Kinderopvang Luchtkasteel Gilze Rijen

Kleinschalige opvang in het groen

Klik hier om een filmpje te kijken van een dag op het Luchtkasteel!

Kinderen van 0 tot 4 jaar uit de omliggende dorpen (oa Rijen, Molenschot, Hulten en Dorst) en steden (Tilburg (Reeshof) en Breda) komen spelen bij kinderdagverblijf Luchtkasteel. Wij bieden uw kind kleinschalige opvang in een bosrijke, groene omgeving, vlakbij de doorgaande weg tussen Breda en Tilburg. Ook verwelkomen we kinderen van medewerkers van vliegbasis Gilze Rijen.

Achter onze deur wacht een warme, huiselijke sfeer. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt. Spelen en plezier hebben, staat bij ons voorop! Onze medewerkers lokken met spel en activiteiten kinderen uit tot ontdekken, spelen en bewegen. Het Luchtkasteel is een gecertificeerd Groene Kinderopvang locatie (kwaliteitsmerk Groen Cement). We zijn bewust bezig met de omgeving en de natuur. Ons speelgoed is vooral van hout en we besteden veel aandacht aan de seizoenen. Ieder seizoen levert prachtige natuurlijke materialen op, waarmee de kinderen volop kunnen experimenteren. 

Veel buiten op ontdekkingstochteekhoorn luchtkasteel kinderopvang rijen
Er wordt veel buiten gespeeld in onze grote ontdektuin, waar we iedere dag op onderzoek uitgaan. Ook als het weer wat minder is. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven met zand en water, fietsen over de heuvels en paadjes, verstoppertje spelen tussen de bomen en struiken, heksensoep maken in de "modderkeuken" en samen met ons de moestuin onderhouden en onze krielkippen verzorgen. We krijgen regelmatig bezoek van eekhoorntjes, konijnen, vogels en vlinders! 

Ruimschoots aandacht voor uw baby
Baby'tjes krijgen speciale aandacht. Er wordt veel geknuffeld en gezongen. Ook gaan ze gezellig mee naar buiten, genieten van de frisse boslucht, spelen op het gras of vanuit de kinderwagen de avonturen van de grotere kinderen bewonderen. Buiten slapen is mogelijk op het Luchtkasteel. 
In speciale buitenbedjes, uit de zon en de wind, is het heerlijk slapen. 

Sterre Kinderopvang App
Wij werken met een speciale Kinderopvang App voor ouders; de Sterre Kinderopvang App. Hiermee laten we via persoonlijke berichtjes en foto's weten hoe het met uw kindje gaat.
Ouders kunnen 24-7 via de app op hun smartphone of tablet nieuws over de locatie lezen, foto's bekijken, maar ook hun kindje ziekmelden, vakantie doorgeven of extra opvang aanvragen.

We nodigen u van harte uit om een keer te komen kijken op het Luchtkasteel!

Dag van de groene kinderopvang

Elke derde dinsdag van mei is het de dag van de groene kinderopvang. Natuurlijk doen wij elke dag leuke activiteiten, maar op deze dag maken we er iets extra feestelijks van! In 2017 hadden we het thema Rupsje Rooitgenoeg. Een meneer van de landschapsvereniging Gilze-Rijen kwam bij ons vertellen over rupsjes en vlinders. Hij had hele mooie spullen meegenomen en als cadeau nog een insectenhotel. We hebben met druifjes en aardbeien rupsjes gemaakt (en lekker opgegeten!) en onze wekelijkse yogales ging ook over Rupsje Nooitgenoeg. Dit jaar zijn we met de peuters op bezoek geweest bij tuinderij Peeters. Met de aardbeien die we daar gekocht hebben, hebben we samen lekkere smoothies gemaakt. Dat was smullen! De baby'tjes hebben zich vermaakt met de nieuwe babygym voor buiten (gemaakt van natuurlijke materialen) en het was heerlijk weer, dus de yogales is ook buiten gegeven.

Krielkippen

In april 2016 zijn er bij ons 3 krielkipjes gekomen. Ze hebben een mooi hok met ren gekregen in onze grote tuin. Elke dag worden de kipjes samen met de kinderen verzorgd en geaaid. We hebben al vele verse eitjes mogen rapen! In het voorjaar van 2017 zijn er 4 kuikentjes geboren. Wat een plezier!

Peuteryoga

Minimaal 1x per week wordt er aan de peuters een les kinderyoga aangeboden door een pedagogisch medewerker die hier een opleiding voor heeft gevolgd. Kinderen zijn vrij om hieraan mee te doen, maar we ervaren dat ze het heel leuk vinden.

Kinderyoga is op een speelse manier inspannen en ontspannen door middel van bewegingsspelletjes, ademhalingsoefeningen, yogahoudingen en ontspanningsoefeningen. Iedere les zal dit zijn door middel van het thema waar we op dat moment mee bezig zijn en wat dus past bij de belevingswereld van het kind. Hierdoor worden de kinderen zich bewuster van hun lichaam, worden de zintuigen geprikkeld en komen ze tot rust.

Peuterworkshops

Regelmatig werken we samen met Patricia van Doenya's Danswereld en Christa van het Kunstpodium. Zij komen dan naar aanleiding van ons thema een dans- of muziekworkshop geven voor de kindjes vanaf ongeveer 1,5 jaar.

Ouderavond Kinder-EHBO

In oktober 2015 hebben we samen met de oudercommissie een informatie-avond georganisseerd over kinder-EHBO. Debby Visser van EH-opleiding Visser heeft deze avond verzorgd. Vele ouders hadden zich opgegeven en het werd een leerzame en gezellige avond! Na aflloop waren er veel ouders die graag nog meer wilden leren over EHBO bij kinderen. In januari 2016 heeft Debby dan ook een officiele cursus kinder-EHBO gegeven op ons kinderdagverblijf. Bij voldoende animo wordt er elk jaar weer een EHBO-cursus gegeven. Heb je interesse, dan ben je van harte welkom!

Nationaal voorleesontbijt

Elk jaar doen wij mee aan het Nationale Voorleesontbijt en maken we er een echt feestje van! In 2016 heeft Burgemeester Jan Boelhouwer bij ons voorgelezen uit het prentenboek van het jaar 2016 "We hebben er een geitje bij". Vooraf was er voor iedereen een lekker ontbijtje en als verrassing was er nog een pasgeboren geitje! In 2017 kwam Roodkapje uit het Sprookjesbos van de Efteling bij ons voorlezen en in 2018 was het prentenboek van het jaar "Ssst...de tijger slaapt!" en kwam er een ranger uit de Beekse Bergen voorlezen! Dit jaar heeft Loet alias Ruth Bakker een interactieve theatervoorstelling gegeven. 

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken en Flexibele dagen
 • Openingstijden: 07:00 tot 19:00 (kdv) en 07:30 tot 18:30 (kdv)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en Bosrijke omgeving
 • Visie/werkwijze: Duurzame en groene kinderopvang, Fantasie en verwondering centraal en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Sport en spel: Yoga en Dansen
 • Natuur: Bosrijke omgeving, Ontdektuin, Dieren en Moestuin
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes
 • Speciaal voor peuters: Interactief voorlezen, Dansen, Samen koken en Yoga
 • Speciaal voor ouders: Workshops/cursussen en Kinderopvang-app
 • Samenwerkingspartners: Consultatiebureau