Vrijmoet

 • Fantasierijk
 • Creatief denken
 • Nieuwsgierigheid prikkelen
 • Dapper ontdekken

Creatief kinderdagverblijf van Sterre Kinderopvang in de Reeshof. 

Gemiddelde beoordeling
Kinderdagopvang: 8,2

Buiten knutselen
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Een plek waar jonge kinderen hun creativiteit en expressie kunnen ontwikkelen.

Kinderen groeien door vallen en opstaan. Ze maken fouten, herstellen ze en proberen het nog eens. Er is geen vast plan, alleen een immense berg nieuwsgierigheid. Alles kan nog ontdekt worden. Bij kinderdagverblijf (KDV) Vrijmoet werken we deze nieuwsgierigheid in de hand door elke dag een nieuwe of herkenbare uitdaging te bieden.

Aan de hand van verschillende artistieke disciplines prikkelen we de ontdekkingsdrang van jouw kleine wereldreiziger.

Je vindt ons creatieve kinderdagverblijf in Tilburg Reeshof, in de wijk Gesworen Hoek.

Belevingswereld ontdekken

We introduceren verschillende texturen, vormen, kleuren, bewegingen, geluiden en smaken door aan verschillende etenswaren te proeven, te spelen met klei, verf, zand, kiezels, keien en hout. We ontdekken bijvoorbeeld hoe sterk je moet zijn om een ballon op te tillen of hoe het voelt om met je handen en voeten door de modder of verf te kruipen. Op onze creatieve kinderopvang is alles gericht op ontdekking, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en de belevingswereld van het kind. Naarmate het kind ouder wordt, worden de uitdagingen steeds groter.

Creatief denken

Kinderdagopvang Vrijmoet focust op de ontwikkeling van het jonge kind. Kinderen kunnen al zoveel leren op jonge leeftijd, zoals communiceren, samenwerken en delen, kennismaken met verschillende (culturele) achtergronden, creatief denken én bezig zijn en problemen oplossen. Onze pedagogisch professionals, waarvan de helft ook opgeleid is als kunstenaar, weten precies hoe zij baby's, dreumesen en peuters kunnen prikkelen tot zelfstandigheid.

Zo helpen we jouw kind onverschrokken zijn eigen wereld in te kleuren!

Kom jij kijken? Vraag een rondleiding aan!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Impressie kinderdagverblijf Wolkjes maken Kiekeboe Baby buiten Schilderen In de wolken
Impressie kinderdagverblijf Wolkjes maken Kiekeboe Baby buiten Schilderen In de wolken

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Vrijmoet met een 8,2 gemiddeld.

8,2

Bij Vrijmoet bieden we hele dagen peuteropvang aan (geen halve dagen). 

Hoe leuk is het om je dag te beginnen met muziek? Nadat alle kinderen zijn gebracht en even gespeeld te hebben, start onze pedagogisch professional met een gezellig deuntje op de gitaar. Een leuk moment samen, want kinderen zijn dol op muziek. Daarna eten we gezamenlijk fruit aan tafel. Tijdens de dag hebben we leuke spelactiviteiten en gaan we graag naar buiten en op ontdekking in onze tuin. 

Uitdagende activiteiten

We doen veel met een groep. De speelmomenten met elkaar en met de medewerkers zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor de spraakontwikkeling, motoriek en het maken van vriendjes. Juist in een groep kunnen kinderen zich aan elkaar optrekken en nieuwe vaardigheden leren. Zoals een boterham smeren, een jas aandoen, elkaar troosten en het herkennen van vormen en cijfers. 

We gaan met de peuters ook graag naar de bso ruimtes van Studio-T. Zo kunnen we lekker bewegen en dansen in het theater, gaan we creatief aan de slag in het atelier en ontdekken we muziekinstrumenten in de muziekruimte.  

Ontwikkeling

Natuurlijk hebben we ook oog voor de ontwikkeling van jouw kind. Kinderen kunnen al zoveel leren op jonge leeftijd, zoals communiceren, samenwerken en delen, kennismaken met verschillende (culturele) achtergronden, creatief denken én bezig zijn en problemen oplossen. Onze pedagogisch professionals, waarvan de helft ook opgeleid is als kunstenaar, weten precies hoe zij peuters kunnen prikkelen. 

Voorbereiding basisschool

We werken met het VVE programma (voor- en vroegschoolse educatie) Startblokken. Hiermee worden kinderen stap voor stap, spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Onze medewerkers hebben hiervoor een speciale scholing gevolgd en organiseren spelactiviteiten die passen bij de peuters. Zo wordt de overstap naar de basisschool makkelijker.  

Nieuwsgierig geworden?

Bij binnenkomst ervaar je meteen een huiselijke, creatieve sfeer. De ruimtes zijn fris en licht en nodigen uit tot spelen. Vraag een rondleiding aan en kom samen kijken met je peuter! Je bent van harte welkom. Benieuwd naar de kosten? Klik dan hier

Peuteropvang bij ons is inclusief:
•    Lunch en drinken
•    Fruit en gezonde tussendoortjes
•    Luiers

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Buiten schilderen Vrijmoet Samen fruit eten Samen zingen Peutergroep Vrijmoet Ontdektuin Ontdektuin
Buiten schilderen Vrijmoet Samen fruit eten Samen zingen Peutergroep Vrijmoet Ontdektuin Ontdektuin

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Vrijmoet met een 8,2 gemiddeld.

8,2

Bijzondere kenmerken

 • Fantasierijk
  Rond stampen met onzichtbare olifanten, zingen met een blauwe stem of een huis bouwen voor de boskabouter. Bij ons is geen fantasie te gek! Deze bouwen onze medewerkers graag uit tot een leuke activiteit.
 • Creatief denken
  Creatief denken doe je door te zoeken naar mogelijkheden. Samen met de kinderen kiezen we niet altijd de meest voor de hand liggende oplossing, maar kijken we naar allemaal nog meer kan.
 • Nieuwsgierigheid prikkelen
  Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Dit bevordert hun ontwikkeling. Zo leren zij hun eigen mogelijkheden en grenzen kennen en ontdekken zijn de wereld op hun eigen tempo.
 • Dapper ontdekken
  De vrijheid krijgen om zelf op ontdekking te gaan; Zo leren kinderen vertrouwen op hun eigen kunnen. Wij moedigen deze vrijheid aan en blijven op de achtergrond aanwezig om zowel de veiligheid als de zelfstandigheid te waarborgen.

Openingstijden

Peuteropvang

Maandag t/m vrijdag
07.30 - 18.30 uur

 

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeuren

Marjan Besselse - Zakelijk directeur
06-82758810
Lin Roosen - Artistiek Directeur
Lin Roosen - Artistiek directeur
06-82438686

Waar vind je ons?

Breskensstraat 11
5043 WP Tilburg

Tel: 013-5784310
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!

Is je interesse gewekt?

Wil je je kind direct inschrijven bij Vrijmoet? Leuk! Via onderstaande button ga je direct naar aanmeldformulier.