Leijpark

 • Vertrouwd en kleinschalig
 • Grote ontdektuin
 • Samen koken
 • Peuteryoga

Gemiddelde beoordeling:
Kinderopvang: 8,6
 

Ontdekken en groeien in een veilige omgeving

Kinderdagverblijf Leijpark ligt op een ideale plek, aan de zuidrand van Tilburg. Je vindt ons pal naast het ETZ Elisabeth Ziekenhuis vlakbij het mooie Leijpark. We zijn goed bereikbaar via verschillende uitvalswegen. Ideaal dus voor ouders die in of in de omgeving van het ziekenhuis werken! Let op: we zijn geen medisch kinderdagverblijf.

“We zitten aan het strand!” Vijf kinderen verzamelen zich rond de zandbak in de ontdektuin van ons kinderdagverblijf. “We bouwen een kasteel!” Buiten spelen prikkelt de fantasie van de kinderen, dat zie je meteen. En daarom gaan we graag zo vaak mogelijk naar buiten. Het liefst elke dag! Een frisse neus halen, rennen, graven, van de glijbaan af - in onze tuin kan het allemaal.

Rustig opstarten

Als de kinderen 's morgens binnenkomen beginnen we rustig. Een verhaaltje, samen zingen of wat kletsen. Onze ruimtes zijn zo ingericht dat er voor zowel baby's als peuters fijne plekjes te vinden zijn. Na een lekkere fruithap gaan de kindjes vaak even zelf op onderzoek uit.

Voor de allerkleinsten zijn we een veilige thuishaven: we kletsen, we gebaren en we spelen met ze. Tegelijkertijd krijgen ze alle rust en warmte die ze verdienen. Het hele jaar door spelen ze samen in een veilige babytuin, en uitrusten doen ze in onze fijne buitenbedjes. Lekker slapen in de buitenlucht! Het belangrijkste is: je baby voelt dat we er voor hem of haar zijn. Kom gerust kijken: we vertellen graag meer over ons babyprogramma tijdens een rondleiding.

“We hebben een fijn en hecht team - dat is voor ouders heel prettig, weet ik. Iedereen heeft weer andere kwaliteiten en daardoor vullen we elkaar perfect aan. Zo kunnen we het beste bieden voor ieder kind.” - Pedagogisch medewerker

Pret in de peutergroep

Voor de peuters is er op onze locatie genoeg te doen: Er zijn hoekjes waar kinderen een boekje kunnen lezen, waar ze samen een kopje thee drinken in de poppenhoek of waar ze kunnen sjouwen met grote torens en blokken op de mat. Buiten, in onze ontdektuin rennen ze rond, glijden ze van de glijbaan en spelen ze met groot en klein in de zandbak. Wat is het leuk om de wereld zo stap voor stap te ontdekken!

“Ik vind het leuk hier. Er is veel speelgoed. Het leukste vind ik het om met mijn vriendjes in de zandbak te spelen.” - kindje Joep

Krak, krak: wat komt er uit het ei?

Op ons kinderdagverblijf werken we met thema’s. Zo ontdekt je kindje spelenderwijs een hoop! In de lente hebben we bijvoorbeeld een echte broedmachine. Dat is voor de kindjes altijd erg spannend. Samen kijken we elke dag vol verwachting naar de eieren: wat zou daar straks uitkomen? Als de kuikens er zijn, zorgen we er samen met de kinderen voor. Wie wil, mag een geboortekaartje maken. En wat nog leuker is: voor alle kuikentjes mogen namen worden bedacht!

We vinden het belangrijk dat kinderen zich verwonderen over de wereld om hen heen. Naast een broedmachine hebben we elk jaar een vlinderkast, waarin de kinderen rupsen zien veranderen in een echte vlinder. Samen zorgen we voor de rupsen: we geven ze eten en we zorgen voor de juiste omgeving.

“De sfeer is zo fijn en ontspannen hier, dat merk ik al vanaf dag één. Het is geen enkele moeite om mijn kindje hier achter te laten: ze heeft het hier hartstikke fijn.” - moeder Wendy

Samen eten en koken

Tussen de middag eten we samen een gezonde boterham en één keer per week eten we ‘s middags warm. Daarbij hechten we veel waarde aan gezonde voeding: we eten veel groente en fruit als tussendoortjes, we drinken het liefst water en thee en met de lunch eten we vers volkoren brood van de bakker met allerlei soorten gezond beleg zoals ei, dadelspread of zuivelspread. 

Op de dag dat we warm eten, koken we samen met de kinderen. We koken vaak met het seizoen mee, in de winter een lekkere stamppot en in de zomer een frisse pastasalade. Kun je een ei pellen, of een paprika schoonmaken? Het is natuurlijk superleuk als je zelf aan de maaltijd hebt meegeholpen. Echt een succes-momentje. En daarna lekker smullen.

Wat heb je nodig?

Bij alle kinderen - en in het bijzonder bij de allerkleinsten - doen we steeds ons uiterste best om te begrijpen wat hij of zij nodig heeft. Kinderen maken bij ons natuurlijk van alles mee: we vieren verjaardagen, we beleven de seizoenen. Alledaagse emoties als blijheid, boosheid en verdriet horen er ook bij, en daar is alle ruimte voor. We letten er dan wel op dat kinderen goed met elkaar om weten te gaan, en dat ze daarnaast voor zichzelf kunnen opkomen.

We vinden het erg belangrijk dat je kind zich in eigen tempo kan en mag ontwikkelen. We helpen ze en we stimuleren ze waar nodig. Dat doen we natuurlijk in goed overleg met jou, de mama en/of papa.

Kinderopvang App

Met een speciale app laten we je via persoonlijke berichtjes en foto's weten hoe het met je kind gaat. Ook lees je via de app de nieuwste weetjes over de locatie, bekijk je er foto's. De app is niet alleen leuk, maar ook handig: met één klik op de knop kun je je kindje ziek melden, een vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

De beste indruk van onze kinderopvang krijg je door de sfeer te komen proeven. Neem contact met ons op voor een afspraak: je bent van harte welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

kinderopvang Leijpark samen op de glijbaan kinderopvang Leijpark prachtig kind kinderopvang Leijpark pedagogisch medewerkster met kind kinderopvang Leijpark pedagogisch medewerker met baby kinderopvang Leijpark kinderen eten fruit Lunch kinderopvang Leijpark kinderopvang Leijpark samen spelen kinderopvang Leijpark samen aan het werk kinderopvang Leijpark meisje buiten op de glijbaan kinderopvang Leijpark samen ontdekken kinderopvang Leijpark kindje helpt brood halen kinderopvang Leijpark samen lunchen
kinderopvang Leijpark samen op de glijbaan kinderopvang Leijpark prachtig kind kinderopvang Leijpark pedagogisch medewerkster met kind kinderopvang Leijpark pedagogisch medewerker met baby kinderopvang Leijpark kinderen eten fruit Lunch kinderopvang Leijpark kinderopvang Leijpark samen spelen kinderopvang Leijpark samen aan het werk kinderopvang Leijpark meisje buiten op de glijbaan kinderopvang Leijpark samen ontdekken kinderopvang Leijpark kindje helpt brood halen kinderopvang Leijpark samen lunchen

Beoordelingen

KlantOK

39 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Leijpark met een 8,6 gemiddeld.

8,6

Medewerkers

Bekijk hier enkele medewerkers van deze locatie.

Foto Pedagogisch medewerker Miray

Miray

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerker Mariël

Mariël

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerker Ankie

Ankie

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerker Jeanine

Jeanine

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerker Daniëlle

Daniëlle

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerker Wendy

Wendy

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerkster Lisa

Lisa

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerkster Simone

Simone

Pedagogisch Professional
foto pedagogisch medewerker Marloes

Marloes

Pedagogisch Professional
foto pedagogisch medewerker Sanne

Sanne

Pedagogisch Professional
foto pedagogisch medewerker Ingrid

Ingrid

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerker Dymphie

Dymphie

Pedagogisch Professional
Foto pedagogisch medewerker Kim

Kim

Pedagogisch Professional

Bijzondere kenmerken

 • Vertrouwd en kleinschalig
  We bieden alle kinderen een veilige, warme en gezellige thuishaven. Kinderen kunnen zich pas optimaal ontwikkelen als zij zich gehoord en gezien voelen wij geven ze de ruimte zelf te ontdekken en te groeien maar zorgen er ook voor dat we er altijd voor ze zijn.
 • Grote ontdektuin
  We hebben een grote natuurlijke tuin waar de kinderen vrij in kunnen spelen en ontdekken. De kinderen spelen buiten met wat de natuur hen bied. Het ene seizoen ligt de tuin vol bladeren en zijn de kinderen druk in de weer de mooiste eruit te zoeken, het andere seizoen zijn alle struiken dicht begroeid waardoor er perfecte hutten en verstopplekken ontstaan.
 • Samen koken
  Elke week koken we op een andere dag een warme maaltijd voor de lunch. Seizoensgebonden en variërend van een soep tot een stamppot. Samen met de kinderen bekijken we in onze grote gezamenlijke keuken het recept en helpen de kinderen bij het volgen van de stappen. Het eten smaakt natuurlijk veel lekkerder als je het ook zelf klaar mee klaar gemaakt hebt.
 • Peuteryoga
  Bewegen is fijn en bovendien is het goed voor je lijf. Dat geldt natuurlijk ook voor onze peuters. Peuteryoga is een mix van spel in beweging, waarbij peuters kennismaken met hun eigen lichaam.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag

7.00 uur tot 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

GGD Inspectierapport maart 2020

Directeur

Selina Meeng
Selina Meeng
06-10617545

Waar vind je ons?

Prof. van Buchemlaan 10
5022 KB Tilburg

Tel: 013-5812180
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!