Burgemeester

 • Grote ontdektuin
 • Gezonde voeding
 • Buitenbedjes
 • Moestuin / Fruitbomen

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,8
 

 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

We kijken met onze ogen, we begrijpen met onze handen...
...en zetten graag de bloemetjes buiten

Van harte welkom op de pagina van kinderopvang Burgemeester. Je vindt ons in de rustige, groene Burgemeester Rauppstraat in de wijk Zorgvlied (Tilburg-West). Wij zijn niet zomaar een kinderdagverblijf. Wij laten kinderen echt kind zijn. Kom vooral een keer kijken en de speciale sfeer zelf ervaren. Wij zijn een Sterre kinderopvang, waar het kind, kind mag zijn en wij uit gaan van de eigen fantasie en beleving van het kind.

Veel buiten op ontdekkingstocht

Bij ons wordt veel buiten gespeeld in de speciaal ontwikkelde ontdekkingstuin met onder meer een eigen moestuin. Ook als het regent; dat is juist leuk! Kinderen ontdekken de natuur spelenderwijs, bijvoorbeeld door aan de verschillende planten te voelen en ruiken, al vanaf dat ze baby zijn. De kleintjes verbouwen eigen groenten in de tuin, die ze daarna lekker mogen opeten. Een eigen geplante wortel smaakt extra lekker. Zo leren ze spelenderwijs hoe lekker gezonde voeding is. Activiteiten worden vaak afgestemd op dat wat de kinderen die dag bezighoudt. De medewerkers hebben voldoende bagage om daar flexibel op in te kunnen spelen.

Kwaliteitsmerk groene kinderopvang

Wij zijn een gecertificeerde Groene Kinderopvang. Het kwaliteitsmerk wordt door Stichting Groen Cement uitgereikt aan kinderopvanglocaties die zich structureel inzetten om natuurbeleving en ´groen´ buitenspelen een stevige plek te geven in de kinderopvang. Belangrijk criterium voor het behalen van het kwaliteitsmerk is dat alle kinderen elke dag naar buiten gaan en dat ze spelenderwijs leren omgaan met de natuur door bijvoorbeeld bezig te zijn met de seizoenen en met zaaien en oogsten. Er is sprake van een buitenruimte die uitnodigt om de natuur te ontdekken en te beleven. Bovendien is op deze locaties natuur verankerd in het pedagogisch beleidsplan en wordt er regelmatig over gecommuniceerd met ouders.
Groen Cement heeft een checklist ontwikkeld op basis waarvan bekeken wordt of een locatie in aanmerking komt voor het kwaliteitsmerk. Vanzelfsprekend voldoen wij aan al deze kenmerken.

Modderdag

Wij vieren elk jaar Modderdag. Modderdag is spelen met de elementen: water en zand. Maar Modderdag is ook contact met de natuur. Wanneer kinderen vies mogen worden neemt de kwaliteit van het spel juist toe. Vorig jaar hebben we een modderweek gehad, iedere dag weer een ander spel met modder! Modderschilderen, stro en modder, een waterbaan in de zandbak en dan krijg je… modder!

Dag van de groene kinderopvang

Wij vieren elk jaar, samen met alle ouders en kinderen, de dag van de groene kinderopvang. De dag van de groene kinderopvang is van én voor iedereen met een hart voor natuur en kinderen: voor alle kinderdagverblijven, peuteropvanglocaties, buitenschoolse opvang locaties en de gastouderopvang. Natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van alle kinderen.

Op bezoek bij de opa's en oma's

Elke maand gaan wij met een aantal kinderen op bezoek bij de opa's en oma's in een verzorgingshuis bij ons om de hoek. Samen liedjes zingen, kleuren maar vooral veel plezier maken!

Buiten slapen

Onze vaste pedagogisch professionals geven alle kinderen liefdevolle aandacht, waardoor zij zich geborgen voelen. Dat vinden we belangrijk, zeker voor de allerkleinsten. We knuffelen en zingen veel en volgen het schema van thuis bij het slapen en eten. De baby’s gaan gezellig mee naar buiten met de oudere kinderen: samen genieten van de frisse boslucht, lekker spelen op het gras of vanuit de kinderwagen de avonturen van de grotere kinderen bewonderen. In speciale buitenbedjes, uit de zon en de wind, is er voor de baby's ruimte om heerlijk te slapen (met toestemming van ouders).

Rondleiding 

Ben je naar aanleiding van deze informatie nieuwsgierig geworden naar ons kinderdagverblijf, dan kun je contact opnemen met de locatie voor een rondleiding. We hopen je snel te ontmoeten!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

meisje met gieter kinderopvang burgemeester pedagogisch medewerker kind buiten burgemeester pedagogisch medewerker kinderen buiten burgemeester kind in bosjes burgemeester Tuin bovenaf burgemeester kinderen zandbak burgemeester kind in pasta burgemeester kinderen in modder burgemeester kinderen water burgemeester water scheppen burgemeester
meisje met gieter kinderopvang burgemeester pedagogisch medewerker kind buiten burgemeester pedagogisch medewerker kinderen buiten burgemeester kind in bosjes burgemeester Tuin bovenaf burgemeester kinderen zandbak burgemeester kind in pasta burgemeester kinderen in modder burgemeester kinderen water burgemeester water scheppen burgemeester

Beoordelingen

KlantOK

43 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Burgemeester met een 8,8 gemiddeld.

8,8

Peuteropvang Burgemeester vind je in de wijk Zorgvlied (Tilburg-West). Op onze locatie mag je kind echt kind zijn. We gaan uit van de eigen fantasie en beleving van het kind.  

Buiten op ontdekkingstocht 

Bij ons wordt veel buiten gespeeld in de speciaal ontwikkelde ontdekkingstuin met onder meer een eigen moestuin. Ook als het regent; dat is juist leuk! Kinderen ontdekken de natuur spelenderwijs, bijvoorbeeld door aan de verschillende planten te voelen en ruiken. De peuters verbouwen eigen groenten in de tuin, die ze daarna lekker mogen opeten. Zo leren ze spelenderwijs hoe lekker gezonde voeding is.  

Kwaliteitsmerk groene kinderopvang 

Wij zijn een gecertificeerde Groene Kinderopvang. Het kwaliteitsmerk wordt door Stichting Groen Cement uitgereikt aan kinderopvanglocaties die zich structureel inzetten om natuurbeleving en ‘groen’ buitenspelen een stevige plek te geven in de kinderopvang. Een belangrijke eis voor het behalen van het kwaliteitsmerk is dat alle kinderen elke dag naar buiten gaan en dat ze spelenderwijs leren omgaan met de natuur door bijvoorbeeld bezig te zijn met de seizoenen en met zaaien en oogsten. Er is sprake van een buitenruimte die uitnodigt om de natuur te ontdekken en te beleven. Bovendien is op deze locaties natuur verankerd in het pedagogisch beleidsplan en wordt er regelmatig over gecommuniceerd met ouders. Zo ook bij ons!  

Voorbereiding op basisschool

Vind je het fijn als je peuter langzaam wordt voorbereid op de stap naar de basisschool? En kan spelen met leeftijdsgenootjes, in een groene omgeving? Dan is onze peuteropvang een aanrader. We hebben enkele plekken beschikbaar voor peuters met een VVE indicatie, zij kunnen halve dagen naar de peuteropvang. Heb je een peuter waarvoor je hele dagen opvang zoekt? Ook dan kan je kind bij ons terecht, op het kinderdagverblijf! 

Rondleiding  

Ben je nieuwsgierig geworden naar de peuteropvang op onze locatie, neem dan contact op om een rondleiding in te plannen. We hopen jou en je peuter snel te ontmoeten! 

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Peuteropvang Burgemeester Tilburg Zorgvlied Tuin peuteropvang Burgemeester Moestuin peuteropvang Tilburg Zorgvlied Zandbak peuteropvang Tilburg Tuin peuteropvang Burgemeester
Peuteropvang Burgemeester Tilburg Zorgvlied Tuin peuteropvang Burgemeester Moestuin peuteropvang Tilburg Zorgvlied Zandbak peuteropvang Tilburg Tuin peuteropvang Burgemeester

Beoordelingen

KlantOK

43 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Burgemeester met een 8,8 gemiddeld.

8,8

Bijzondere kenmerken

 • Grote ontdektuin
  Met onze fijne voor- en achtertuin bieden wij kinderen alle ruimte om buiten te ontdekken en zich te ontwikkelen. Van 0 tot 4 jaar nemen we kinderen in elk seizoen mee naar buiten.
 • Gezonde voeding
  In de voeding die we aanbieden staat gezond voorop. We kiezen de producten die we gebruiken zorgvuldig uit en zorgen voor een gevarieerd aanbod. Een deel van de gezonde voeding komt recht uit eigen tuin.
 • Buitenbedjes
  Als onze baby’s het nodig hebben, mogen ze lekker buiten slapen in de speciale buitenbedjes. Als ze wakker zijn wordt er veel met ze gepraat, muziek gemaakt, mogen ze voelen en ontdekken.
 • Moestuin / Fruitbomen
  We leren onze kinderen dat we andere kinderen kunnen helpen in landen waar het krijgen van voedsel niet zo vanzelfsprekend is. We bewaren de zaden van groente en fruit en maken de zaden schoon en drogen de zaadjes.

Openingstijden

Maandag 7.30 - 18.30 uur
Dinsdag 7.30 - 18.30 uur
Woensdag 7.30 - 18.30 uur
Donderdag 7.30 - 18.30 uur
Vrijdag 7.30 - 18.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Merel van Vastenhoven
Merel van Vastenhoven
06-82717564

Waar vind je ons?

Burgemeester Rauppstraat 30
5037 MH Tilburg

Tel: 013-4691821
Openingstijden

Stichting Groen Cement

Wij zijn een groene kinderopvang, mét kwaliteitskeurmerk groene kinderopvang van Groen Cement. Meer weten?