Kinderdagverblijf Tilburg Zuid Leijpark

In alle rust spelen en ontdekken

Kinderdagverblijf Leijpark in Tilburg-Zuid ligt op een ideale plek. Naast het St. Elisabethziekenhuis, omgeven door groen, vlakbij het mooie Leijpark. We zijn heel goed bereikbaar via de Ringbaan-Zuid, afslag St. Elisabethziekenhuis. In onze kinderopvang staat het spelen en plezier hebben voorop. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt.

Eigenheid

Wij geloven in de eigenheid van elk kind. We hebben er oog voor dat elk kind zich in een eigen tempo kan en mag ontwikkelen. We helpen en stimuleren ze, in goed overleg met de ouders. Kinderen maken bij ons vanalles mee, we vieren verjaardagen, beleven de seizoenen, maar ook alledaagse emoties als blijheid, boosheid en verdriet ervaren ze. We letten erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan, maar ook voor zichzelf kunnen opkomen.

Rust en warmte voor baby's

De ruimtes zijn zo ingericht, dat zowel baby's als peuters tot hun recht komen. We zijn een veilige thuishaven voor baby's. We praten met ze, maken contact met onze ogen en handen, zien wat ze nodig hebben. Ze krijgen alle rust en warmte die ze verdienen. Kom gerust kijken als je zwanger bent of net bevallen, we vertellen graag over ons babyprogramma.

Op ontdekking

De indeling lokt de kinderen uit tot ontdekken, tot spelen, zich te ontwikkelen en het stimuleert met het maken van eigen keuzes. We hebben speelhoekjes ingericht waar kinderen een boekje kunnen lezen, samen een kopje thee drinken in de poppenhoek of grote torens bouwen op de mat. Tussen de verschillende groepsruimten zijn verbindingsdeuren, zodat de kinderen bij elkaar op visite kunnen en we activiteiten kunnen combineren. Alle groepen hebben een mooi uitzicht op de ruime groene buitenruimte waar we natuurlijk vaak op ontdekking gaan.

Lekker spelen in de ontdektuin

Onze prachtige ontdektuin nodigt de kinderen uit om op avontuur te gaan. Ze kunnen heerlijk ravotten op het gras, fietsen om de grote boom, zandtaartjes maken in onze speciale buitenkeuken.

"en dan de broedmachine. Fantastisch hoe enthousiast de kindjes waren, van ei tot kuikentje"

Flexibele opvang en verlengde openingstijden

Leijpark kent een flexibele opvang met verlengde openingstijden. We zijn elke werkdag open van 7.00 uur tot 19.00 uur. Wekelijks serveren wij een warme maaltijd, telkens op een andere dag zodat alle kinderen ervan kunnen genieten als ze willen.

"Soms is er net even wat meer flexibiliteit nodig. Bij Sterre Leijpark kan dat!"
"Wij zijn zeer tevreden want Leijpark is kindvriendelijk en erg flexibel"

Bent u benieuwd naar de kosten bereken dit dan direct met de rekentool.

Wilt u meer weten van onze kinderenopvang dan bent u natuurlijk van harte welkom voor een rondleiding.

Neem contact op!

 

Ervaringen ouders

Lees nog meer ervaringen van andere ouders.

Sommigen van deze ouders zijn inmiddels weg, maar we wilden ze u toch niet onthouden.

Bso

Een moeilijk momentje voor ons is als we na vier jaar afscheid moeten nemen van uw kind. Maar het maakt ons ook trots en blij als we zien hoe zelfverzekerd de meesten hier naar buiten stappen; klaar voor de volgende belangrijke fase in hun leven. Misschien kies je weer opnieuw voor kinderopvang na school. We geven jullie graag wat tips voor bso's waar wij mee samenwerken en waarvan we zeker weten dat jullie kind in goede handen is:

Oculus (Sterre Kinderopvang) - St Willebrordplein - vlakbij de Ringbaan-Oost

Elzen - Elzenstraat vlakbij het centrum

Natuur-bso Wandelbos - aan de rand van het bos in Tilburg West

bso Panta Rhei - om het hoekje van de Piushaven 

sport-bso T2 - lekker sporten bij Stappegoor

 

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken en Flexibele dagen
 • Openingstijden: 07:00 tot 19:00 (kdv)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en Vlakbij park
 • Visie/werkwijze: Duurzame en groene kinderopvang en Fantasie en verwondering centraal
 • Sport en spel: Yoga
 • Natuur: Ontdektuin
 • Cultuur/expressie: Zingen/acteren
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor peuters: Samen koken en Yoga
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Voedingsdeskundige en Baby- en/of zwangerschap