Petteflet

 • Montessori Kinderopvang
 • Kleinschalig
 • Kinderdagopvang 0-4 jaar
 • Buitenschoolse opvang 4-13 jaar

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 8,0
 

Tuin KDV Petteflet
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)
 • BSO (4-13 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Petteflet is het eerste Montessori kinderdagverblijf van Tilburg, in de Reeshof. We bieden kinderdagopvang voor kinderen van 0-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar. Hierdoor kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar op één locatie terecht, van baby tot puber.

Montessori kinderopvang in Tilburg

Op ons Montessori kinderdagverblijf Petteflet ontdekken kinderen zelf de wereld. We gaan daarbij uit van de visie van Maria Montessori. We helpen de kinderen een handje en geven ze wat ze op dat moment nodig hebben. Dat doen we door goed te kijken naar kinderen en ze vertrouwen te geven. We sluiten aan bij hun belevingswereld en spelen staat daarbij centraal. We helpen je (de kinderen) het zelf te doen. Ze kunnen al zoveel, als je ze maar de ruimte geeft. Of het nu gaat om samen de tafel dekken, opruimen, brood smeren of een jas aantrekken; ieder moment wordt een succesbeleving als je er zelf aan bijdraagt en waardering krijgt voor je inzet. 

Samen spelen, samen ontwikkelen

In onze groepen spelen kinderen van verschillende leeftijden (0-4 jaar) met elkaar. Hierdoor leren ze veel van elkaar en over het omgaan met elkaar. Kinderen leren al op jonge leeftijd om zichzelf te zien, de ander te zien en de wereld om zich heen te zien. We vinden het belangrijk dat kinderen zich individueel én samen ontwikkelen. ‘Vrijheid in gebondenheid’ heet dit in de Montessori visie.

Omdat we in hetzelfde gebouw zitten als de basisschool komen kinderen al vroeg in contact met kleuters, leerkrachten, de buitenschoolse opvang en het gebouw. In deze vertrouwde omgeving met een doorgaande lijn krijgen ze het vertrouwen om tot bloei te komen. Samen, in een warme en veilige omgeving, gaan we op pad naar zelfstandigheid.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Wij zijn een VVE-locatie en dat wil zeggen dat wij de kinderen Voor- en Vroegschoolse Educatie aanbieden. We werken met de methode Startblokken. Tijdens de thema’s die bij aanbieden staan de taal-, reken- en sociaal emotionele ontwikkeling centraal. Rondom de verschillende thema’s laten we de kinderen kennis maken met taal en rekenen en laten we ze vooral ook veel leren van elkaar door samen te spelen en te ontdekken.

Natuur en verwondering

Petteflet is een groene locatie, zowel binnen als buiten. Binnen zie je veel natuurlijke materialen met een warme uitstraling. Dit geeft een huiselijke sfeer en straalt rust uit. Buiten gaan kinderen op onderzoek uit in de ontdektuin en leren over de natuur.

Natuur stimuleert de fantasie en de zintuigen. Baby’s snoezelen terwijl wij voor ze zingen of zijn op hun eigen “ontdekkingstocht”. Dreumesen en peuters ontdekken plassen water en modder in de tuin en zijn creatief met allerlei materialen in de weer. De medewerkers praten veel met kinderen over alles wat ze zien, beleven en fantaseren. Nergens kunnen kinderen zich meer verwonderen dan buiten.

Gezonde voeding

We willen graag een gezonde uitstraling uitdragen. Wij bieden de kinderen in de ochtend fruit en (fruit)water aan of thee. Aan het einde van de ochtend lunchen we met de kinderen, waarbij we aandacht hebben voor gezonde voeding. We drinken melk, karnemelk, water of thee. In de middag krijgen de kinderen een gezond tussendoortje en (fruit)water of thee.

Kinderopvang app

Met onze kinderopvang app kunnen we je op de hoogte houden over de opvang van je kind doormiddel persoonlijke berichten en foto's. Ook lees je via de app de nieuwste weetjes en over de locatie, nieuwsberichten en nieuwsbrieven. De app is niet alleen leuk, maar ook handig: met één klik op de knop kun je je kind ziek melden, een vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden? Vul dan hier het aanmeldformulier in. Je kunt natuurlijk ook eerst een rondleiding aanvragen, waarin we je meer vertellen over onze werkwijze en kinderopvang. Hopelijk mogen we jou en je kind snel verwelkomen op ons kinderdagverblijf!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Petteflet Montessori Kinderopvang Tilburg Zelf ontdekken Sensomotorisch spelen Broer en zus Tuin Montessori Kinderopvang Tilburg Buiten spelen Montessori kinderopvang Tilburg Grapat Baby op het kinderdagverblijf Spelen
Petteflet Montessori Kinderopvang Tilburg Zelf ontdekken Sensomotorisch spelen Broer en zus Tuin Montessori Kinderopvang Tilburg Buiten spelen Montessori kinderopvang Tilburg Grapat Baby op het kinderdagverblijf Spelen

In de Reeshof vind je het eerste Montessori Kindcentrum van Tilburg: Petteflet. Het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de buitenschoolse opvang zitten onder één dak met de basisschool. Kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen hierdoor van baby tot puber op één locatie terecht.

Montessori peuteropvang Tilburg

Ben je op zoek naar opvang voor je peuter? We vertellen je graag meer over onze locatie. Op onze Montessori kinderopvang ontdekken kinderen zelf de wereld. We gaan uit van de visie van Maria Montessori. We helpen de kinderen een handje en geven ze wat ze op dat moment nodig hebben. Dat doen we door goed naar ze te kijken en ze vertrouwen te geven. We sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en spelen staat daarbij centraal. Ze kunnen al zoveel zelf, als je ze maar de ruimte geeft. Dit geldt ook voor jouw peuter. Of het nu gaat om samen de tafel dekken, opruimen, brood smeren of een jas aantrekken; ieder moment wordt een succesbeleving als je er zelf aan bijdraagt en waardering krijgt voor je inzet. We helpen je (de kinderen) het zelf te doen!

Op weg naar de basisschool

Omdat we in hetzelfde gebouw zitten als de basisschool, komt je peuter bij ons al vroeg in contact met kleuters, leerkrachten en de buitenschoolse opvang. In deze vertrouwde omgeving met een doorgaande lijn krijgen ze het vertrouwen om tot bloei te komen. Samen gaan we op pad naar zelfstandigheid. Dit maakt de stap naar de basisschool vaak heel eenvoudig.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Wij zijn een VVE-locatie, wat betekent dat wij peuters Voor- en Vroegschoolse Educatie aanbieden. We werken met de methode Startblokken. Tijdens de thema’s die wij aanbieden staan de taal-, reken- en sociaal emotionele ontwikkeling centraal. Rondom de verschillende thema’s laten we je peuter kennismaken met taal en rekenen en laten we de kinderen vooral ook veel leren van elkaar door samen te spelen en te ontdekken.

Groen van binnen en buiten

Petteflet is een groene locatie, zowel binnen als buiten. Binnen zie je veel natuurlijke materialen met een warme uitstraling. Dit geeft een huiselijke sfeer en straalt rust uit. Kinderen voelen zich hier vaak al snel op hun gemak.

Buiten gaan de peuters op onderzoek uit in de ontdektuin. Natuur stimuleert de fantasie en de zintuigen. De kinderen vinden plassen water en modder en zijn creatief met allerlei materialen in de weer. Nergens kunnen kinderen zich meer verwonderen dan buiten.

Gezonde voeding

Op onze locatie is er aandacht voor gezonde voeding. De kinderen eten ’s ochtends fruit, krijgen een gezonde lunch en in de middag een verantwoord tussendoortje. We drinken (fruit)water of thee en tijdens de lunch staan er ook melkproducten op tafel.

Aanmelden voor peuteropvang

Ben je enthousiast over onze peuteropvang? Vul dan meteen het aanmeldformulier in. Je bent ook welkom om eerst tijdens een rondleiding rond te kijken op onze locatie en vragen te stellen. Hopelijk mogen we jou en je peuter snel verwelkomen op onze peuteropvang!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Peuteropvang Montessori Petteflet Buiten spelen Tuin Peuteropvang Petteflet Grapat peuteropvang Spelen Montessori
Peuteropvang Montessori Petteflet Buiten spelen Tuin Peuteropvang Petteflet Grapat peuteropvang Spelen Montessori

Binnen het Montessori Kindcentrum in Tilburg Reeshof vind je onze kleinschalige buitenschoolse opvang Petteflet. We zitten onder hetzelfde dak als basisschool de Petteflet en werken hier nauw mee samen. Station Reeshof ligt op loopafstand. We zijn goed bereikbaar en daarmee is onze locatie ideaal voor ouders die wonen/werken in of buiten de Reeshof.

Meteen een rondleiding aanvragen?

Een middag bij Montessori BSO Petteflet

“Hé, hallo! Hoe was je dag? Fijn dat je er bent! Wil je wat eten en drinken?” Zo gaat het ongeveer als je kind bij BSO Petteflet binnenloopt. Na school ontmoeten de kinderen bij ons hun vriendjes, klasgenootjes én buurtgenootjes. Onze locatie lijkt echt een beetje op thuis: er is een zithoek en er zijn kleine, knusse hoekjes om je even lekker met blokken, een boekje of een spel terug te trekken. We zijn graag creatief bezig; schilderen, kleien, knutselen, koken en nog veel meer! Je kind bepaalt zelf waar zijn of haar behoefte ligt op dat moment.

BSO Petteflet is erg kleinschalig: 1 onderbouw groep en 1 bovenbouw groep. Er is veel ruimte voor persoonlijk contact met je kind: we maken een praatje, of beginnen samen aan activiteiten. Omdat onze medewerkers op vaste tijden en dagen aanwezig zijn, ziet je kind steeds bekende gezichten. En jij ook, als je je kind weer op komt halen. Da’s wel zo fijn!

Volop speelmogelijkheden

We zijn er erg trots op: die mooie buitenruimte die we met basisschool de Petteflet delen. Het is een groot schoolplein met allerlei speelmogelijkheden: een plein om heerlijk te rennen, te klimmen en veel ruimte om in het zand te spelen. En wist je dat we binnen ook een torenkamertje hebben? Daar valt van alles te ontdekken!

Kinderopvang app

Met onze kinderopvang app kunnen we je op de hoogte houden over de opvang van je kind doormiddel persoonlijke berichten en foto's. Ook lees je via de app de nieuwste weetjes en over de locatie, nieuwsberichten en nieuwsbrieven. De app is niet alleen leuk, maar ook handig: met één klik op de knop kun je je kind ziek melden, een vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

Een rondleiding bij onze BSO?

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag eens langskomen om te kijken of deze BSO bij je kind past? Vraag dan nu een rondleiding aan, je bent van harte welkom samen met je kind.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Samen tekenen Wipwap BSO Petteflet Tilburg Evenwichtsbalk bso Petteflet Buiten schilderen Buitenspelen BSO Petteflet Montessorischool Petteflet Speelrek BSO Petteflet Speeltafel BSO Petteflet
Samen tekenen Wipwap BSO Petteflet Tilburg Evenwichtsbalk bso Petteflet Buiten schilderen Buitenspelen BSO Petteflet Montessorischool Petteflet Speelrek BSO Petteflet Speeltafel BSO Petteflet

Beoordelingen

KlantOK

13 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Sterre Kinderopvang locatie Petteflet met een 8,0 gemiddeld.

8,0

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Petteflet

Bijzondere kenmerken

 • Montessori Kinderopvang
  We werken op onze locatie met de visie van Maria Montessori. We helpen de kinderen een handje en geven ze wat ze op dat moment nodig hebben. We sluiten aan bij hun belevingswereld en stimuleren zelfstandigheid. "Kunnen wij je helpen het zelf te doen?"
 • Kleinschalig
  Bij Petteflet krijgt je kind veel persoonlijke aandacht. Op de groepen is er altijd tijd voor een praatje of om gezellig samen te spelen. Net zoals dat thuis gaat! Onze locatie bestaat totaal uit 4 groepen, 2 KDV groepen en 2 BSO groepen.
 • Kinderdagopvang 0-4 jaar
  KDV Petteflet heeft 2 verticale KDV groepen (0-4 jaar).
 • Buitenschoolse opvang 4-13 jaar
  BSO Petteflet bestaat uit 2 groepen (onderbouw en bovenbouw).

Openingstijden

Kinderdagverblijf (KDV):

Maandag t/m vrijdag: 7.30 - 18.30 uur

Buitenschoolse opvang (BSO):

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 14.45 - 19.00 uur
Woensdag: 12.30 - 19.00 uur

Voorschoolse opvang (VSO):

Maandag t/m vrijdag: 7.30 - 8.30 uur
 

Opvang tijdens schoolvakanties (BSO):

maandag t/m vrijdag van 07.30 - 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Ingrid Klootwijk
Ingrid Klootwijk
06-83 69 07 85

Waar vind je ons?

Kamerikstraat 19
5045 TW Tilburg

Tel: 013 5322890
Openingstijden

Telefoonnummers groepen

 • Stampertjes (kdv): 013-5322890
 • Krullevaar (kdv): 013-5322891
 • VSO: 013-5322893
 • Pettefletters (BSO): 013-5322893
 • Torenkamertje (BSO): 013-5322892
 • Kantoor: 013-5322894

Montessori Kindcentrum

Wil je meer lezen over ons Montessori Kindcentrum? Ga naar de website van Montessori Tilburg:

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten van kinderopvang? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Aanmeldformulier

Wil je je kind direct aanmelden voor onze kinderdagopvang of bso? Klik op onderstaande button en vul het aanmeldformulier in. We nemen z.s.m. contact met je op!