Luchtkasteel

 • Groene Kinderopvang
 • Gezond eten
 • Buiten slapen
 • Peuterworkshops

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 9,0

 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Op zoek naar een kleinschalige kinderopvang in een groene omgeving? Kinderdagverblijf Luchtkasteel in Rijen grenst aan de bossen van vliegbasis Gilze-Rijen en is goed bereikbaar vanaf de doorgaande weg tussen Breda en Tilburg. Kinderen van 0 tot 4 jaar uit deze steden, Rijen én de omliggende dorpen zoals Molenschot, Hulten en Dorst voelen zich hier thuis. Want (buiten)spelen en plezier maken, dat staat bij ons voorop!

Sterre Kinderopvang Luchtkasteel is een kleinschalige kinderopvang in Rijen. Midden in het groen, maar goed bereikbaar vanaf de doorgaande weg tussen Tilburg en Breda (afslag Molenschot). Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is ons kinderdagverblijf een plek om (buiten) te spelen, plezier te maken en de wereld te ontdekken.

Ons kinderdagverblijf:

 • Is gelegen in een groene omgeving
 • Wordt door ouders beoordeeld met een 8,9
 • Heeft speciale buitenbedjes voor baby’s
 • Geeft actieve peuterworkshops

Groene Kinderopvang

Wij zijn een gecertificeerde Groene Kinderopvang. Dat betekent dat wij bewust bezig zijn met het buitenleven en de natuur. De kinderen spelen bijvoorbeeld elke dag buiten in onze grote ontdektuin. Ook als het wat minder lekker weer is: stampen in de plassen is natuurlijk net zo leuk als verstoppertje spelen tussen de bomen en struiken, of fietsen over heuvels en paadjes. De peuters kunnen zich in de ‘modderkeuken‘ naar hartenlust uitleven met zand en water. In de moestuin oogsten we verse groenten voor bij de lunch en samen met de kinderen verzorgen we de drie krielkippen en hun kuikentjes. Onze tuin krijgt bovendien regelmatig bezoek van eekhoorntjes, konijnen, vogels en vlinders. Zo is er elke dag iets nieuws te ontdekken voor de kinderen!

Kinderdagverblijf Luchtkasteel is onderdeel van Sterre Kinderopvang, omdat we ervan overtuigd zijn dat je een kind, kind moet laten zijn. Onze pedagogisch medewerkers dagen alle kinderen daarom met spel en activiteiten uit tot ontdekken, spelen en bewegen; zowel binnen als buiten. Ons speelgoed is vooral van hout en we besteden veel aandacht aan de seizoenen in de natuur. Dat levert prachtige natuurlijke materialen op, waarmee de dreumesen en peuters volop experimenteren en plezier maken.

Gezond eten en drinken

Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten. Als het kan vullen we dit aan met de eigen oogst uit onze moestuin. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en gezonde tussendoortjes, zoals gestoomde groenten met hummusdip of sojayoghurt met granola. Ook doen we elk jaar mee aan het Nationale Voorleesontbijt. Daar maken we echt een feestje van. Dat smaakt én voelt goed!

Buiten slapen

Onze vaste pedagogisch medewerkers geven alle kinderen liefdevolle aandacht, waardoor zij zich geborgen voelen. Dat vinden we belangrijk, zeker voor de allerkleinsten. We knuffelen en zingen veel en volgen het schema van thuis bij het slapen en eten. De baby’s gaan gezellig mee naar buiten met de oudere kinderen: samen genieten van de frisse boslucht, lekker spelen op het gras of vanuit de kinderwagen de avonturen van de grotere kinderen bewonderen. Buiten slapen is ook mogelijk op kinderdagverblijf Luchtkasteel. In speciale buitenbedjes, uit de zon en de wind, slapen alle baby’s heerlijk.

Speciale peuterworkshops

Lekker bewegen en actief bezig zijn, dat stimuleren we op ons kinderdagverblijf volop. We geven de kinderen bijvoorbeeld muziek- en dansles. Daarvoor werken we samen met Doenya's Danswereld en MuzieKanjers. Zij geven naar aanleiding van ons thema een dans- of muziekworkshop voor de kindjes vanaf een jaar of anderhalf.

Bovendien geeft één van onze pedagogisch medewerkers de peuters die dat willen kinderyoga. De bewegingsspelletjes, ontspanningsoefeningen en yogahoudingen sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. We zien dat de peuters zich bewuster worden van hun lichaam. De zintuigen worden geprikkeld en ze komen tot rust.

Persoonlijk en kleinschalig

Vanzelfsprekend is het voor ons belangrijk dat kinderen zich bij ons thuis voelen. Achter onze deur wacht dan ook een warme, huiselijke sfeer. In onze compacte groepen spelen kinderen van 0 tot 4 jaar samen; zo leren ze van elkaar. Wij zijn bewust een kleinschalige kinderopvang, waardoor wij alle kinderen en ouders persoonlijk kennen. Dat voelt goed: voor ons, maar ook voor de ouders en de kindjes zelf. Dat zien we terug in ons oudertevredenheidsonderzoek. Ouders geven onze locatie een 8,9 en zijn bijvoorbeeld zeer te spreken over de inrichting en uitstraling van onze locatie (9,3) en de mate waarin hun kinderen zich prettig voelen bij ons (9,1).

Contact met ouders

Onze medewerkers hechten veel waarde aan een goede communicatie met ouders. Er is bijvoorbeeld altijd ruimte voor een praatje bij het brengen en halen. Dat wordt gewaardeerd door ouders: in het oudertevredenheidsonderzoek scoren we in het contact met onze pedagogisch medewerkers een 8,8. Daarnaast kunnen ouders in onze app zien wat de kinderen die dag hebben beleefd. En via persoonlijke berichtjes en foto’s laten we weten hoe het met je kindje gaat. Met de Sterre Kinderopvang app geven ouders eenvoudig een ziekmelding of vakantie door of vragen extra opvang aan.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer kijken bij ons kinderdagverblijf in Rijen. We nodigen je van harte uit: bel of e-mail ons voor een afspraak of meld je kind(eren) direct aan.

Kinderopvang is bij ons inclusief:

 • Luiers
 • Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken
 • Verzorgingsproducten van NaÏf (o.a. zonnebrand en billendoekjes)
 • Peuterworkshops
+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

buiten spelen knutselen met zand moestuin gezond eten buiten spelen buitenbedjes liggend in het gras tussendoortje spelen met houten speelgoed liggen in het gras groep binnen gietertje Luchtkasteel Rijen samen kipjes voeren
buiten spelen knutselen met zand moestuin gezond eten buiten spelen buitenbedjes liggend in het gras tussendoortje spelen met houten speelgoed liggen in het gras groep binnen gietertje Luchtkasteel Rijen samen kipjes voeren

Beoordelingen

KlantOK

35 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Luchtkasteel met een 9,0 gemiddeld.

9,0

Heb je een peuter van 2-4 jaar die op zoek is naar wat meer uitdaging? Kom eens kijken bij Luchtkasteel!

Onze kleinschalige kinderopvang ligt in een groene omgeving in Rijen. Op ons kinderdagverblijf is er ook plek voor peuters. Lees meer over onze locatie op het tabje Kinderdagopvang of neem contact op met de locatiedirecteur voor meer informatie.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Moestuin opvang Rijen Peuter opvang Rijen Peuters buiten Rijen Peuteropvang Luchtkasteel
Moestuin opvang Rijen Peuter opvang Rijen Peuters buiten Rijen Peuteropvang Luchtkasteel

Beoordelingen

KlantOK

35 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Luchtkasteel met een 9,0 gemiddeld.

9,0

Bijzondere kenmerken

 • Groene Kinderopvang
  Wij zijn een gecertificeerde Groene Kinderopvang. Dat betekent dat wij veel buiten zijn om te spelen in de natuur. In onze ontdektuin is er elke dag iets nieuws te ontdekken.
 • Gezond eten
  Wij kiezen voor verantwoorde voeding. De biologische en volkoren producten vullen we aan met de oogst uit onze eigen moestuin. Dat is lekker én gezond!
 • Buiten slapen
  Baby’s kunnen bij ons buiten slapen, in speciale buitenbedjes. Daarbij houden we natuurlijk zo veel mogelijk het schema van thuis aan.
 • Peuterworkshops
  Bewegen en plezier maken stimuleren we elke dag. Met leuke dans- en muzieklessen bijvoorbeeld, maar ook met kinderyoga!

Openingstijden

maandag - vrijdag
7.30 – 18.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Stefanie Lijster
Stefanie Lijster
06-83025387

Waar vind je ons?

Rijksweg 121
5121 RD Rijen

Tel: 0161-220005
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!