Floortje Nachtegaal

 • Ontdektuin
 • Gezonde voeding
 • Kleinschalig
 • Sfeervolle locatie

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,4

 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Zoek je een plek voor je kindje waar aandacht, gezond eten, samen lekker buiten spelen en open communicatie voorop staan? Maak dan kennis met Floortje Nachtegaal. Op onze kleinschalige, groene kinderopvanglocatie ontdekken kinderen de wereld zelf. Wij helpen ze een handje, bijvoorbeeld met afwisselende activiteiten die passen bij de belevingswereld van de kleintjes. Floortje Nachtegaal vind je in Tilburg op het terrein van het ETZ, locatie TweeSteden. Onze locatie is goed bereikbaar (uitvalswegen zijn dichtbij) en je kunt gratis parkeren voor de deur om je kind weg te brengen en op te halen. Handig voor ouders die in of in de buurt van het ziekenhuis werken. Let op: we zijn geen medisch kinderdagverblijf.

Kleinschalig en persoonlijk

Floortje Nachtegaal heeft drie horizontale groepen: twee baby- en dreumesgroepen van 0 tot 3 jaar en een peutergroep van 2 tot 4 jaar. We kijken goed naar wat de kinderen interessant vinden, aan de hand daarvan ontwikkelen we thema’s en bedenken we activiteiten. We houden hierbij uiteraard rekening met de leeftijd en de ontwikkelingsfase. Bij de baby’s is er veel rust en regelmaat, de peutergroepen zijn lekker actief bezig om de wereld te ontdekken. Bij bepaalde activiteiten splitsen we de groepen op. Zo krijgt ieder kind de aandacht die het verdient!

We werken met vaste gezichten op vaste dagen, zo zien jij en je kindje altijd een bekend gezicht. Dat voelt vertrouwd en hierdoor zijn de lijntjes kort. Daarnaast heeft je kindje een mentor, een vaste contactpersoon die de ontwikkeling van je zoon of dochter volgt. Hij of zij is ook voor de ouders het vaste aanspreekpunt.

Veel aandacht voor gezond eten

Met gezond en gevarieerd eten leggen we een basis waar kinderen een leven lang plezier van hebben. We hebben altijd volop vers fruit in huis, zoveel mogelijk biologisch. Er gaan bij ons heel wat aardbeien, bananen, appels, kiwi’s en mango’s doorheen! Per seizoen bekijken we het aanbod en maken daaruit een keuze. Gezond eten betekent ook dat we standaard kiezen voor volkoren brood. Om de smaakontwikkeling te stimuleren, duiken we met de peutergroepen regelmatig de keuken in om samen wat lekkers te maken: een gezonde smoothie, voedzame bananenpannenkoeken of een bordje macaroni. Al dat smeren en pellen is ook nog eens goed voor de motoriek. In de middag krijgen de kinderen een groentebordje met bijvoorbeeld tomaat, komkommer, avocado, paprika en gestoomde bloemkool. Ook weer zoveel mogelijk biologisch.

Ontdektuin

In de beschutte ontdektuin is altijd wat te beleven. De kindjes gaan hier – onder begeleiding – op avontuur. Rollen door het gras, kruipen en sluipen tussen de struiken, stampen in de plassen en modder maken in de zandbak: bij ons mogen kinderen vies worden! We halen de natuur ook naar binnen, met speelgoed van natuurlijke materialen die de ontwikkeling stimuleren en de fantasie prikkelen.

Sfeervolle locatie

Onze kinderopvang is licht en ruim opgezet. De natuurlijke kleuren geven het pand sfeer en rust. De huislijke woonkeuken is het middelpunt van deze locatie. Hier wordt eten klaargemaakt en samen gegeten. In de grote centrale hal is het heerlijk klimmen en klauteren, hier hebben we de ruimte om lekker te bewegen. Op de groepen is ruimte om te spelen, te ontdekken en uit te rusten. Wil je je kindje buiten laten slapen? Dat kan ook, uiteraard in veilige bedjes en onder toeziend oog van de pedagogisch medewerkers. 

Verder goed om te weten:

- Ruime reguliere openingstijden: van 7.15 uur tot 18.15 uur.

- Makkelijk communiceren via de ouderapp. Hierin sturen we behalve de nieuwsbrieven ook foto’s en berichtjes over de belevenissen van jouw kind. Ook aan- en afmelden is via de app heel gemakkelijk. Vakantie doorgeven of extra dagen aanvragen? Het gaat allemaal via de app.  

- Vve-gecertificeerd (voor- en vroegschoolse educatie).

Van harte welkom!

De beste indruk van onze kinderopvang krijg je door sfeer te komen proeven. Neem contact met ons op voor een afspraak: je bent van harte welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Floortje1 Floortje2 Floortje10 Floortje4 Floortje7 Floortje5 Floortje6 Floortje8 Floortje9 Floortje3
Floortje1 Floortje2 Floortje10 Floortje4 Floortje7 Floortje5 Floortje6 Floortje8 Floortje9 Floortje3

Beoordelingen

KlantOK

23 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Floortje Nachtegaal met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Op onze groene locatie staan aandacht, gezond eten, samen lekker buiten spelen en open communicatie voorop. Je vindt onze peuteropvang op het terrein van het ziekenhuis ETZ, locatie TweeSteden. 

Kleinschalig en persoonlijk 

Op onze peutergroep zitten kinderen van 2 tot 4 jaar. Ze zijn hier lekker actief bezig om de wereld te ontdekken. De thema's en activiteiten die we aanbieden zijn afhankelijk van hun ontwikkelingsfase. 

We zijn een kleinschalige locatie en werken met vaste gezichten op vaste dagen, zo zien jij en je peuter altijd een bekend gezicht. Dat voelt vertrouwd en hierdoor zijn de lijntjes kort.  

Veel aandacht voor gezond eten 

Met gezond en gevarieerd eten leggen we een basis waar kinderen een leven lang plezier van hebben. We hebben altijd vers fruit in huis, zoveel mogelijk biologisch. En we kiezen standaard voor volkorenbrood. Om de smaakontwikkeling te stimuleren, duiken we met de peutergroepen regelmatig de keuken in om samen wat lekkers te maken: een gezonde smoothie, voedzame bananenpannenkoeken of een bordje macaroni. Al dat smeren en pellen is ook nog eens goed voor de motoriek.  

Ontdektuin 

De peuters gaan elke dag op avontuur in onze ontdektuin. Hier is altijd wat te beleven! Lekker rollen door het gras, sluipen tussen de struiken, stampen in de plassen en modder maken in de zandbak: bij ons mogen kinderen vies worden! We halen de natuur ook naar binnen, met speelgoed van natuurlijke materialen die de ontwikkeling stimuleren en de fantasie prikkelen.  

Voor- en vroegschoolse educatie 

Onze locatie is VVE-gecertificeerd, wat betekent dat we voor- en vroegschoolse educatie aanbieden aan peuters. Hiermee bereiden we ze al spelenderwijs voor op de basisschool. Zo lopen ze straks vol vertrouwen de klas in. Komt je peuter ook naar Floortje Nachtegaal om nieuwe dingen te leren en leeftijdsgenootjes te ontmoeten?

Van harte welkom! 

De beste indruk van onze locatie krijg je door sfeer te komen proeven. Neem contact met ons op voor een afspraak: je bent van harte welkom om samen met je peuter te komen kijken! 

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Buiten peuteropvang Floortje Nachtegaal Peuteropvang Floortje Nachtegaal Fruit eten peuteropvang Buiten peuteropvang TweeSteden Peuteropvang TweeSteden Tilburg
Buiten peuteropvang Floortje Nachtegaal Peuteropvang Floortje Nachtegaal Fruit eten peuteropvang Buiten peuteropvang TweeSteden Peuteropvang TweeSteden Tilburg

Beoordelingen

KlantOK

23 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Floortje Nachtegaal met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Bijzondere kenmerken

 • Ontdektuin
  Als het even kan, gaan we iedere dag naar buiten. In onze grote, groene ontdektuin speelt je kindje naar hartenlust. De tuin is afgeschermd, en de verschillende heuvels, paadjes en hoekjes stimuleren de fantasie.
 • Gezonde voeding
  Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en een gezond tussendoortje.
 • Kleinschalig
  Onze kinderopvang is kleinschalig. Zo geven we je kindje de aandacht die het nodig heeft: het voelt dat we er voor hem of haar zijn. We creëren een veilige omgeving waar je kindje zich op elk moment thuis voelt!
 • Sfeervolle locatie
  Onze locatie is in 2019 gerenoveerd en voorzien van een geheel vernieuwde prachtige nieuwe inrichting met zachte groene kleuren. Zo creëren we een sfeervolle omgeving waar je kindje zich snel thuis voelt.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 
07.15 uur - 18.15 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Cheryl Schut
Cheryl Schut
06-10196607

Waar vind je ons?

Dr. Deelenlaan 7
5042 AD Tilburg

Tel: 013-2083300
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten van kinderopvang? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!