Jip en Janneke

 • Ontdektuin
 • Gezonde voeding
 • Persoonlijke aandacht
 • Kleinschalig

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 9,0
 

Kinderopvang Jip en Janneke
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Net zo liefdevol als thuis. Vanaf de geboorte persoonlijke zorg die bij jouw kind past.

In een warme, persoonlijke en vertrouwde omgeving durf je jezelf te zijn. Dat geldt voor kinderen net zo goed. Bij Jip en Janneke mag een kind leren door te doen in een eigen tempo en op zijn eigen manier. Op professionele wijze stimuleren wij individuele ontwikkeling. Dat doen we bijvoorbeeld met ons aanbod Pikler speelmaterialen. De kinderen spelen dagelijks buiten in onze ontdektuin, we werken samen met de Sport-BSO en brengen bezoekjes aan de ‘opa’s en oma’s’ bij verzorgingstehuis Koningsvoorde, zoals de kinderen dat noemen.

Verantwoord leren

Spelend leren in een fijne omgeving staat bij ons centraal. We stimuleren de zelfstandigheid van kinderen al op jonge leeftijd. Dit doen we door hen te leren uiten wat ze willen en te ontdekken waar hun krachten liggen. We nemen het werk van de kinderen niet uit handen. Want we kunnen het armpje van een baby wel door een rompertje halen, maar met aandacht en interactie reikt jouw kindje die arm met plezier aan. Zo leren de allerkleinsten al samenwerken op een fijne manier. Voor de peuters betekent dit zelf je boterham mogen smeren en zelf proberen aan- en uit te kleden.

Ruimschoots aandacht voor je baby

Baby’s krijgen ruimschoots aandacht. Als ze wakker zijn wordt er veel met ze gepraat, muziek gemaakt, mogen ze voelen en ontdekken. In de groepen Madelief en Boterbloem komt jouw kind terecht in een warm nest. Jip en Janneke biedt een huiselijke omgeving met pedagogisch professionals die verstand van zaken hebben. Naast de opleiding die de medewerkers al gevolgd hebben nemen zij deel aan de babyscholing, die organisatie breed is uitgezet. Hiermee krijgen de pedagogisch medewerkers nog meer kennis en handvaten om een fijne en veilige plek aan uw baby te geven.

Natuurlijk kan het spannend zijn voor jullie als ouders als je kind naar de opvang gaat. Hoe de eerste dag verloopt is daarom aan jullie: van een half uurtje proefdraaien tot een aantal dagdelen vrienden maken. Alles mag.

Ruime ontdekmogelijkheden voor peuters

Bij Jip en Janneke kunnen peuters ontdekkend en vanuit verwondering leren. Wij werken met het VE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) programma Startblokken. Hierin bieden wij ontwikkelingsgerichte activiteiten die de doorgaande lijn in de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleert en bevordert. Startblokken werkt vanuit thema's die inspelen op de belevingswereld van het kind. De pedagogisch professionals volgen de interesse en verwondering van de kinderen en bouwen vanuit daar activiteiten die passen bij hun ontwikkeling. 

Binnen kunnen de peuters op groep Fluitekruid spelen in bijvoorbeeld de grote bouwhoek of onze boomhut! Ook buiten liggen alle mogelijkheden open en kan er gespeeld worden met zand en water, dansen we in de regen, kunnen we op zoek gaan naar kleine diertjes of verstoppen we ons in de bosjes.

Jip en Janneke is er ook voor ouders

Onze kinderdagopvang is niet alleen fijn voor jullie kind, het is ook prettig voor ouders. Door jullie kind bij Jip en Janneke te brengen gun je jezelf de mogelijkheid om te werken of studeren. Onze centrale ligging aan de Ringbaan Zuid maakt de opvang bovendien makkelijk bereikbaar.

We houden op vele manieren rekening met ouders. Zo is er altijd ruimte voor een praatje bij het wegbrengen of ophalen en in een persoonlijk digitaal schriftje houden we de dag bij: het laatste flesje en slaapje staan hier onder andere in. Zo loopt de dag in een vertrouwd ritme door. Eén keer per jaar maken we een afspraak voor een 10-minutengesprek om de ontwikkelingen van je kind te bespreken en vragen te beantwoorden. Zo houden we elkaar goed op de hoogte.

De eerste dag

Komt jouw baby of peuter bij Jip en Janneke dan ontvangen jullie veel informatie en willen wij graag veel weten over je kind. Tijdens een intakegesprek, voorafgaand aan de eerste opvang dag, maak je kennis met de mentor van je kind en worden er afspraken gemaakt over allerhande zaken zoals voedings- en slaaptijden. Goed om te weten, is dat we het bij ons net zo fijn maken als thuis. Hier kunnen jullie bij helpen door de eigen fles, voeding, slaapspullen en een setje schone kleding mee te geven. Want in de eigen slaapzak ligt het persoonlijke bedje bij ons extra lekker.

Nuttige informatie

 • Jip en Janneke is 52 weken open van 7.30 uur tot 18.30 uur.
 • Opvang bij Jip en Janneke is inclusief luiers, standaard verzorgingsproducten, fruit, een broodmaaltijd, thee, melk en soepstengels of een ander verantwoord tussendoortje.
 • Onze uurprijs is exclusief babymelk, groentehap en persoonlijke verzorgingsproducten.
 • Wij bieden leuke extra activiteiten zoals sporten in samenwerking met de Sport BSO en bezoekjes aan het verzorgingstehuis.

Professionele kinderopvang

Wij geloven dat je meer leert van spelen dan van verplichte opdrachten. We volgen de kinderen in hun ontwikkeling en passen de activiteiten daarop aan. We zorgen ervoor dat de omgeving het kind uitdaagt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Op latere leeftijd zeggen we immers ook tegen elkaar: je leert door te doen.

Wees welkom!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag eens langskomen om onze locatie van binnen te bekijken? Je bent van harte welkom. Via onderstaande groene knop kun je een rondleiding aanvragen:

Rondleiding aanvragen

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Bolderkar Jip en Janneke kinderopvang Babytijd bij Jip en Janneke Tuin Jip & Janneke Regenlaarsjes kinderopvang Jip en Janneke verstoppertje spelen Koken in de keuken Buiten spelen en ontdekken In de zandbak spelen hoe zwaar is een emmer met dennenappels? In de spiegel kijken Samen in de keuken
Bolderkar Jip en Janneke kinderopvang Babytijd bij Jip en Janneke Tuin Jip & Janneke Regenlaarsjes kinderopvang Jip en Janneke verstoppertje spelen Koken in de keuken Buiten spelen en ontdekken In de zandbak spelen hoe zwaar is een emmer met dennenappels? In de spiegel kijken Samen in de keuken

Beoordelingen

KlantOK

24 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Jip en Janneke met een 9,0 gemiddeld.

9,0

Medewerkers

Bekijk hier welke pedagogisch professionals bij Jip & Janneke werken:

Buse

Buse

Pedagogisch medewerker
Melissa

Melissa

Pedagogisch medewerker
Marie-Elise

Marie-Elise

Pedagogisch medewerker
Sanne

Sanne

Pedagogisch medewerker
Bianca

Bianca

Pedagogisch medewerker
Kiona

Kiona

Pedagogisch medewerker

Op onze locatie Jip en Janneke bieden we ook peuteropvang aan. Hier kunnen peuters ontdekkend en vanuit verwondering leren. Wij werken met het VE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) programma Startblokken. Hierin bieden wij activiteiten die de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleert en bevordert. Startblokken werkt vanuit thema's die inspelen op de belevingswereld van het kind. De pedagogisch professionals volgen de interesse en verwondering van de kinderen en bouwen vanuit daar activiteiten die passen bij hun ontwikkeling.  

Spelend leren 

Spelend leren in een fijne omgeving staat bij ons centraal. We stimuleren de zelfstandigheid van kinderen al op jonge leeftijd. Dit doen we door hen te leren uiten wat ze willen en te ontdekken waar hun krachten liggen. We nemen het werk van de kinderen niet uit handen. We leren ze samenwerken op een fijne manier. Voor de peuters betekent dit zelf je boterham mogen smeren en zelf proberen aan- en uit te kleden. 

Onze locatie 

Jip en Janneke is, dankzij de centrale ligging aan de Ringbaan-Zuid, makkelijk bereikbaar. Het is een warme omgeving waar kinderen zich al snel vertrouwd voelen. Binnen in het gebouw spelen de peuters bijvoorbeeld in de grote bouwhoek of onze boomhut. Buiten hebben we een mooie ontdektuin en kan er gespeeld worden met zand en water, dansen we in de regen, kunnen we op zoek gaan naar kleine diertjes of verstoppen we ons in de bosjes.  

Professionele kinderopvang 

Wij geloven dat je meer leert van spelen dan van verplichte opdrachten. We volgen de kinderen in hun ontwikkeling en passen de activiteiten daarop aan. We zorgen ervoor dat de omgeving het kind uitdaagt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Op latere leeftijd zeggen we immers ook tegen elkaar: je leert door te doen. Door onze werkwijze zien we dat peuters een goede voorbereiding krijgen richting de basisschool. Hier stappen ze straks vol zelfvertrouwen naar binnen. 

Kom eens langs! 

Ben je nieuwsgierig naar onze peuteropvang en wil je graag eens langskomen om onze locatie van binnen te bekijken? Je bent van harte welkom, samen met je peuter. Vraag meteen een rondleiding aan: 

Rondleiding aanvragen

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Buiten ontdekken Tuin Kinderopvang Jip en Janneke Knutselen met natuurlijk materiaal Yoga Laarsjes peuteropvang Ringbaan Zuid
Buiten ontdekken Tuin Kinderopvang Jip en Janneke Knutselen met natuurlijk materiaal Yoga Laarsjes peuteropvang Ringbaan Zuid

Beoordelingen

KlantOK

24 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Jip en Janneke met een 9,0 gemiddeld.

9,0

Bijzondere kenmerken

 • Ontdektuin
  In onze ontdektuin kan naar hartenlust gespeeld en ontdekt worden. Kinderen kunnen groene vingers halen door de gebaande paden te verlaten en op onderzoek uit te gaan. Lekker in de frisse lucht, spelen met zand, modder en water is een regelmatig terugkerende activiteit bij ons.
 • Gezonde voeding
  Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en een gezond tussendoortje. We volgen in het maken van de keuzes voor de voeding het advies van het Voedingscentrum.
 • Persoonlijke aandacht
  Onze pedagogisch professionals kennen alle kinderen en ouders van locatie Jip en Janneke. Dit biedt de kinderen veel vertrouwen en rust.
 • Kleinschalig
  Op onze locatie bieden we kinderopvang aan op twee baby/dreumesgroepen en op één peutergroep. In onze overzichtelijk locatie wordt door een klein team professionele opvang verzorgd.

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag
van 7.30 - 18.30 uur

 

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Marjolein Bosch
Marjolein Bosch
06-13023410

Waar vind je ons?

Ringbaan Zuid 255
5021 LR Tilburg

Tel: 013-5800777
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!