De kosten van onze opvang

Vaak worden prijzen in de kinderopvang bruto per uur weergegeven. Die uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld bij de werkelijke kosten. Daarom hebben we een handige rekentool voor je waarmee je snel en makkelijk kunt berekenen wat je kwijt bent aan kinderopvang voor jóuw specifieke situatie per locatie. Alle opvangvormen voor al je kinderen samen overzichtelijk bij elkaar én met een berekening van je toeslag waardoor je meteen weet wat je zelf - onder de streep - maandelijks gaat betalen.

Naar de rekentool


Kosten kinderdagverblijf of bso in 2018

We hebben alleen de meest voorkomende contractvormen in de onderstaande tabellen verwerkt. Onze directeuren kunnen je precies vertellen wat er op hun locatie nog meer mogelijk is. Ook als er speciale (prijs)acties gelden op hun locaties.

Nieuw vanaf 2018: Peuteropvang met subsidie
Vanaf 1 januari 2018 bieden een aantal locaties met kinderdagopvang van Sterre peuteropvang aan.
Op www.peuterspeelzalentilburg.nl/ouderbijdrage vind je alle relevante informatie over onder meer de kosten van deze nieuwe voorziening die gesubsidieerd wordt door de gemeente.

Soort opvang

Bruto maandprijs*

 

Bruto uurprijs
kinderdagopvang 52 weken pj

€  355,08

€ 7,45
Peuteropvang 40 weken pj** € 273,14 € 7,45**
bso 52 weken pj***

€ 202,05

€ 7,46
bso 40 weken pj*** € 132,34 € 8,49
voorschoolse opvang

€ 27,52

€ 8,26

Afrondingsverschillen en fouten voorbehouden. Je kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen.

* op basis van 1 hele dag kinderopvang
** prijs voor de eerste twee dagdelen met subsidie van de gemeente. De overige dagdelen zijn tegen de bruto uurprijs van €9. Contract voor deze dagdelen evt uit te breiden naar 40 + 8 weken tegen dezelfde uurprijs. Peuteropvang met subsidie wordt (nog) niet aangeboden op Luchtkasteel, Jip en Janneke, Leijpark en KrisjKrasjKresj
*** prijzen bso worden gebaseerd op de eindtijd van scholen. De hier genoemde prijzen zijn gebaseerd op de eindtijd van 14.30u. Via de rekentool kun je precies berekenen wat je uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school. 

Meer weten over kinderopvangtoeslag?

Op de website van Servicebureau Kinderopvang vind je meer informatie over Kinderopvangtoeslag in 2018:
 

Kinderopvangtoeslag 2018 


Via de link hieronder vind je alle locaties en hun webpagina's. Direct een vraag stellen aan een locatie? Gebruik het contactformulier rechts op deze pagina.

Naar het locatie overzicht