Over Sterre Kinderopvang

Een aantal zeer ervaren en unieke kinderdagverblijven en bso's in Tilburg en Rijen vormen samen Sterre Kinderopvang. Sommigen zijn met meer dan 40 jaar ervaring een begrip in Tilburg en omgeving.

Help ze de wereld te ontdekken

De locaties van Sterre Kinderopvang zijn niet in een hokje te plaatsen, laten elk een heel eigen geluid horen, maar delen hun visie op het jonge kind. Ze zijn ervan overtuigd dat je een kind, kind moet laten zijn. Ze helpen kinderen de wereld te ontdekken. Door echt te kijken naar kinderen en aan te sluiten bij hun verwondering en fantasie. Door te zien wat ze op dat moment nodig hebben en de omgeving te creëren die daarvoor nodig is; veilig, geborgen, uitdagend.

Deze visie wordt op alle Sterre locaties in de praktijk gebracht, zowel bij de kinderdagverblijven als op de locaties voor buitenschoolse opvang. Wist je trouwens dat je ook voor alleen peuteropvang terecht kunt bij kinderdagverblijven van Sterre?

Natuur en verwondering

We gaan veel naar buiten. Nergens kunnen kinderen hun fantasie het beste kwijt als in de natuur. Kinderen trekken eropuit in onze eigen ontdekkingstuin, ook als het regent. Of we gaan naar het park of bos bij ons in de buurt. De allerkleinsten slapen bij ons – naar behoefte – in speciale buitenbedjes.

Groen van binnen

Sterrelocaties zijn niet alleen ‘groen’ van buiten maar ook van binnen. Er wordt alleen gewerkt met natuurlijke materialen. Plastic speelgoed kom je niet tegen. Ook in onze inrichting vind je ‘buiten’ terug, bijvoorbeeld in de natuurlijke, rustige kleuren en in onze houten meubels.

De natuur en het buiten zijn, vinden wij bij Sterre namelijk heel belangrijk. Net als gezonde voeding. Baby’s snoezelen terwijl wij voor ze zingen of dromen heerlijk weg in hun buitenbedjes. Peuters zitten achter een leeg vel papier met allerlei materialen om zich heen. Ze helpen medewerkers in de moestuin of knuffelen en verzorgen samen de dieren. De medewerkers praten veel met kinderen over alles wat ze zien, beleven en fantaseren.

Bekijk onze locaties

 


Maatschappelijke Kinderopvang

Wij zijn een maatschappelijke kinderopvangorganisatie. Dit betekent dat we de winst die we maken opnieuw investeren in de ontwikkeling van de kinderen. Van alle kinderen, overal waar dat nodig is.

Meer weten?

logo bmk
Investeerder Expertisecentrum Kinderopvang

Wij investeren in Expertisecentrum Kinderopvang. Het Expertisecentrum Kinderopvang werkt in het belang van het zich ontwikkelende kind aan de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang. Doel is informatie en kennis verzamelen waarmee pedagogisch professionals zich verder kunnen professionaliseren.

Expertisecentrum Kinderopvang