Jip & Janneke

 • Ontdektuin
 • Gezonde voeding
 • Kinderopvang-App
 • Kleinschalig

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,3
 

Kinderopvang Jip en Janneke

Net zo liefdevol als thuis. Vanaf de geboorte persoonlijke zorg die bij jouw kind past.

In een warme, persoonlijke en vertrouwde omgeving durf je jezelf te zijn. Dat geldt voor kinderen net zo goed. Bij Jip & Janneke mag een kind leren door te doen in een eigen tempo en op zijn eigen manier. Op professionele wijze stimuleren wij individuele ontwikkeling. Dat doen we bijvoorbeeld met ons aanbod Pikler speelmaterialen. De kinderen spelen dagelijks buiten in onze ontdektuin, we werken samen met de Sport-BSO en brengen bezoekjes aan de ‘opa’s en oma’s’ bij Josefzorg, zoals de kinderen dat noemen.

Verantwoord leren

Spelend leren in een fijne omgeving staat bij ons centraal. We stimuleren de zelfstandigheid van kinderen al op jonge leeftijd. Dit doen we door hen te leren uiten wat ze willen en te ontdekken waar hun krachten liggen. We nemen het werk van de kinderen niet uit handen. Want we kunnen het armpje van een baby wel door een rompertje halen, maar met aandacht en interactie reikt jouw kindje die arm met plezier aan. Zo leren de allerkleinsten al samenwerken op een fijne manier.

Ruimschoots aandacht voor uw baby

Baby’s krijgen ruimschoots aandacht. Als ze wakker zijn wordt er veel met ze gepraat, muziek gemaakt, mogen ze voelen en ontdekken. In de groepen Madelief en Boterbloem komt jouw kind terecht in een warm nest. Jip & Janneke biedt een huiselijke omgeving met pedagogisch professionals die verstand van zaken hebben. Naast de opleiding die de medewerkers al gevolgd hebben nemen zij deel aan de babyscholing, die organisatie breed is uitgezet. Hiermee krijgen de pedagogisch medewerkers nog meer kennis en handvaten om een fijne en veilige plek aan uw baby te geven.

Natuurlijk kan het spannend zijn voor jullie als ouders als je kind naar de opvang gaat. Hoe de eerste dag verloopt is daarom aan jullie: van een half uurtje proefdraaien tot een aantal dagdelen vrienden maken. Alles mag.

Jip & Janneke is er ook voor ouders

Onze kinderdagopvang is niet alleen fijn voor jullie baby, het is ook prettig voor ouders. Door jullie kind bij Jip & Janneke te brengen gun je jezelf de mogelijkheid om te werken of studeren. Onze centrale ligging aan de Ringbaan Zuid maakt de opvang bovendien makkelijk bereikbaar.

We houden op vele manieren rekening met ouders. Zo is er altijd ruimte voor een praatje bij het wegbrengen of ophalen en in een persoonlijk digitaal schriftje houden we de dag bij: het laatste flesje en slaapje staan hier onder andere in. Zo loopt de dag in een vertrouwd ritme door. Eén keer per jaar maken we een afspraak voor een 10-minutengesprek om de ontwikkelingen van je kind te bespreken en vragen te beantwoorden. Zo houden we elkaar goed op de hoogte.

De eerste dag

Komt jouw baby bij Jip & Janneke dan ontvangen jullie veel informatie en willen wij graag veel weten over je kind. Tijdens een intake gesprek, voorafgaand aan de eerste opvang dag, maak je kennis met de mentor van je kind en worden er afspraken gemaakt over allerhande zaken zoals voedings- en slaaptijden. Goed om te weten, is dat we het bij ons net zo fijn maken als thuis. Hier kunnen jullie bij helpen door de eigen fles, voeding, slaapspullen en een setje schone kleding mee te geven. Want in de eigen trappelzak ligt het persoonlijke bedje bij ons extra lekker.

Nuttige informatie

 • Jip & Janneke is 52 weken open van 7.30 uur tot 18.30 uur.
 • In overleg kan het mogelijk zijn om gebruik te maken van verlengde opvangtijden.
 • Opvang bij Jip & Janneke is inclusief luiers, standaard verzorgingsproducten, fruit, een broodmaaltijd, thee, melk en soepstengels of een andere verantwoord tussendoortje.
 • Onze uurprijs is exclusief babymelk, groentehap en persoonlijke verzorgingsproducten.
 • Wij bieden leuke extra activiteiten zoals sporten in samenwerking met de Sport BSO en bezoekjes aan het verzorgingstehuis.

Professionele kinderopvang

Wij geloven dat je meer leert van spelen dan van verplichte opdrachten. We volgen de kinderen in hun ontwikkeling en passen de activiteiten daarop aan. We zorgen ervoor dat de omgeving het kind uitdaagt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Op latere leeftijd zeggen we immers ook tegen elkaar: je leert door te doen.

Wees welkom!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag eens langskomen om onze locatie van binnen te bekijken? Je bent van harte welkom. Via onderstaande groene knop kun je een rondleiding aanvragen:

Rondleiding aanvragen

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

29 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Jip en Janneke met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Medewerkers

Bekijk hier welke pedagogisch professionals bij Jip & Janneke werken:

Babette

Babette

Pedagogisch professional
Buse

Buse

Pedagogisch professional
Erna

Erna

Pedagogisch professional
Jordy

Jordy

Pedagogisch professional
Lucia

Lucia

Pedagogisch professional
Marie-Elise

Marie-Elise

Pedagogisch professional
Mattia

Mattia

Pedagogisch professional
Melissa

Melissa

Pedagogisch professional

Bijzondere kenmerken

 • Ontdektuin
  In onze ontdektuin kan naar hartenlust gespeeld en ontdekt worden. Kinderen kunnen groene vingers halen door de gebaande paden te verlaten en op onderzoek uit te gaan. Lekker in de frisse lucht, spelen met zand, modder en water is een regelmatig terugkerende activiteit bij ons.
 • Gezonde voeding
  Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en een gezond tussendoortje. We volgen in het maken van de keuzes voor de voeding het advies van het Voedingscentrum.
 • Kinderopvang-App
  Wij werken met een speciale Kinderopvang App voor ouders. Hiermee laten we via persoonlijke berichtjes en foto's weten hoe het met je kind gaat. Ouders kunnen via de app, op hun smartphone of tablet, nieuws over de locatie lezen, foto's bekijken, maar ook hun kindje ziekmelden, vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.
 • Kleinschalig
  Op onze locatie bieden we kinderopvang aan op twee baby/dreumesgroepen en op één peutergroep. In onze overzichtelijk locatie wordt door een klein team professionele opvang verzorgd.

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag
van 7.30 - 18.30 uur

Verlengde openingstijden, in overleg, mogelijk.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • Kinderdagopvang: 196139624

Directeur

Marjolein Bosch
Marjolein Bosch
06-13023410

Waar vind je ons?

Ringbaan Zuid 255
5021 LR Tilburg

Tel: 013-5800777
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!