Elzen

 • Ontdekken
 • Bewegen
 • Creativiteit
 • Koken en bakken

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 6,9

Bouwen met karton en saté prikkers

Aan het schoolplein van basisschool de Elzen (Bomenbuurt in Tilburg Centrum) vind je onze Buitenschoolse opvang Elzen. BSO Elzen is dus bedoeld voor kinderen van deze school.

Montessori: de kracht van het kind

Basisschool de Elzen is een Montessorischool. Montessori gaat uit van de kracht van het kind. Dit is ook precies waar we bij Sterre Kinderopvang voor staan. De visie van Montessori stopt zo niet, maar gaat na school door op de bso. Bij ons begint onze aanpak, ons dagprogramma met de vraag van kinderen. Een blad van een boom kan een prachtig kunstwerk worden. Op onze bso worden kinderen geprikkeld in hun creativiteit. Kinderen maken kennis met verschillende technieken, ontwerpen een mooi beeld of een eigen knuffel en bedenken toneelstukjes en dansjes.

Prachtige kloostertuin

En dan hebben we natuurlijk de prachtige kloostertuin, een eeuwenoud stukje natuur in hartje centrum. De natuur en ruimte nodigen uit tot fantasievolle rollenspellen. Iedere dag gaan we naar buiten en gaan kinderen op ontdekking uit. Ook kunnen we naar de aangrenzende gymzaal om te bewegen. 

Groen is duurzaam, puur, scheiden van afval, verantwoorde voeding en hergebruiken van afval. Van oude sokken maken kinderen knuffels, van karton maken ze huisjes. Boomstammen worden omgetoverd tot stoeltjes en tafels en kinderen eten in een boomstammenrestaurant!                       

Partners in de wijk

In de wijk werken we samen met CulTuurBso Monopole. Zij hebben net als wij speciale aandacht voor creativiteit.

Bso Elzen is een dependance van kindercentrum Willemijntje. Kinderdagverblijf Willemijntje en Bso Tiliander behoren ook tot dit kindercentrum.

Vaak zien we kinderen van kdv Willemijntje terug op Bso Elzen. Deze verbinding zorgt voor een warme overdracht en vertrouwde gezichten. 

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar onze bso? Kom gerust eens langs, samen met je kind. Je kunt hier een rondleiding aanvragen. Je bent van harte welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

knutselwerk elzen buiten spelen in de kloostertuin monster van karton een klein beestje Creatief bezig op het plein Lekker actief in de gymzaal Vrienden in de kloostertuin
knutselwerk elzen buiten spelen in de kloostertuin monster van karton een klein beestje Creatief bezig op het plein Lekker actief in de gymzaal Vrienden in de kloostertuin

Beoordelingen

KlantOK

22 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Sterre Kinderopvang locatie Elzen met een 6,9 gemiddeld.

6,9

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Elzen

Bijzondere kenmerken

 • Ontdekken
  Spelen op BSO Elzen is een grote ontdekkingstocht! We kijken naar de interesses en kwaliteiten van de kinderen om inzicht te krijgen in hun behoeftes en daar op in te spelen.
 • Bewegen
  Zowel binnen in de gymzaal als buiten in de kloostertuin kunnen de kinderen vrij bewegen. Kinderen moeten immers de ruimte hebben om hun energie kwijt te kunnen!
 • Creativiteit
  In het knutselhok worden de meeste mooie kunstwerken gemaakt van schroefjes, vorken, veren, klei en karton. Kinderen bedenken, medewerkers leren ze de technieken om het nog mooier te maken.
 • Koken en bakken
  Voor kinderen die dat willen, is er een ruime keuken waar we bakken en koken. Lekkere en gezonde hapjes voor tussen de middag of als tussendoortje.

Openingstijden

Voorschoolse opvang
van 7.30 uur tot aanvang school.

Naschoolse opvang
van einde school tot 19.00 uur.

Vrije dagen en vakantie
van 7.30 uur tot 19.00 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeuren

Dianne de Kort
Dianne de Kort - contactpersoon ouders
06-26626337
Imke Hems
Imke Hems
06-57164191

Waar vind je ons?

Elzenstraat 6
5038 HD Tilburg

Tel: 013-2077000
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!