KrisjKrasjKresj kinderopvang Tilburg Oud Noord

Anders kijken naar kinderen

Kinderopvang is voor ons anders kijken naar kinderen. Bewust kijken en luisteren naar ze; wat houdt ze bezig? Je vindt ons kinderdagverblijf op een steenworp afstand van het Wilhelminapark in Tilburg Oud Noord; in de creatieve wijk Goirke. In ons sfeervolle, historische pand vangen we kinderen uit het hele centrum van Tilburg op. En dat doen we met veel liefde al 40 jaar.

KrisjKrasjKresj zit onder één dak met Schalmei, de enige antroposofische kinderopvang van Tilburg.

Belevingswereld

Een kind gooit blokken hard over de kast op de grond. Op de grond spelen 2 kinderen. De vloer ligt bezaait met blokken.
Pedagogisch medewerker (belangstellend): Wat gooi jij op de grond?
Kindje: Brokjes voor die twee hondjes.
Medewerker: Ah, ok! Ik denk dat de hondjes nu wel genoeg eten hebben denk je niet?
Kindje (enthousiast): Ja!
Medewerker: Stop je met voeren en haal je wat brokjes bij ze weg? Anders krijgen ze misschien buikpijn.
Kindje: is goed. Gaat enthousiast de blokken opruimen
.

Kinderen leren spelenderwijs enorm veel als je weet aan te sluiten bij dat wat hen op dat moment bezighoudt. Soms moet je daarvoor net even anders naar dingen kijken dan wij volwassenen meestal doen. We gaan uit van de eigenheid van elk kind. We letten erop dat kinderen goed met elkaar omgaan maar ook voor zichzelf opkomen en leren keuzes te maken.

Waarom zou je je kindje nog meer aan ons toevertrouwen?

 • Baby's krijgen bij ons speciale aandacht. Er wordt veel geknuffeld en gezongen. Ook gaan ze gezellig mee naar buiten, genieten van de frisse buitenlucht spelen op het gras of vanuit de kinderwagen de avonturen van de grotere kinderen bewonderen. Ook buiten slapen is mogelijk op de KrisjKrasjKresj. In een speciaal buitenbedje, uit de zon en de wind, is het heerlijk slapen. 

 • We zijn bewust bezig met de omgeving en de natuur. Ons speelgoed is vooral van hout, we spelen vooral met natuurlijke materialen. Onze grote trots is vanaf de buitenkant niet zichtbaar: de grote, voor de binnenstad unieke, groene tuin. Bij ons wordt veel buiten gespeeld in onze grote ontdektuin, waar we iedere dag op onderzoek uitgaan. Ook als het weer wat minder is. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven met zand en water, fietsen over de heuvels en paadjes, verstoppertje spelen tussen de bomen en struiken en heksensoep maken in de "modderkeuken".

 • Sterre Kinderopvang App Wij werken met een speciale Kinderopvang App voor ouders; de Sterre Kinderopvang App. Hiermee laten we via persoonlijke berichtjes en foto's weten hoe het met uw kindje gaat.Ouders kunnen 24-7 via de app op hun smartphone of tablet nieuws over de locatie lezen, foto's bekijken, maar ook hun kindje ziekmelden, vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

Ervaring van andere ouders?

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de ervaring van andere ouders. Jaarlijks houden we een Klanttevredenheidsonderzoek onder al onze ouders. De uitslag en beoordelingen van onze ouders vind je in het menu rechts.
Daarnaast ontvangen we ook op andere plekken feedback van ouders zoals op Facebook:

Reviews van ouders op Facebook


Kijk zelf: Sfeerimpressie

Dit filmpje geeft een eerste gevoel maar kom vooral zelf met je (aanstaande) kindje eens kijken of je je thuis voelt op de KrisjKrasjKresj. Jullie zijn van harte welkom.

Over ons

Op een steenworp afstand van het Wilhelminapark in Tilburg vindt u kinderdagverblijf KrisjKrasjKresj. Met meer dan 40 jaar ervaring in het opvangen van kinderen, is KrisjKrasjKresj een van de oudste kinderdagverblijven van Tilburg. KrisjKrasjKresj zit onder één dak met Schalmei, de enige antroposofische kinderopvang van Tilburg.

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen zich thuis voelen op ons kinderdagverblijf en daar zijn de ruimtes ook op ingericht. In onze huiselijke setting zijn er volop klim- en speelhoekjes die de kinderen uitnodigen tot ontdekken, tot spelen, tot ontwikkelen en tot het maken van eigen keuzes.

Prachtige binnentuin

Bij KrisjKrasjKresj zijn we bewust bezig met de omgeving en de natuur. Ons speelgoed is vooral van hout en ieder jaargetijde maken we sfeervolle seizoenshoekjes. Onze grote trots is vanaf de buitenkant niet zichtbaar: de grote, voor de binnenstad unieke, groene tuin. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven met zand en water, fietsen over de slingerende paadjes en verstoppertje spelen tussen de bomen en struiken. Ook aan de baby’s is gedacht: als het weer het toelaat, kunnen zij een lekker dutje doen in het buitenbed.

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken en 40 weken
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: In/nabij basisschool en Vlakbij park
 • Visie/werkwijze: Duurzame en groene kinderopvang, Fantasie en verwondering centraal en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel: Dansen
 • Natuur: Ontdektuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Cultuur/expressie: Zingen/acteren en Schilderen
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes
 • Speciaal voor peuters: Interactief voorlezen, Dansen en Samen koken
 • Speciaal voor ouders: Workshops/cursussen en Kinderopvang-app
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Basisschool, Consultatiebureau en Sportvereniging/bewegingsinstituut