Kievit

 • Gloednieuwe locatie (november 2021)
 • Natuurbeleving
 • Dieren
 • Boomhut

Boerderij kinderopvang Kievit in Tilburg Reeshof is november 2021 geopend. Lees snel verder of meld je kind direct aan!

Boerderij Kievit
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Aan het fietspad van de Langendijk vind je onze mooie, omgetoverde boerderij kinderopvang Kievit. Dankzij deze centrale locatie in het midden van de L-,M- en N-buurt in Tilburg Reeshof is de boerderij zeer toegankelijk voor peuters van 2 tot 4 jaar. 
 

Boerderij kinderopvang in Tilburg

Onze prachtige boerderij geeft peuters een geweldige natuurbeleving. Vanuit de groep kunnen de peuters door middel van een glazen wand letterlijk bij de kippen in het nest kijken en zien hoe onze cavia's in hun huisje slapen. Dichter bij de natuur is nauwelijks mogelijk! De buitenruimte geeft de peuters een eigen speelruimte waar ze met verschillende elementen kunnen spelen: water, zand, planten, takjes... kortom alles wat de natuur ons geeft. Ook zullen we regelmatig een bezoekje brengen aan onze eigen vijver om te ontdekken wat er allemaal groeit en bloeit. In weer en wind zullen we lekker buiten zijn, want nergens kunnen kinderen hun fantasie het beste kwijt als in de natuur.
 

Aaibare bewoners

Onze boerderij heeft een aantal vaste aaibare bewoners. Zo scharrelen er kippen rond op de Kievit en hebben de konijnen hun eigen verblijf. Dagelijks vind je onze geitjes, varkens en pony's in de weide. De peuters krijgen laarsjes en een overalletje aan en kunnen gaan kijken bij de dieren. Ze mogen een handje helpen met de dagelijkse verzorging van de dieren zoals de stallen schoonmaken, eten geven, en ze mogen uiteraard ook lekker knuffelen met onze dieren. 
 

Gezonde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk en hier zijn we bewust mee bezig. Wij bieden de kinderen in de ochtend fruit en water aan. Aan het einde van de ochtend hebben we een gezamenlijke lunch en aandacht voor gezonde voeding. Zo bieden we dagelijks groenten aan, het liefst uit onze eigen moestuin. Op deze manier leren we de kinderen waar deze lekkere groenten vandaan komen.
 

Vroegschoolse educatie (VE)

Wij zijn een VE-locatie en dat wil zeggen dat wij de kinderen Vroegschoolse Educatie aanbieden. We werken met de methode Piramide die ons 8 thema’s per jaar aanreikt, zoals bijvoorbeeld de thema’s kleding, verkeer, wonen en feesten. Tijdens deze thema’s staan de taal-, reken- en sociaal emotionele ontwikkeling centraal. Rondom de verschillende thema’s laten we de kinderen kennis maken met taal, rekenen en laten we ze vooral ook veel leren van elkaar door samen te spelen en te ontdekken.
 

Dagelijks geopend

Onze peutergroep is dagelijks in de ochtend geopend, 40 weken per jaar. Gedurende de basisschool vakanties is de peutergroep gesloten.
 

Nieuwsgierig?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze nieuwe locatie? Neem dan contact op met de directeur. Of meld je peuter direct aan.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Aan het fietspad van de Langendijk vind je onze mooie, omgetoverde boerderij kinderopvang Kievit. Deze locatie in het midden van de L-,M- en N-buurt in de Reeshof is de ideale plek voor bso kinderen van 4 tot 13 jaar om na een dag school lekker buiten te spelen & ontdekken. 
 

Boerderij bso

Op onze prachtige boerderij laten we onze bso kinderen de natuur beleven, zowel in als buiten de boerderij. Vanuit de groep beneden kunnen de kinderen door middel van een glazen wand letterlijk bij de kippen in het nest kijken en zien hoe onze cavia's in hun huisje slapen. Dichter bij de natuur is nauwelijks mogelijk! Ook rondom de boerderij is er van alles te beleven; zo hebben we een klim- en klauterparcours en worden de oudere kinderen uitgedaagd om, zonder natte voeten te krijgen, de overkant te halen. Bij onze bijzondere vijver is ook van alles te beleven en te ontdekken. Bovenal hebben we natuurlijk onze vaste bewoners, onze dieren, die iedere dag weer blij zijn wanneer de kinderen met ze komen spelen in de weide.
 

Aaibare bewoners

Onze boerderij heeft een aantal vaste aaibare bewoners. Zo scharrelen er kippen rond op de Kievit en hebben de konijnen hun eigen verblijf. Dagelijks vind je onze geitjes, varkens en pony's in de weide. We bieden onze kinderen de mogelijkheid om te helpen met de verzorging van de dieren. Stallen uitmesten, de mest op een kruiwagen gooien en naar de mesthoop brengen. Dit alles met een overall en laarzen aan. Uiteraard mag er ook uitgebreid geknuffeld worden met onze dieren. Moet de dierenarts komen, of misschien de hoefsmid voor de paarden? Dan laten we dit aan de kinderen zien, want dat hoort er ook bij op de boerderij.
 

Gezonde voeding 

Gezonde voeding vinden wij belangrijk en zijn daar bewust mee bezig. Wij bieden de kinderen in de ochtend fruit en water aan. Aan het einde van de ochtend hebben we een gezamenlijke lunch en aandacht voor gezonde voeding. Zo bieden we dagelijks groenten aan, het liefst uit onze eigen moestuin. Op deze manier leren we de kinderen waar deze lekkere groenten vandaan komen.
 

Gratis taxivervoer naar de bso

Woon je niet dichtbij onze boerderij en wil je toch dat je kinderen bij ons komen ontdekken, leren en spelen na schooltijd? Dan bieden wij gratis taxivervoer aan voor kinderen uit Tilburg.

 

Meer weten of direct aanmelden?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze nieuwe locatie? Neem dan contact op met de directeur. Of meld je kind direct aan om zeker te zijn van een plekje zodra we open zijn!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Bijzondere kenmerken

 • Gloednieuwe locatie (november 2021)
  Kinderopvang Kievit is gesitueerd in een prachtige oude boerderij die helemaal omgetoverd is tot een unieke locatie.
 • Natuurbeleving
  Ontdek de natuur buiten rondom onze vijver, in de ontdektuin of op het klimparcours. Maar ook binnen in ons natuurmuseum of knus in de boomhut valt er van alles te beleven.
 • Dieren
  Geiten, schapen, pony, varkens, kippen, konijnen; deze dieren zou je zomaar tegen kunnen komen op onze bijzondere boerderij.
 • Boomhut
  Op onze bijzondere bso kunnen de kinderen in ons gebouw spelen in een heuse boomhut. Uitdagend en risicovol spel maakt onze bso uniek en interessant voor het oudere kind.

Openingstijden

Peutergroep:
Dagelijks van 7.30-13.00 uur

Voorschoolse opvang (VSO):
Dagelijks van 7.30-8.30 uur (op aanvraag vanaf 7.00u)

Buitenschoolse opvang (BSO):
Maandag, dinsdag en donderdag: 14.30-19.00 uur
Woensdag: 11.30-19.00 uur
Vrijdag: 12.00-19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • Peuteropvang: 302783647
 • Bso: 254707014

Directeur

Foto Jan-Willem
Jan-Willem Verhoeven
06-82632669

Waar vind je ons?

Langendijk 31
5045 GT Tilburg

Tel: 013-5840521 (peutergroep) 013-5840522 (BSO)
Openingstijden

Zeker zijn van een plekje?

Ben je enthousiast geworden? En wil je graag een plekje voor je kind zodra we open gaan? Meld je kind direct aan via het aanmeldformulier!