Vanaf wanneer mag mijn baby naar de kinderopvang?

Baby naar kinderopvang

Je kunt je baby naar de kinderopvang brengen als hij of zij 6 weken oud is. In de meeste gevallen wachten ouders tot het zwangerschapsverlof van de moeder is afgelopen. Dat is ongeveer 3 maanden na de geboorte van je kindje, of later als het verlof wordt verlengd door er vakantiedagen of ouderschapsverlof aan vast te plakken.

Bij het aanmelden voor de kinderopvang geef je aan vanaf wanneer je je baby wilt komen brengen. De opvanglocatie neemt tijdig contact op om definitieve afspraken te maken over de eerste dag en de wendagen.
 

Maar mijn baby is nog zo klein...

Dat snappen we helemaal! Het is ook niet niks om je kostbaarste bezit uit handen te geven. Op alle locaties waar wij mee samenwerken zijn pedagogisch professionals aanwezig die er alles aan doen om jouw baby net zo goed op te vangen als thuis en mee te gaan in zijn/haar ritme. We werken met vaste teams zodat je kindje snel gewend raakt aan vertrouwde gezichten. 

Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat op de kinderopvanglocaties bij jou in de buurt? Maak eens een afspraak voor een rondleiding. Zo krijg je alvast een gevoel bij de opvang en kun je met eigen ogen zien hoe ze voor de baby's zorgen. Ook krijg je de kans om vragen te stellen. Die beantwoorden ze graag!

Bekijk de locaties

Misschien ook interessant

Kind in zandbak

Rondleiding aanvragen

Via de website heb je een eerste indruk gekregen van de locaties bij jou in de buurt. Wil je echt ervaren of een locatie bij je past? Vraag dan een...
Lees meer
Spelende kinderen Sterre kinderopvang

Ons aanbod

Bij Sterre Kinderopvang kun je terecht voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Welke opvang je ook kiest, bij Sterre Kinderopvang...
Lees meer