De kosten van onze kinderopvang

In de kinderopvang worden prijzen vaak bruto per uur weergegeven. Die uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld bij de werkelijke kosten.

Daarom hebben we een handige rekentool voor je waarmee je snel en makkelijk kunt berekenen wat je kwijt bent aan Sterre kinderopvang voor jóuw specifieke situatie per locatie. Alle opvangvormen voor al je kinderen samen overzichtelijk bij elkaar én met een berekening van je toeslag waardoor je meteen weet wat je zelf - onder de streep - maandelijks gaat betalen.

Bekijk de rekentool kinderopvang   

Tarieven Sterre kinderopvang in 2019

We hebben de meest voorkomende contractvormen in de onderstaande tabellen verwerkt. Onze directeuren kunnen je precies vertellen wat er op hun kinderopvanglocatie nog meer mogelijk is. Ook als er speciale (prijs)acties gelden op hun locaties.

Nieuw: Peuteropvang met subsidie
Een aantal locaties met kinderdagopvang van Sterre bieden ook peuteropvang aan. Vanaf 1 januari 2019 kunnen alle peuters van 2-4 jaar hier terecht. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn op het gebied van peuteropvang op de locatie van jouw voorkeur, neem dan gerust contact op met de directeur van de betreffende locatie.

Op de website van het Servicebureau Kinderopvang vind je alle relevante informatie over onder meer de kosten van deze nieuwe voorziening die gesubsidieerd wordt door de gemeente. 

In onderstaande tabel staan de tarieven voor kinderopvang voor 2019:

Soort kinderopvang

Bruto maandprijs*

Bruto uurprijs
Kinderdagopvang 52 weken per jaar

€  382,38

€ 8,02
Peuteropvang 40 weken per jaar** € 294,07 € 8,02**
BSO 52 weken per jaar***

€ 193,06

€ 7,13
BSO 40 weken per jaar*** € 126,46 € 8,12
Voorschoolse opvang

€ 26,30

€ 7,89

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* op basis van 1 hele dag kinderopvang.
** peuteropvang wordt op een aantal locaties aangeboden voor 40 en/of 52 weken. De prijs in de tabel betreft de eerste twee dagdelen met subsidie van de gemeente. De overige dagdelen zijn tegen de bruto uurprijs van € 9,04. Contract voor deze dagdelen eventueel uit te breiden naar 40 + 8 weken tegen dezelfde uurprijs. Peuteropvang met subsidie wordt (nog) niet aangeboden op Luchtkasteel, Jip en Janneke, Leijpark en KrisjKrasjKresj.
*** prijzen bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14:30 uur. Via de rekentool Kinderopvang kun je precies berekenen wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je meer informatie over Kinderopvangtoeslag in 2019:

Kinderopvangtoeslag 2019