Willemijntje

 • Buiten
 • Actief luisteren
 • Verantwoorde voeding
 • Ontdekken

Gemiddelde beoordeling:
Kinderdagopvang: 8,5

Willemijntje Tilburg kinderopvang
 • Kinderdagopvang (0-4 jaar)
 • Peuteropvang (2-4 jaar)

Deze locatie biedt de volgende soorten kinderopvang:

Kinderdagverblijf Willemijntje vind je aan de rand van het Wilhelminapark.

In dit grote, schoolse gebouw verwacht je niet meteen een knus kinderdagverblijf met een warme, huiselijke sfeer! Laat je verrassen! Onze pedagogisch medewerkers doen er alles aan om te zorgen dat baby's en peuters zich thuis voelen. Ze observeren en vinden de interactie, het contact heel belangrijk. Een-op-een met je kind, maar ook in de groep, waarin elk kind zijn eigen rol vervult. Onze medewerkers lokken met spel en activiteiten kinderen uit tot ontdekken, spelen en bewegen.

Groene kinderopvang

Kinderdagverblijf Willemijntje biedt groene kinderopvang in het hart van de stad. Kinderen zaaien zelf in onze kweekbakken en verzorgen de plantjes. Wanneer de groenten rijp zijn, is het tijd om ze te plukken, te proeven en lekker op te eten.

We hebben ook onze eigen krielkippetjes! Samen geven we ze eten en als het even kan halen we ze uit het kippenhok om ze te aaien. Elke dag kijken de kinderen nieuwsgierig of er weer eieren zijn gelegd. De eitjes worden gekookt of gebakken en samen opgegeten tijdens de lunch.

Buiten

Buiten zijn en buiten spelen, vinden we heel belangrijk. We streven ernaar om elke dag even naar buiten te gaan. Een beetje wind en regen houdt ons dan ook niet tegen. Wat is er nou leuker dan lekker springen in de plassen!

Met het park voor de deur trekken we er zo nu en dan op uit. En een bezoek aan de kinderboerderij om de hoek is altijd een feest.

Niet alleen buiten spelen maar ook buiten slapen is mogelijk op kinderdagverblijf Willemijntje. In speciale buitenbedjes, uit de zon en uit de wind, is het heerlijk slapen. Als je dat liever niet wilt, kan je kind natuurlijk ook binnen slapen.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Op Willemijntje werken we met het VVE-programma 'Startblokken'. Met deze methode stimuleren we bewuster het spel van kinderen. Vanuit observeren leren we ze verdere stappen te zetten in hun natuurlijke ontwikkeling. We prikkelen kinderen spelenderwijs.

Partners in de wijk

Vaak zien we kinderen van Willemijntje terug op Bso Tiliander. Deze bso is een dependance van kindercentrum Willemijntje. Deze verbinding zorgt voor een warme overdracht en vertrouwde gezichten.

Van harte welkom

We nodigen je van harte uit om een keer te komen kijken.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Lekker in de modder Spelen in het zand Zo lief, iedere dag een ei! Een grote zandbak waar veel kinderen kunnen spelen warm warm water water
Lekker in de modder Spelen in het zand Zo lief, iedere dag een ei! Een grote zandbak waar veel kinderen kunnen spelen warm warm water water

Beoordelingen

KlantOK

35 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Willemijntje met een 8,5 gemiddeld.

8,5

Aan de rand van het Wilhelminapark vind je kinderdagverblijf Willemijntje, waar we kinderopvang aanbieden voor kinderen van 0-4 jaar. Jouw peuter kan dus ook bij ons terecht!

Een plek waar je je thuis voelt

We hebben een groot, schools gebouw. Hierdoor verwacht je niet meteen een knus kinderdagverblijf met een warme, huiselijke sfeer. Kom eens langs en laat je verrassen door wat achter onze deur zit.

Onze pedagogisch professionals doen er alles aan om te zorgen dat je peuter zich thuis voelt. Bij ons mag je kind spelen, ontdekken en bewegen. We vinden de interactie heel belangrijk. Eén-op-één, maar ook in de groep. Ieder kind vervult hier zijn eigen rol.

Groene kinderopvang

Wij bieden groene kinderopvang in het hart van de stad. Kinderen zaaien zelf in onze kweekbakken en verzorgen de plantjes. Wanneer de groenten rijp zijn, is het tijd om ze te plukken, te proeven en lekker op te eten. Kinderen komen bij ons al vroeg in aanraking met de natuur.

We hebben ook onze eigen krielkippetjes! Natuurlijk mogen de peuters helpen met eten geven. En als het even kan halen we ze uit het kippenhok om ze te aaien. Elke dag kijken de kinderen nieuwsgierig of er weer eieren zijn gelegd. Zo ja? Dan eten we ze samen op tijdens de lunch.

Elke dag naar buiten

Buiten zijn en buiten spelen, vinden we heel belangrijk. Een beetje wind en regen houdt ons niet tegen. Wat is er nou leuker dan lekker springen in de plassen!

We gaan ook weleens naar het park bij ons voor de deur. Of naar de kinderboerderij om de hoek, wat een feest!

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Op Willemijntje werken we voor de peuters met het VVE-programma 'Startblokken'. Met deze methode stimuleren we bewuster het spel van kinderen. Vanuit observeren leren we ze verdere stappen te zetten in hun natuurlijke ontwikkeling. We prikkelen kinderen spelenderwijs. Dit helpt hen ook in de overgang naar de basisschool.

Samenwerking school en bso

Zodra je peuter een kleuter wordt en naar school gaat, gaat je kind misschien ook naar de buitenschoolse opvang. Vaak zien we kinderen van Willemijntje terug op Bso Elzen en Bso Tiliander. Deze bso's zijn beide een dependance van kindercentrum Willemijntje. Deze verbinding zorgt voor een warme overdracht en vertrouwde gezichten.
In het gebouw zelf zitten een aantal klassen van Basisschool de Stappen. Ook met deze school werken we samen. Kinderen uit groep 7 en 8 komen bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek voorlezen bij de peuters.

Benieuwd naar meer?

Wil je meer weten over onze locatie? Neem contact op met onze locatiedirecteur. Je peuter direct aanmelden kan natuurlijk ook!

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Peuters buiten Willemijntje Zandbak peuters Willemijntje Kip peuteropvang Willemijntje Zandbak Willemijntje
Peuters buiten Willemijntje Zandbak peuters Willemijntje Kip peuteropvang Willemijntje Zandbak Willemijntje

Beoordelingen

KlantOK

35 ouders beoordelen de kinderdagopvang van Sterre Kinderopvang locatie Willemijntje met een 8,5 gemiddeld.

8,5

Bijzondere kenmerken

 • Buiten
  Bij Willemijntje zijn we graag buiten. Als het enigszins kan, elke dag wel even. Lekker rennen en spelen in de buitenlucht en tegelijkertijd de grote wereld leren kennen!!
 • Actief luisteren
  Een positieve en liefdevolle benadering staat voorop. We kijken naar de interesses en kwaliteiten van de kinderen om inzicht te krijgen in hun behoeftes en daar op in te spelen.
 • Verantwoorde voeding
  Gezonde voeding vinden wij erg belangrijk! Hier gaan wij heel bewust mee om. We vinden het belangrijk dat ieder kind verantwoorde en gevarieerde voeding aangeboden krijgt.
 • Ontdekken
  Je ontwikkelen is een grote ontdekkingstocht! Wij bieden de kinderen de gelegenheid om zelf zoveel mogelijk te ontdekken!

Openingstijden

maandag - vrijdag
7.30 – 18.30 uur

Meer informatie

Directeur

Carla Hendriks
Carla Hendriks
06-10278984

Waar vind je ons?

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

Tel: 013-5841782
Openingstijden

Rekentool

Benieuwd naar de maandelijkse kosten? Bereken het eenvoudig en snel met onze handige rekentool!