Bij Sterre Kinderopvang gaan peuters op ontdekkingstocht

Peuteropvang Tilburg

Is jouw peuter klaar voor wat meer uitdaging? Om vriendjes te maken en nieuwe dingen te leren? Bij de peuteropvang bereiden we je kind al spelend voor op het basisonderwijs.

Ontdek peuteropvang op onze groene locaties

De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar, van werkende en niet-werkende ouders. Bij Sterre Kinderopvang gaan de peuters op ontdekkingstocht in de natuur om samen te spelen met natuurlijke (speel-)materialen. En ze gaan samen aan tafel om nieuwe smaken te ontdekken, liefst groente en fruit uit de eigen moestuin. Op sommige locaties hebben we ook dieren zoals kippen, cavia’s, konijnen, geitjes of reptielen. Deze dieren hebben verzorging nodig en daar mogen de kinderen natuurlijk bij helpen!

Op een aantal locaties worden peuter-kleuter ontmoetingen georganiseerd; een halfuurtje waarin de peuters en kleuters bij elkaar komen om samen te spelen. Dit helpt de peuters om spelenderwijs ervaring op te doen zodat zij straks met zelfvertrouwen richting de basisschool gaan.

Halve dagen peuteropvang

Zoek je voor jouw peuter van 2-4 jaar opvang voor een paar ochtenden per week op een groene kinderopvanglocatie? Heeft jouw kind een VVE indicatie gekregen vanuit het consultatiebureau? Dan kun je bij meerdere locaties terecht voor 40-weekse peuteropvang. Dit betekent dat de opvang alleen tijdens de schoolweken open is. De gemeente Tilburg geeft voor de eerste twee dagdelen subsidie op peuteropvang. Zoek een locatie bij jou in de buurt:

Peuteropvang (halve dagen)

 

Hele dagen peuteropvang

Heb je een kind van 2 of 3 jaar waarvoor je een hele dag opvang zoekt? Dan kun je gewoon terecht bij een kinderdagverblijf, 40 of 52 weken per jaar! Je kunt kiezen voor een verticale groep met kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar in een groep of voor een horizontale groep waar kinderen van dezelfde leeftijd samen in een peutergroep zitten. Op het kinderdagverblijf krijgt je kind – net als op de peuteropvang - een goede voorbereiding op de basisschool. De kinderen maken vriendjes en ontmoeten vaak ook al toekomstige klasgenootjes. Al onze locaties hebben hun eigen unieke kenmerken. Ben je benieuwd welke kinderdagverblijven er bij jou in de buurt zitten en waar je terecht kunt voor hele dagen peuteropvang? Bekijk alle locaties die dit aanbieden:

Kinderdagopvang (hele dagen)

De kosten van peuteropvang

Het maakt niet uit of je werkt of niet: alle Tilburgse ouders van peuters van 2-4 jaar krijgen een tegemoetkoming in de kosten voor 2 dagdelen peuteropvang per week op basis van 40 weken per jaar. Deze tegemoetkoming is afhankelijk van het verzamelinkomen binnen jullie gezin. Heeft je peuter een indicatie van het consultatiebureau? Dan krijg je zelfs voor 3 ochtenden een tegemoetkoming in de kosten.

Een voorbeeld: Is je verzamelinkomen maximaal € 26.944 per jaar? Dan betaal je ongeveer € 16 per maand voor 2 dagdelen peuteropvang. In de Ouderbijdragetabel peuteropvang 2023 staat wat je betaalt in jouw situatie. Meer informatie over de kosten vind je op onze kostenpagina.

 

Meer weten over peuteropvang?

We hopen dat je enthousiast bent over peuteropvang bij Sterre Kinderopvang. Heb je nog vragen of wil je gewoon eens een kijkje komen nemen samen met je peuter? Jullie zijn van harte welkom! Neem contact op met de locatie van je keuze of vraag direct een rondleiding aan. De locatiedirecteur helpt je graag! Direct aanmelden kan natuurlijk ook, vul hier het aanmeldformulier in. Tot snel bij Sterre Kinderopvang!