Petteflet

 • Montessori Kinderopvang
 • Kleinschalig
 • Kinderdagopvang 0-4 jaar
 • Buitenschoolse opvang 4-13 jaar

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 8,0
 

Tuin KDV Petteflet
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

In oktober 2022 hebben wij het eerste Montessori kinderdagverblijf van Tilburg geopend in de Reeshof. We bieden nu, naast buitenschoolse opvang, ook kinderdagopvang voor 0-4 jarigen. Hierdoor kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar op één locatie terecht, van baby tot puber.

Montessori kinderopvang in Tilburg

Bij ons nieuwe Montessori kinderdagverblijf Petteflet ontdekken kinderen zelf de wereld. We gaan daarbij uit van de visie van Maria Montessori. We helpen de kinderen een handje en geven ze wat ze op dat moment nodig hebben. Dat doen we door goed te kijken naar kinderen en ze vertrouwen te geven. We sluiten aan bij hun belevingswereld en spelen staat daarbij centraal. Kinderen kunnen al zoveel zelf, als je ze maar de ruimte geeft. Of het nu gaat om samen de tafel dekken, opruimen, brood smeren of een jas aantrekken; ieder moment wordt een succesbeleving als je er zelf aan bijdraagt en waardering krijgt voor je inzet.

Samen spelen, samen ontwikkelen

In onze groepen spelen kinderen van verschillende leeftijden (0-4 jaar) met elkaar. Hierdoor leren ze veel van elkaar en over het omgaan met elkaar. Kinderen leren al op jonge leeftijd om zichzelf te zien, de ander te zien en de wereld om zich heen te zien. We vinden het belangrijk dat kinderen zich individueel én samen ontwikkelen. ‘Vrijheid in gebondenheid’ heet dit in de Montessori visie.

Door een nauwe samenwerking met school komen kinderen al vroeg in contact met kleuters, leerkrachten, de buitenschoolse opvang en het gebouw. In deze vertrouwde omgeving met een doorgaande lijn krijgen ze het vertrouwen om tot bloei te komen. Samen, in een warme en veilige omgeving, gaan we op pad naar zelfstandigheid.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Wij zijn een VVE-locatie en dat wil zeggen dat wij de kinderen Voor- en Vroegschoolse Educatie aanbieden. We werken met de methode Startblokken. Tijdens de thema’s die bij aanbieden staan de taal-, reken- en sociaal emotionele ontwikkeling centraal. Rondom de verschillende thema’s laten we de kinderen kennis maken met taal en rekenen en laten we ze vooral ook veel leren van elkaar door samen te spelen en te ontdekken.

Natuur en verwondering

Petteflet is een groene locatie, zowel binnen als buiten. Binnen zie je veel natuurlijke materialen met een warme uitstraling. Dit geeft een huiselijke sfeer en straalt rust uit. Buiten gaan kinderen op onderzoek uit in de ontdektuin en leren.

Natuur stimuleert de fantasie en de zintuigen. Baby’s snoezelen terwijl wij voor ze zingen of zijn op hun eigen “ontdekkingstocht”. Dreumesen en peuters ontdekken plassen water en modder in de tuin en zijn creatief met allerlei materialen in de weer. De medewerkers praten veel met kinderen over alles wat ze zien, beleven en fantaseren. Nergens kunnen kinderen zich meer verwonderen dan buiten.

Gezonde voeding

We willen graag een gezonde uitstraling uitdragen. Wij bieden de kinderen in de ochtend fruit en (fruit)water aan of thee. Aan het einde van de ochtend lunchen we met de kinderen, waarbij we aandacht hebben voor gezonde voeding. We drinken melk, karnemelk, water of thee. In de middag krijgen de kinderen een gezond tussendoortje en (fruit)water aan of thee

Kinderopvang app

Met onze kinderopvang app kunnen we je op de hoogte houden over de opvang van je kind doormiddel persoonlijke berichten en foto's. Ook lees je via de app de nieuwste weetjes en over de locatie, nieuwsberichten en nieuwsbrieven. De app is niet alleen leuk, maar ook handig: met één klik op de knop kun je je kind ziek melden, een vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden? Vul dan hier het aanmeldformulier in. Je kunt natuurlijk ook eerst een rondleiding aanvragen, waarin we je meer vertellen over onze werkwijze en kinderopvang. Hopelijk mogen we jou en je kind snel verwelkomen op ons kinderdagverblijf!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Zelf ontdekken Sensomotorisch spelen Buiten spelen Broer en zus Baby op het kinderdagverblijf Spelen
Zelf ontdekken Sensomotorisch spelen Buiten spelen Broer en zus Baby op het kinderdagverblijf Spelen

Binnen het Montessori Kindcentrum in Tilburg Reeshof vind je onze kleinschalige buitenschoolse opvang Petteflet. We zitten onder hetzelfde dak als basisschool de Petteflet en werken hier nauw mee samen. Station Reeshof ligt op loopafstand. We zijn goed bereikbaar en daarmee is onze locatie ideaal voor ouders die wonen/werken in of buiten de Reeshof.

Meteen een rondleiding aanvragen?

Een middag bij Montessori BSO Petteflet

“Hé, hallo! Hoe was je dag? Fijn dat je er bent! Wil je wat eten en drinken?” Zo gaat het ongeveer als je kind bij BSO Petteflet binnenloopt. Na school ontmoeten de kinderen bij ons hun vriendjes, klasgenootjes én buurtgenootjes. Onze locatie lijkt echt een beetje op thuis: er is een zithoek en er zijn kleine, knusse hoekjes om je even lekker met blokken, een boekje of een spel terug te trekken. We zijn graag creatief bezig; schilderen, kleien, knutselen, koken en nog veel meer! Je kind bepaalt zelf waar zijn of haar behoefte ligt op dat moment.

BSO Petteflet is erg kleinschalig: 1 onderbouw groep en 1 bovenbouw groep. Er is veel ruimte voor persoonlijk contact met je kind: we maken een praatje, of beginnen samen aan activiteiten. Omdat onze medewerkers op vaste tijden en dagen aanwezig zijn, ziet je kind steeds bekende gezichten. En jij ook, als je je kind weer op komt halen. Da’s wel zo fijn!

Volop speelmogelijkheden

We zijn er erg trots op: die mooie buitenruimte die we met basisschool de Petteflet delen. Het is een groot schoolplein met allerlei speelmogelijkheden: een plein om heerlijk te rennen, te klimmen en veel ruimte om in het zand te spelen. En wist je dat we binnen ook een torenkamertje hebben? Daar valt van alles te ontdekken!

Kinderopvang app

Met onze kinderopvang app kunnen we je op de hoogte houden over de opvang van je kind doormiddel persoonlijke berichten en foto's. Ook lees je via de app de nieuwste weetjes en over de locatie, nieuwsberichten en nieuwsbrieven. De app is niet alleen leuk, maar ook handig: met één klik op de knop kun je je kind ziek melden, een vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

Een rondleiding bij onze BSO?

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag eens langskomen om te kijken of deze BSO bij je kind past? Vraag dan nu een rondleiding aan, je bent van harte welkom samen met je kind.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Samen tekenen Wipwap BSO Petteflet Tilburg Evenwichtsbalk bso Petteflet Buiten schilderen Buitenspelen BSO Petteflet Montessorischool Petteflet Speelrek BSO Petteflet Speeltafel BSO Petteflet
Samen tekenen Wipwap BSO Petteflet Tilburg Evenwichtsbalk bso Petteflet Buiten schilderen Buitenspelen BSO Petteflet Montessorischool Petteflet Speelrek BSO Petteflet Speeltafel BSO Petteflet

Beoordelingen

KlantOK

13 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Sterre Kinderopvang locatie Petteflet met een 8,0 gemiddeld.

8,0

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Petteflet

Bijzondere kenmerken

 • Montessori Kinderopvang
  We werken op onze locatie met de visie van Maria Montessori. We helpen de kinderen een handje en geven ze wat ze op dat moment nodig hebben. We sluiten aan bij hun belevingswereld en stimuleren zelfstandigheid. "Kunnen wij je helpen het zelf te doen?"
 • Kleinschalig
  Bij Petteflet krijgt je kind veel persoonlijke aandacht. Op de groepen is er altijd tijd voor een praatje of om gezellig samen te spelen. Net zoals dat thuis gaat! Onze locatie bestaat totaal uit 4 groepen, 2 KDV groepen en 2 BSO groepen.
 • Kinderdagopvang 0-4 jaar
  KDV Petteflet heeft 2 verticale KDV groepen (0-4 jaar).
 • Buitenschoolse opvang 4-13 jaar
  BSO Petteflet bestaat uit 2 groepen (onderbouw en bovenbouw).

Openingstijden

Kinderdagverblijf (KDV):

Maandag t/m vrijdag: 7.30 - 18.30 uur

Buitenschoolse opvang (BSO):

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 14.45 - 19.00 uur
Woensdag: 12.30 - 19.00 uur

Voorschoolse opvang (VSO):

Maandag t/m vrijdag: 7.30 - 8.30 uur
 

Opvang tijdens schoolvakanties (BSO):

maandag t/m vrijdag van 07.30 - 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Mayke van Hautum
Mayke van Hautum
06-83021791

Waar vind je ons?

Kamerikstraat 19
5045 TW Tilburg

Tel: 013 5322890
Openingstijden

Bereikbaarheid groepen

 • KDV 1: 013 5322890
 • KDV 2: 013 5322891
 • VSO: 013 5322893
 • BSO onderbouw: 013 5322893
 • BSO bovenbouw: 013 5322892
 • Kantoor: 013 5322894

Montessori Kindcentrum

Wil je meer lezen over ons Montessori Kindcentrum? Ga naar de website van Montessori Tilburg:

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten van kinderopvang? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Aanmeldformulier

Wil je je kind direct aanmelden voor onze kinderdagopvang of bso? Klik op onderstaande button en vul het aanmeldformulier in. We nemen z.s.m. contact met je op!