Petteflet

 • Ruimtelijk gevoel
 • Knusse speelhoekjes
 • Fijne buitenspeelruimte
 • Kleinschalig

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 8,3

Montessori bso Petteflet Tilburg

Onze buitenschoolse opvang Petteflet ligt in de Tilburgse wijk Reeshof en is gevestigd in hetzelfde pand als Montessorischool de Petteflet. Station Reeshof ligt op loopafstand. We zijn goed bereikbaar en daarmee is onze locatie ideaal voor ouders die wonen/werken in of buiten de Reeshof.

Meteen een afspraak maken?

Hoe ziet een dag bij BSO Petteflet eruit?

“Hé, hallo! Hoe was je dag? Neem een appel of peer en ga lekker zitten. Wil je ook iets te drinken?” Zo gaat het ongeveer als je kind bij BSO Petteflet binnenloopt. Na school ontmoeten de kinderen bij ons hun vriendjes, klasgenootjes én buurtgenootjes. Onze locatie lijkt echt een beetje op thuis: er is een zithoek met tv en er zijn kleine, knusse hoekjes om je even lekker met blokken, een boekje of een spel terug te trekken. Zo voelt je kindje zich meteen op zijn gemak.

Op onze groepen zijn altijd twee pedagogisch professionals aanwezig. BSO Petteflet is bovendien erg kleinschalig: er zitten maximaal 22 kinderen in een groep. Zo is er veel ruimte voor persoonlijk contact met je kind: we maken een praatje, of we bouwen samen een geweldige blokkentoren. Omdat onze medewerkers op vaste tijden en dagen aanwezig zijn, ziet je kind steeds bekende gezichten. En jij ook, als je je kind weer op komt halen. Da’s wel zo fijn!

Rollen, springen, stoeien

We zijn er erg trots op: die mooie buitenruimte die we met basisschool Petteflet delen. Het is een groot schoolplein met allerlei speelmogelijkheden en een groene hoek: heuvels om vanaf te rennen, een glijbaan, een moestuintje en gras. Het zal je niet verbazen dat voetballen en tikkertje spelen als nummer 1 activiteiten voor de kinderen op onze buitenschoolse opvang gelden!

Kinderopvang app

Met de Kinderstad App laten we je via persoonlijke berichtjes en foto's weten hoe het met je kind gaat. Ook lees je via de app de nieuwste weetjes over de locatie en bekijk je er foto's. De app is niet alleen leuk, maar ook handig: met één klik op de knop kun je je kindje ziek melden, een vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

Een rondleiding bij onze bso?

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag eens langskomen om te kijken of deze bso bij je kind past? Vraag dan nu een rondleiding aan, je bent van harte welkom!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

10 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Sterre Kinderopvang locatie Petteflet (voorheen Kinderstad Tilburg) met een 8,3 gemiddeld.

8,3

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • De Petteflet

Bijzondere kenmerken

 • Ruimtelijk gevoel
  De grote, centrale hal in ons complex zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Het geeft je kind letterlijk alle ruimte om te spelen.
 • Knusse speelhoekjes
  We hebben een poppenhoek, een winkeltje, een bouwhoek, een leeshoek, een tv-/computerhoek en een spelletjeskamer. Dat zijn knusse hoekjes waar je kind alleen of met anderen kan spelen. Er is voor ieder wat wils!
 • Fijne buitenspeelruimte
  In onze tuin staat een tafeltennistafel en er kan gevoetbald worden. Gewoon lekker rondrennen? Helemaal prima. Spelen in de buitenlucht is gezond en dat doen we dus graag zoveel mogelijk.
 • Kleinschalig
  Bij Petteflet krijgt je kind veel persoonlijke aandacht. Onze groepen zijn klein - maximaal 22 kinderen - waardoor er altijd tijd is voor een praatje of om gezellig samen te spelen. Net zoals dat thuis gaat!

Openingstijden

Voorschoolse opvang:

Maandag t/m vrijdag

7.30-8.30 uur

Buitenschoolse opvang:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

14.45-19.00 uur

Woensdag:

12.30-19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Rene Spieringhs
Rene Spieringhs
06-83021791

Waar vind je ons?

Kamerikstraat 19
5045 TW Tilburg

Tel: 013 570 4002
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Aanmeldformulier

Wil je je kind direct aanmelden voor onze bso? Klik op onderstaande button en vul het aanmeldformulier in. We nemen z.s.m. contact met je op!