool in en ontdek meteen wat je maandelijkse netto kosten zijn.

Bekijk de rekentool kinderopvang   

Tarieven Sterre Kinderopvang in 2023

In onderstaande tabel vind je de meest voorkomende contractvormen. Op sommige kinderopvanglocaties zijn ook andere contracten mogelijk. De directeur van je gekozen locatie kan je precies vertellen wat er mogelijk is. 

Swipe op mobiel de tabel naar links en rechts om deze goed te kunnen bekijken.

Soort kinderopvang

Bruto maandprijs

Bruto uurprijs
Kinderdagopvang 52 weken per jaar*

€ 438,53

€ 9,20
Peuteropvang 40 weken per jaar** € 337,33 € 9,20**
BSO 52 weken per jaar***

€ 221,54

€ 8,18
BSO 40 weken per jaar*** € 145,08 € 9,31
Voorschoolse opvang

€ 30,17

€ 9,05

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* op basis van 1 hele dag kinderopvang.
** peuteropvang wordt op een aantal locaties aangeboden voor 40 en/of 52 weken. De prijs in de tabel betreft de eerste twee dagdelen met subsidie van de gemeente. De overige dagdelen zijn tegen de bruto uurprijs van € 10,37. Meer informatie over de kosten van peuteropvang lees je hieronder.
*** prijzen van de bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30 uur. Via de rekentool bereken je precies wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 

 

Peuteropvang met subsidie

Veel van onze locaties met kinderdagopvang bieden ook peuteropvang aan (dit is de voormalige peuterspeelzaal). Wist je dat alle Tilburgse kinderen van 2-4 jaar naar de peuteropvang mogen komen? Ook als je als ouder niet werkt. Alle Tilburgse ouders van peuters van 2-4 jaar krijgen een tegemoetkoming in de kosten voor 2 dagdelen peuteropvang per week op basis van 40 weken opvang per jaar. Je ontvangt deze tegemoetkoming op basis van je verzamelinkomen. Werk of studeer je? Dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. Dit vraag je aan via de Belastingdienst. Heb je geen werk of studie? Dan heb je recht op subsidie van de gemeente. De peuteropvanglocatie regelt deze subsidie voor jou.

In de Ouderbijdragetabel peuteropvang 2023 zie je precies wat je uiteindelijk maandelijks betaalt voor peuteropvang.

Neem contact op met de peuteropvanglocatie van jouw keuze voor meer informatie over de kosten.

 

Kinderopvangtoeslag

Combineer je de zorg voor je kind(eren) met werk, een studie of een inburgeringstraject, dan kom je meestal in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten vanuit de overheid. Dit noemen we kinderopvangtoeslag. De hoogte van de kinderopvangtoeslag is afhankelijk van je gezinssituatie en het verzamelinkomen. Hoe lager je inkomen, hoe hoger de tegemoetkoming. Op de website van de Belastingdienst lees je of je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Kom je in aanmerking voor deze tegemoetkoming, dan kun je de kinderopvangtoeslag via dezelfde website ook aanvragen.

Let op: vraag de kinderopvangtoeslag aan binnen 3 maanden nadat de opvang is gestart, zo loop je geen kinderopvangtoeslag mis. Wijzigt er iets in je inkomen, gezinssituatie of in de locatie of het uurtarief van de kinderopvang? Geef deze wijziging dan ook zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst.