Tiliander

 • Buiten bewegen
 • Moestuin
 • Verantwoorde voeding
 • Ontdekken

Gemiddelde beoordeling:
Buitenschoolse opvang: 8,0

Bellenblaas

Buitenschoolse opvang Tiliander is gehuisvest in het gebouw van basisschool Tiliander aan de Lange Nieuwstraat 189 te Tilburg. De opvang bij Tiliander is bedoeld voor kinderen van deze basisschool. Basisschool De Tiliander gaat uit van een antroposofische visie, wij sluiten hierbij aan.

Wat is Antroposofie?

Het begrip "antroposofie" is samengesteld uit 2 Griekse woorden, "anthropos" en "sophia", mens en wijsheid. Antroposofie kan het beste worden omschreven als "een weg om door zelfkennis en kennis van de wereld te komen tot bewustwording, in vrijheid en vanuit je eigen verantwoordelijkheid". De vrije school gaat uit van de intrinsieke ontwikkeling van het kind: er is een diep van binnenuit komende kracht die het kind zijn of haar eigen ontwikkeling doet doormaken.

Seizoenstafel

Jaarfeesten, de seizoenen en verjaardagen krijgen veel aandacht binnen deze methode. Wij maken daarvoor bijvoorbeeld een seizoenstafel en proberen zo de kinderen een hele vertrouwde fijne sfeer mee te geven die ze ook kennen van school.

Kinderen van bso Tiliander gaan iedere dag naar buiten en spelen op de speelplaats met veel natuurlijke elementen. Ook bij minder mooi weer is buiten spelen met zand en water favoriet!

Zelf doen

Binnen kunnen kinderen knutselen, bouwen, toneel spelen of lekker op de bank lezen. Regelmatig is er een bak- of kookactiviteit waarbij kinderen van a tot z alles zelf doen. Ze leren gezond te koken met natuurlijke ingrediënten. Ook tijdens de broodmaaltijd zorgen we voor verantwoorde voeding.

Onze bso heeft een eigen moestuin. Een veilige tuin op een groot perceel waarin de kinderen naar hartenlust kunnen wroeten, zaaien, planten, wieden, ruiken en oogsten in de verschillende seizoenen. Met deze moestuin komen we nog dichter bij de natuur en kunnen we de natuur op een andere manier beleven.

De kinderen van de buitenschoolse opvang Tiliander gaan in de vakantie naar de buitenschoolse opvang Elzen op het schoolplein van basisschool de Elzen, Elzenstaat 14. Het adres van deze bso is Elzenstraat 6, tel: 013 207 70 00.

Partners in de wijk

Bso Tiliander is een dependance van kindercentrum Willemijntje. Kinderdagverblijf Willemijntje en Bso Elzen behoren ook tot dit kindercentrum. Vaak zien we kinderen van kinderdagopvang Willemijntje terug op Bso Tiliander. Deze verbinding zorgt voor een warme overdracht en vertrouwde gezichten.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

de boom op het schoolplein kleine handjes helpen mee mooie oogst knutselfoto lekker hangen
de boom op het schoolplein kleine handjes helpen mee mooie oogst knutselfoto lekker hangen

Beoordelingen

KlantOK

13 ouders beoordelen de buitenschoolse opvang van Sterre Kinderopvang locatie Tiliander met een 8,0 gemiddeld.

8,0

Samenwerking basisscholen

Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen:
 • Tiliander

Bijzondere kenmerken

 • Buiten bewegen
  Iedere dag gaan we naar buiten; op het schoolplein of naar het speelveldje naast de school. Jonge kinderen klimmen, klauteren en spelen in de zandbak, oudere kinderen voetballen, rennen of verzinnen zelf spelletjes.
 • Moestuin
  Zodra het voorjaar begint, fietsen we met kinderen naar onze moestuin bij het kanaal. Kinderen met groene vingers zorgen voor een eigen stukje moestuin.
 • Verantwoorde voeding
  Bso Tiliander zorgt voor gezonde, lekkere voeding met zo weinig mogelijk suikers en ongezonde vetten. Kinderen leren lekkers te bakken wat toch gezond is!
 • Ontdekken
  Spelen op BSO Tiliander is een grote ontdekkingstocht! We kijken naar de interesses en kwaliteiten van de kinderen om inzicht te krijgen in hun behoeftes en daar op in te spelen.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag

na schooltijd - 19.00 uur

 

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school
van 7.30 - 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Carla Hendriks
Carla Hendriks
06-10278984

Waar vind je ons?

Lange Nieuwstraat 189
5041 DB Tilburg

Tel: 06-22916750
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel in onze handige rekentool!