Burgemeester

 • Grote ontdektuin
 • Gezonde voeding
 • Buitenbedjes
 • Moestuin / Fruitbomen

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,3
 

We kijken met onze ogen, we begrijpen met onze handen...
...en zetten graag de bloemetjes buiten

Van harte welkom op de pagina van Burgemeester. Je vindt ons in de rustige, groene Burgemeester Rauppstraat in de wijk Zorgvlied (Tilburg-West). Wij zijn niet zomaar een kinderdagverblijf. Wij laten kinderen echt kind zijn. Kom vooral een keer kijken en de speciale sfeer zelf ervaren. Wij zijn een Sterre kinderopvang, waar het kind, kind mag zijn en wij uit gaan van de eigen fantasie en beleving van het kind.

Veel buiten op ontdekkingstocht

Bij ons wordt veel buiten gespeeld in de speciaal ontwikkelde ontdekkingstuin met onder meer een eigen moestuin. Ook als het regent; dat is juist leuk! Kinderen ontdekken de natuur spelenderwijs, bijvoorbeeld door aan de verschillende planten te voelen en ruiken, al vanaf dat ze baby zijn. De kleintjes verbouwen eigen groenten in de tuin, die ze daarna lekker mogen opeten. Een eigen geplante wortel smaakt extra lekker. Zo leren ze spelenderwijs hoe lekker gezonde voeding is. Activiteiten worden vaak afgestemd op dat wat de kinderen die dag bezighoudt. De medewerkers hebben voldoende bagage om daar flexibel op in te kunnen spelen.

Kwaliteitsmerk groene kinderopvang

Wij zijn een gecertificeerde Groene Kinderopvang. Het kwaliteitsmerk wordt door Stichting Groen Cement uitgereikt aan kinderopvanglocaties die zich structureel inzetten om natuurbeleving en ´groen´ buitenspelen een stevige plek te geven in de kinderopvang. Belangrijk criterium voor het behalen van het kwaliteitsmerk is dat alle kinderen elke dag naar buiten gaan en dat ze spelenderwijs leren omgaan met de natuur door bijvoorbeeld bezig te zijn met de seizoenen en met zaaien en oogsten. Er is sprake van een buitenruimte die uitnodigt om de natuur te ontdekken en te beleven. Bovendien is op deze locaties natuur verankerd in het pedagogisch beleidsplan en wordt er regelmatig over gecommuniceerd met ouders.
Groen Cement heeft een checklist ontwikkeld op basis waarvan bekeken wordt of een locatie in aanmerking komt voor het kwaliteitsmerk. vanzelfsprekend voldoen wij al al deze kenmerken.

Modderdag

Wij vieren elk jaar Modderdag. Modderdag is spelen met de elementen: water en zand. Maar Modderdag is ook contact met de natuur. Wanneer kinderen vies mogen worden neemt de kwaliteit van het spel juist toe. Dit jaar hebben we een modderweek gehad iedere dag weer een ander spel met modder! Modderschilderen, stro en modder, een waterbaan in de zandbak en dan krijg je… modder!

Dag van de groene kinderopvang

Wij vieren elk jaar, samen met alle ouders en kinderen, de dag van de groene kinderopvang. De dag van de groene kinderopvang is van én voor iedereen met een hart voor natuur en kinderen: voor alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang locaties en de gastouderopvang. Natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van alle kinderen.

Op bezoek bij de opa's en oma's

Elke maand gaan wij met een aantal kinderen op bezoek bij de opa's en oma's in een verzorgingshuis bij ons om de hoek. Samen liedjes zingen, kleuren maar vooral veel plezier maken!

Dansen en peutergym

Lekker bewegen en actief bezig zijn, dat stimuleren we op ons kinderdagverblijf volop. We geven de kinderen gym- en dansles. Daarvoor werken we samen met Doenya's Danswereld en Sport BSO T-Kwadraat. Zij geven naar aanleiding van ons thema een gym- of dansworkshop voor de kindjes vanaf een jaar of anderhalf. 

Buiten slapen

Onze vaste pedagogisch medewerkers geven alle kinderen liefdevolle aandacht, waardoor zij zich geborgen voelen. Dat vinden we belangrijk, zeker voor de allerkleinsten. We knuffelen en zingen veel en volgen het schema van thuis bij het slapen en eten. De baby’s gaan gezellig mee naar buiten met de oudere kinderen: samen genieten van de frisse boslucht, lekker spelen op het gras of vanuit de kinderwagen de avonturen van de grotere kinderen bewonderen. In speciale buitenbedjes, uit de zon en de wind, is er voor de baby's ruimte om heerlijk te slapen (met toestemming van ouders).

Rondleiding 

Ben je naar aanleiding van deze informatie nieuwsgierig geworden naar ons kinderdagverblijf, dan kun je contact opnemen met de locatie voor een rondleiding. We hopen je snel te ontmoeten!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

55 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Burgemeester met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Bijzondere kenmerken

 • Grote ontdektuin
  Met onze fijne voor- en achtertuin bieden wij kinderen alle ruimte om buiten te ontdekken en zich te ontwikkelen. Van 0 tot 4 jaar nemen we kinderen in elk seizoen mee naar buiten.
 • Gezonde voeding
  In de voeding die we aanbieden staat gezond voorop. We kiezen de producten die we gebruiken zorgvuldig uit en zorgen voor een gevarieerd aanbod. Een deel van de gezonde voeding komt recht uit eigen tuin.
 • Buitenbedjes
  Als onze baby’s het nodig hebben, mogen ze lekker buiten slapen in de speciale buitenbedjes. Als ze wakker zijn wordt er veel met ze gepraat, muziek gemaakt, mogen ze voelen en ontdekken.
 • Moestuin / Fruitbomen
  We leren onze kinderen dat we andere kinderen kunnen helpen in landen waar het krijgen van voedsel niet zo vanzelfsprekend is. We bewaren de zaden van groente en fruit en maken we de zaden schoon en drogen we de zaadjes.

Openingstijden

Kinderdagopvang
Maandag 7:30 - 18:30 uur
Dinsdag 7:30 - 18:30 uur
Woensdag 7:30 - 18:30 uur
Donderdag 7:30 - 18:30 uur
Vrijdag 7:30 - 18:30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • Kinderdagopvang: 105578228

Directeur

Imke Hems
Imke Hems
06-82717564

Waar vind je ons?

Burgemeester Rauppstraat 30
5037 MH Tilburg

Tel: 013-4691821
Openingstijden

Stichting Groen Cement

Wij zijn een groene kinderopvang, mét kwaliteitskeurmerk groene kinderopvang van Groen Cement. Meer weten?