Oculus

 • Prachtige locatie
 • Samenwerking
 • Zelf ontdekken
 • Natuurlijke ontdektuinen

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,4
Peuteropvang: 8,5
Buitenschoolse opvang: 8,4

 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Kinderdagverblijf Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op ons kinderdagverblijf. Op de Oculus-campus komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Kindercampus Oculus biedt zowel kinderdagopvang en peuteropvang, als buitenschoolse opvang (BSO) en basisonderwijs. De campus is gehuisvest in twee prachtige oude gebouwen.  De kleinschalige omgeving biedt overzicht en geborgenheid voor de kinderen, van 0 tot 4 jaar. Kinderen leren elkaar kennen door samen activiteiten te beleven en samen te spelen en ontdekken in de groene ontdektuin.

Ons kinderdagverblijf:

 • Is een van de oudste en meest ervaren kinderopvanglocaties van Tilburg.
 • Heeft alle aandacht voor jouw kind.
 • Bevindt zich op een gezellige locatie in het centrum van Tilburg.
 • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin.
 • Vindt verantwoorde voeding belangrijk.
 • Is VVE gecertificeerd.

Oculus; oog voor ieder kind!

Bij een kinderdagopvang maken kinderen kennis met alledaagse gebeurtenissen; met de vaste structuur van een dag, met seizoenen, met feestelijkheden en met emoties zoals blijheid, boosheid en verdriet. Kinderen leren veel van elkaar. Dat vinden wij ook een grote meerwaarde van een kinderdagverblijf. Bij KDV Oculus letten we erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan en ook voor zichzelf kunnen opkomen. Daarnaast dagen onze professionals de kinderen spelenderwijs uit om persoonlijke, emotionele en creatieve vaardigheden te ontwikkelen, op eigen tempo. De ontwikkeling van ieder kind volgen we met observatie-volg-methode KIJK. Lekker bewegen en actief bezig zijn stimuleren wij ook volop. Elke themablok krijgen de kinderen wisselend een muziek, dans of yogales. 

Naar buiten!

Binnen én buiten bieden wij kinderen een veilige omgeving én lekker veel ruimte om te spelen. We gaan graag zo veel mogelijk naar buiten met de kinderen; jong en oud. Het is heerlijk toeven in onze natuurlijke buitenomgeving. We hebben een grote, groene tuin waar voor kinderen van alles te ontdekken en beleven valt. Er is volop ruimte om te rennen, fietsen, klimmen, verstoppen en met zand en water te spelen. Daarnaast hebben we een speciale ontdektuin ingericht voor baby's. In dit afgesloten deel van de tuin kunnen baby’s rustig ontdekken en spelen, zonder dat de oudere kinderen om hen heen razen. In de baby-ontdektuin staan ook onze buiten bedjes, baby’s kunnen bij ons heerlijk buiten slapen, uit de zon en de wind. Natuurlijk hoeft dat niet, ook binnen zijn wij uiteraard van alle (slaap)gemakken voorzien.

Gezond eten en drinken

Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en een gezond tussendoortje. 

Sterre Kinderopvang

Kinderopvang Oculus is aangesloten bij Sterre Kinderopvang. Wij zijn ervan overtuigd dat je een kind, kind moet laten zijn. Kinderopvang Oculus zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving, waar kinderen volop de gelegenheid krijgen om plezier te maken. Want plezier is een mooie basis om te leren. Kinderen gaan bij ons zelf de wereld ontdekken, op hun eigen tempo. We hechten daarbij veel waarde aan mens, dier en natuur. Onze professionele pedagogisch medewerkers zorgen voor de juiste begeleiding.

Een stukje geschiedenis

Op het St. Willebrordplein kunnen Tilburgers al ruim 25 jaar terecht voor kinderdagopvang; dat maakt ons één van de oudste en meest ervaren kinderdagverblijven van Tilburg. Je kent ons misschien nog van onze oude naam: Anak-Anak. In 2017 smolt Anak-Anak (kinderdagopvang en BSO) samen met peuterspeelzaal Willibrord en twee basisscholen (de Eerste Jan Ligthartschool en Yore). Sindsdien kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar op onze campus terecht!

Het voordeel van de campus

Van kinderdagopvang en peuteropvang tot basisonderwijs en BSO. Het zit bij ons bij elkaar. De verschillende werkvormen werken hecht samen; we hebben veel expertise in huis. Van baby tot puber, jouw kind kan bij ons terecht; onze professionals houden de hele periode vinger aan de pols. Al ben je als je kind vier wordt uiteraard volledig vrij om een andere school en BSO te kiezen.  

Kinderopvang bij ons is inclusief:
 • Maaltijden & drinken
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Luiers

Meer weten over kinderdagopvang bij Oculus? Neem contact op via ons contactformulier. Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding op onze campus.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

natuur en verwondering KC Oculus Tiburg Emmi Pikler Kinderopvang Oculus Tilburg Watertafel KC Oculus Tilburg Zandbak Kinderopvang Oculus Tilburg Blotevoetenpad KC Oculus Tilburg Oog voor ieder kind Kinderopvang Oculus Moestuin KC Oculus Tilburg Groene kinderopvang Oculus Tilburg Naar buiten Sterre Kinderopvang Oculus
natuur en verwondering KC Oculus Tiburg Emmi Pikler Kinderopvang Oculus Tilburg Watertafel KC Oculus Tilburg Zandbak Kinderopvang Oculus Tilburg Blotevoetenpad KC Oculus Tilburg Oog voor ieder kind Kinderopvang Oculus Moestuin KC Oculus Tilburg Groene kinderopvang Oculus Tilburg Naar buiten Sterre Kinderopvang Oculus

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Oculus met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Peuteropvang Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen van 2 en 3 jaar zijn welkom. Op de Oculus-campus komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Kindercampus Oculus biedt zowel kinderdagopvang en peuteropvang, als buitenschoolse opvang (BSO) en basisonderwijs. De campus is gehuisvest in twee prachtige oude gebouwen. De peuteropvang is geïntegreerd met het kinderdagverblijf.  De kleinschalige omgeving biedt overzicht en geborgenheid voor de kinderen, van 0 tot 4 jaar. Kinderen leren elkaar kennen door samen activiteiten te beleven en samen te spelen en ontdekken in de groene ontdektuin.

Onze peuteropvang:

 • Heeft alle aandacht voor jouw kind
 • Bevindt zich op een gezellige locatie in het centrum van Tilburg
 • Werkt kind volgend, volgens VVE-programma Startblokken
 • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin
 • Vindt verantwoorde voeding belangrijk

Van peuterspeelzaal naar peuteropvang

Voorheen bracht je je kind van 2 of 3 jaar naar de peuterspeelzaal, om zich voor te bereiden op het ritme van een schooldag en om leeftijdsgenootjes te leren kennen. Sinds 1 januari 2018 is de peuterspeelzaal gestopt en vervangen door peuteropvang. Het is dé manier om jouw peuter alvast te laten wennen aan het ‘weg van thuis zijn’ en aan de structuur van de basisschool. Bij Oculus kunnen kinderen twee dagdelen in de week terecht voor peuteropvang.

Met thema’s werken

Samen met de peuters van kinderdagverblijf Oculus vormen zij één groep; alle peuters volgen bij ons namelijk hetzelfde programma: Startblokken, van VVE. Wij werken kind volgend; door verschillende thema’s te behandelen, gaan we in op de belevingswereld van een kind. Deze methode voor voorschoolse educatie biedt kinderen de handvatten van verschillende thema’s, maar ook de ruimte om zelf invulling te geven aan het thema. Op die manier stimuleren we verwondering, prikkelen we de fantasie én kunnen we bovendien de verschillende activiteiten perfect laten aansluiten op interesses en niveaus van de kinderen in de groep. We bieden onderwerpen en bezigheden op maat. Dit start al bij de allerkleinsten in de baby-dreumesgroepen van de kinderdagopvang, en loopt door bij kinderen die onderwijs (gaan) volgen.

De diepte in

Binnen zo’n thema kunnen we écht de diepte in. Zo hebben we tijdens het thema 'dieren' een keer het hele proces van vlinder naar rups gevolgd in een vlinderbak. Er werd niet alleen gekeken. Dagelijks organiseerden we een aanvullende activiteit: samen boekjes lezen, liedjes zingen, de bak mee verschonen en natuurlijk de vlinders vrijlaten. Zo ontdekken we samen creatief en spelenderwijs de werking van de natuur en de wereld om ons heen.

Het voordeel van de campus

De peuters van de peuteropvang en de kleuters van de basisschool op de campus komen iedere dag een half uurtje bij elkaar, om samen leuke activiteiten te doen. Dit noemen we peuter-kleuter ontmoetingen. Zo maken de oudste peuters spelenderwijs alvast kennis met de wereld van de onderbouw van de basisschool.

Onze professionals van de verschillende werkvormen werken hecht samen; hierdoor vervagen de grenzen tussen kinderopvang en het basisonderwijs. Kinderen van verschillende leeftijden leren elkaar kennen, omdat we buitenruimte delen én samen activiteiten beleven. Denk bijvoorbeeld aan de feestdagen, het Oculus zomerfeest en de voorleesdagen.

Kinderopvang bij ons is inclusief:
 • Maaltijden en drinken
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Luiers

Van harte welkom

Meer weten over peuteropvang bij Oculus?  Neem contact op via ons contactformulier. Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding op onze campus.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

karakteristiek oud gebouw Oculus Toren bouwen Oculus Voorlezen Oculus Peuteropvang Knuteslen Peuteropvang Oculus Tilburg
karakteristiek oud gebouw Oculus Toren bouwen Oculus Voorlezen Oculus Peuteropvang Knuteslen Peuteropvang Oculus Tilburg

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Sterre Kinderopvang locatie Oculus met een 8,5 gemiddeld.

8,5

Buitenschoolse opvang Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen vanaf 4 jaar zijn voor en na school welkom op onze BSO. Op de Oculus-campus komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Kindercampus Oculus biedt zowel kinderdagopvang en peuteropvang, als buitenschoolse opvang (BSO) en basisonderwijs. De campus is gehuisvest in twee prachtige oude gebouwen. Als BSO delen wij één van deze panden met de bovenbouw (groep 4 t/m 8) van basisschool Oculus. De oudere kinderen – van 4 tot 13 jaar – delen vinden in dit pand veiligheid en gezelligheid. De twee panden van de campus zijn verbonden door middel van het St. Willebrordplein, wat extra buitenspeelruimte biedt voor de grotere kinderen van Oculus.

Onze BSO:

 • Is een van de oudste en meest ervaren BSO-locaties van Tilburg
 • Heeft alle aandacht voor jouw kind
 • Bevindt zich op een gezellige locatie in het centrum van Tilburg
 • Biedt een uitdagende, natuurlijke buitenruimte
 • Vindt verantwoorde voeding belangrijk

Oculus; oog voor ieder kind!

Na schooltijd ontvangen onze pedagogisch medewerkers de kinderen met open armen. Er heerst bij ons een veilige, huiselijke sfeer. De kinderen kunnen hun verhaal kwijt over de dag en krijgen fruit en wat te drinken. Vervolgens mogen ze zelf kiezen wat ze gaan doen. Al sinds jaar en dag stimuleren we bij Sterre het maken van eigen keuzes. Het is tenslotte hun vrije tijd. Buiten spelen of chillen. We organiseren ook iedere dag leuke activiteiten.

Samen leuke dingen doen

De activiteitenplanning maken we samen met de kinderen. Binnen de kindercampus maken we gebruik van elkaars faciliteiten; dat maakt heel diverse activiteiten mogelijk. Buiten spelen en ontdekken. Spelletjes doen. Sporten of dansen in de gymzaal. Toneelspelen op het podium in de aula. Koken of bakken in onze gezellige woonkeuken, en dan natuurlijk samen genieten van onze versgebakken lekkernijen! Tijdens schoolvakanties bieden we een gevarieerd programma, dan maken we ook regelmatig samen leuke uitstapjes.

Naar buiten!

De natuur heeft een belangrijke plaats op onze kindercampus. De BSO en de bovenbouw van basisschool Oculus delen een groene tuin. Vol struiken, paadjes en verstop plekjes. Een blote voetenpad met verschillende structuren. Speeltoestellen om te klimmen. Een vlak stuk voor balspellen. Kortom: veel mogelijkheden om te spelen en te ontdekken.

Voor de oudere kinderen – vanaf 7 jaar – mag de wereld wel wat groter zijn, daarom gebruiken we ook het recent opgeknapte, groene en levendige St. Willebrordplein. Dat geeft de kinderen méér ruimte en ons de gelegenheid om meer te spreiden.

Deskundige begeleiding 

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind. Zij zorgen voor een goede sfeer op de BSO. Al onze begeleiders hebben hun eigen interesses en aandachtspunten, zij laten op een creatieve manier de kinderen verschillende dingen beleven. We zoeken naar afwisselende bezigheden, die passen bij de kinderen. We willen een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis. Als er iets is kunnen kinderen altijd bij ons terecht. Wij gaan op een respectvolle manier met ze kinderen om, en leren ze om ook zo met ons én elkaar om te gaan. Voor ouders staat onze deur altijd open. Wij maken graag een praatje, om ook te weten wat er speelt buiten de BSO. 

Doelgroep

Onze buitenschoolse opvang is toegankelijk voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Je kind kan het hele jaar door bij ons terecht; óók in de schoolvakanties. Een geruststellende gedachte dat je hiervoor niet steeds iets anders hoeft te regelen én lekker duidelijk voor je kind!

BSO bij ons is inclusief:

 • Een luisterend oor
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Maaltijden en drinken
 • Leuke uitstapjes (inclusief vervoer)

Meer weten over buitenschoolse opvang bij Oculus? Neem contact op via ons contactformulier. Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding op onze campus.

Adres buitenschoolse opvang:
Bankastraat 2
5014 BW Tilburg

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

BSO Oculus Oog voor ieder kind Timmeren Gezonde voeding Tilburg Duurzaam speelgoed BSO Oculus knutselen BSO Oculus Tilburg Groene kinderopvang Plezier Oculus
BSO Oculus Oog voor ieder kind Timmeren Gezonde voeding Tilburg Duurzaam speelgoed BSO Oculus knutselen BSO Oculus Tilburg Groene kinderopvang Plezier Oculus

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Sterre Kinderopvang locatie Oculus met een 8,4 gemiddeld.

8,4

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Oculus

Bijzondere kenmerken

 • Prachtige locatie
  We hebben een gezellige locatie in het centrum van Tilburg. Onze twee mooie, oude panden zijn verbonden door het St. Willebrordplein. Binnen én buiten in de groene tuinen is veel ruimte om te spelen.
 • Samenwerking
  Kinderen kunnen bij Kindercampus Oculus terecht van 0 tot 13 jaar. Wij bieden kinderopvang en werken samen met de basisschool. De kinderen leren elkaar én onze ervaren professionals echt kennen, omdat de verschillende werkvormen hecht samenwerken.
 • Zelf ontdekken
  Wij willen een kind, kind laten zijn. Plezier maken, en tegelijkertijd op eigen tempo de wereld ontdekken. We hechten veel waarde aan mens, dier en natuur.
 • Natuurlijke ontdektuinen
  In onze groene ontdektuin komen kinderen in contact met de natuur. Vrij bewegen. Kennismaken met natuurlijke materialen en verschillende structuren voelen, zoals water, zand en steentjes. Ontdekken!

Openingstijden

Kinderdagverblijf
Maandag t/m vrijdag
7.30 uur tot 18.30 uur

Peuteropvang
Woensdag en vrijdag van 7.30 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 18.30 uur (twee keer 1 dagdeel), of één aaneengesloten dag van 7.30 tot 18.30 uur.
 

Buitenschoolse opvang
Maandag t/m vrijdag
Voor school vanaf 7.30 uur
Na school vanaf einde schooltijd tot 19.00 uur
Studie- en vakantiedagen
Van 7.30 uur tot 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Christel van der Veeken
Christel van der Veeken
06-10604271

Waar vind je ons?

St. Willebrordplein 6
5014 BX Tilburg

Tel: 013-5323737
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!