Kindercentrum Oculus Tilburg

Al 25 jaar een begrip in de buurt

Vlakbij de Ringbaan Oost in één van Tilburgs gezellige wijken ligt kinderopvang Oculus. Al 25 jaar is onze kinderopvang een begrip aan het St. Willebrordplein in Loven-Besterd. Ons kinderdagverblijf is één van de meest ervaren en oudste kinderdagverblijven van Tilburg. En als uw kind naar de basisschool gaat, dan kan het terecht bij onze bso. Vanaf schooljaar 2017/2018 vormen we samen met scholen om ons heen één Kindercampus. Kindercampus Oculus. Van baby af aan zijn kinderen hier in beeld bij het brede team.

Bekijk de website van Kindercampus Oculus

Sterre Kinderopvang

Kinderopvang Oculus is aangesloten bij Sterre Kinderopvang. Kinderen uitdagen in een veilige, huiselijke sfeer en ze stimuleren tot het maken van eigen keuzes is een manier van werken die we al sinds jaar en dag toepassen.

Verwondering

Vanaf dag één dat een kind geboren is, doet het iedere dag nieuwe indrukken op. Verwondering prikkelt de nieuwsgierigheid van een kind en van daaruit kan het zich optimaal ontwikkelen. Bij Oculus spelen wij in op deze verwondering en laten kinderen kennis maken met allerlei facetten uit de wereld om hen heen.

Zo hebben we tijdens het thema dieren in een vlinderbak het proces van vlinder naar rups gevolgd. Er werd niet alleen gekeken, dagelijks werd er een activiteit omheen georganiseerd in de vorm van boekjes lezen, liedjes zingen, de bak mee verschonen en natuurlijk de vlinders vrij laten.

Gedurende het thema eten/drinken hebben we boodschappen gedaan in de supermarkt, van de producten lekkere hapjes gemaakt en een echt restaurant gemaakt waar ouders mochten komen eten. Naast het werken met thema’s en de daarbij passende activiteiten bieden we kinderen de ruimte om zelf te ontdekken. We zijn dan ook vaak te vinden in onze ruime ontdektuin.

Speeltuin voor baby's

We hebben plekjes in de groepen gecreëerd waar de kinderen alleen of juist met meerdere kinderen kunnen spelen. Veel kinderen vinden het fijn zich even terug te kunnen trekken. Voor de buitenspeelplaats hebben we gekozen voor een natuurlijke buitenomgeving, waar we ook een speciale ontdektuin hebben voor de baby's.

Leren voor jezelf op te komen

Uw kind maakt bij Oculus kennis met alledaagse gebeurtenissen zoals seizoenen, feestelijkheden en emoties als blijheid, boosheid en verdriet. We letten erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan, maar ook voor zichzelf kunnen opkomen. De pedagogisch medewerkers bieden allerlei activiteiten aan die veelal in het teken staan van de ontwikkeling van het kind. De pedagogisch medewerkers zijn zorgzaam en volgen de ontwikkeling van uw kind volgens een vast dagritme wat de kinderen structuur biedt. Daarnaast vinden we contact met en tussen de kinderen en ouders heel belangrijk.

Welkom!

Zullen we een keertje afspreken?

U bent van harte welkom!! We vertellen u heel graag meer over onze unieke locatie.

We laten ons leiden door verwondering.

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken en 12 weken (bso)
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv), Naschoolse opvang (tot 19:00) en Voorschoolse opvang (vanaf 07:30)
 • Groepsindeling: Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: Bij uitvalswegen en In/nabij basisschool
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Duurzame en groene kinderopvang, Fantasie en verwondering centraal, Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
 • Natuur: Ontdektuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Cultuur/expressie: Zingen/acteren
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding, Samen koken en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes en Muziek op schoot
 • Speciaal voor peuters: Interactief voorlezen en Dansen
 • Speciaal voor ouders: Kinderopvang-app
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Basisschool en Consultatiebureau