Floortje Nachtegaal

 • Ontdektuin
 • Gezonde voeding
 • Kleinschalig
 • Sfeervolle locatie

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,4

Floortje Nachtegaal

Floortje Nachtegaal is een pas volledig verbouwd kinderdagverblijf op een prachtig beschutte groene plek in Tilburg, pal naast het ETZ TweeSteden Ziekenhuis. We zijn goed bereikbaar via verschillende uitvalswegen, zoals Ringbaan-West en de Hasseltrotonde. Ideaal dus voor ouders die in of in de omgeving van het ziekenhuis, of ten noorden van de stad werken!

Onze locatie is net verbouwd. Vanaf juni 2019 zijn we weer open - alles op onze locatie is nieuw en fris, zonder dat we daarbij het authentieke gevoel van de kinderopvang hebben verloren. Ons kenmerkende gebouw - met de drie unieke puntdaken - is ruim opgezet en toch knus. We hebben drie groepen: twee voor baby’s en dreumesen (0-2 jaar) met maximaal 10 kinderen, en één groep voor peuters (2 - 4 jaar) met maximaal 16 kinderen. Ons kinderdagverblijf is VVE gecertificeerd.

Rustig opstarten

Het is kwart over zeven, en de eerste kindjes worden door hun ouders bij ons binnengebracht. Omdat het nog zo vroeg is, hebben de kinderen thuis nog niet ontbeten. Dat is geen probleem, want bij ons eten ze gezellig samen. We beginnen heerlijk relaxed aan de dag - net zoals je dat normaal thuis zou doen.

Het samen eten (ontbijt en lunch) doen we in onze huiselijke, centraal gelegen woonkeuken. De oudere kindjes mogen - als ze dat leuk vinden - meehelpen met koken, smeren en pellen.

“Zowel wij - de ouders - als onze kinderen kennen alle leidsters van naam en gezicht. Die kleinschaligheid is voor ons een grote pré. De kindjes vinden het zelfs jammer als ze naar een andere groep gaan, omdat ze ‘hun’ leidster dan moeten missen. En die warme band is wederzijds.”  
- moeder

Hecht team, bekende gezichten

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers zijn er op vaste tijden en dagen. Dat is wel zo fijn, want zo is er altijd een bekend gezicht voor je kindje. Ook voor jou als ouder is dat prettig: zo weet je bij wie je moet zijn als er iets is. En het geeft natuurlijk ook vertrouwen.

Buiten ontdekken

Ons kinderdagverblijf heeft een grote, afgeschermde ontdektuin, ingericht met natuurlijke materialen. Hiermee prikkelen we de fantasie en het voorstellingsvermogen van de kinderen. Als het even kan, gaan we naar buiten. Dat doen we in principe elke dag. Frisse neus halen, rennen, in het zand en in het gras spelen of lekker wandelen & in regenplassen stampen - beter kan toch niet?

We halen de natuur ook graag naar binnen. In de centrale ruimte van ons kinderdagverblijf staat een prachtige, geprepareerde boom. We spelen zoveel mogelijk met natuurlijk en houten speelgoed, en bij het eten gebruiken we zoveel mogelijk pure, gezonde producten.

“Bij Floortje Nachtegaal is veel flexibiliteit. Voor mij, als medewerker van het ziekenhuis, is dat erg fijn. Doordat hier duidelijke regels over zijn weet je hier goed waar je aan toe bent.” 
- moeder

Spelen en ontdekken

Onze peutergroep heeft een vast ritme. Na het ontbijt en een lekkere fruithap gaan de kindjes vaak even zelf op onderzoek uit. Wat willen ze doen, waar willen ze mee spelen? Spelen en ontdekken doen ze op hun eigen manier en in hun eigen tempo. De spellen en boekjes staan in grote open kasten, zodat ze echt zelf kunnen kiezen. Bij ons staat de autonomie van het kind centraal.

Rond half 12 eten we samen een boterham, gevolgd door lekker slapen. Daarna spelen we opnieuw: soms samen en soms alleen. We letten er dan wel op dat kinderen goed met elkaar om weten te gaan, en dat ze daarnaast voor zichzelf op kunnen komen. Zo ontwikkelt je kind zich bij ons ook op sociaal vlak.

Bij onze baby- en dreumesgroepen volgen we het ritme van de kinderen. We doen steeds ons uiterste best om te begrijpen wat hij of zij nodig heeft.

We vinden het erg belangrijk dat je kind zich in eigen tempo kan en mag ontwikkelen. We helpen ze en we stimuleren ze waar nodig. Dat doen we natuurlijk in goed overleg met jou, de mama en/of papa. 

Kinderopvang App

Met een speciale App laten we je via persoonlijke berichtjes en foto's weten hoe het met je kind gaat. Ook lees je via de app de nieuwste weetjes over de locatie en bekijk je er foto's. De app is niet alleen leuk, maar ook handig: met één klik op de knop kun je je kindje ziek melden, een vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

Van harte welkom!

De beste indruk van onze kinderopvang krijg je door sfeer te komen proeven. Neem contact met ons op voor een afspraak: je bent van harte welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

25 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Floortje Nachtegaal met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Bijzondere kenmerken

 • Ontdektuin
  Als het even kan, gaan we iedere dag naar buiten. In onze grote, groene ontdektuin speelt je kindje naar hartenlust. De tuin is afgeschermd, en de verschillende heuvels, paadjes en hoekjes stimuleren de fantasie.
 • Gezonde voeding
  Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en een gezond tussendoortje.
 • Kleinschalig
  Onze kinderopvang is kleinschalig. Zo geven we je kindje de aandacht die het nodig heeft: het voelt dat we er voor hem of haar zijn. We creëren een veilige omgeving waar je kindje zich op elk moment thuis voelt!
 • Sfeervolle locatie
  Onze locatie is in 2019 gerenoveerd en voorzien van een geheel vernieuwde prachtige nieuwe inrichting met zachte groene kleuren. Zo creëren we een sfeervolle omgeving waar je kindje zich snel thuis voelt.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 
07.15 uur - 18.15 uur

 

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

profielfoto Hanneke Hesselberth
Hanneke Hesselberth
06-10196607

Waar vind je ons?

Dr. Deelenlaan 7
5042 AD Tilburg

Tel: 013-2083300
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Let op: om onze pedagogische kwaliteit te kunnen waarborgen geldt bij ons een minimale afname van 2 vaste hele dagen.