Willemijntje kinderdagverblijf Tilburg Centrum Noord

Zelf zaaien, verzorgen, oogsten en...smullen maar!

Kinderdagverblijf Willemijntje vindt u aan de rand van het Wilhelminapark (ten noorden van het centrum van Tilburg). In dit grote, schoolse gebouw verwacht u niet meteen een knus kinderdagverblijf. Laat u verrassen! Achter onze deur wacht u een warme, huiselijke sfeer.

Onze pedagogisch medewerkers doen er alles aan om te zorgen dat baby's en peuters zich thuis voelen. Ze observeren, maar vinden met name de interactie, het contact heel belangrijk. Een-op-een met uw kind, maar ook in de groep, waarin elk kind zijn eigen rol vervult. Onze medewerkers lokken met spel en activiteiten kinderen uit tot ontdekken, spelen en bewegen.

Groene kinderopvang

Kinderdagverblijf Willemijntje biedt groene kinderopvang in het hart van de stad. Kinderen zaaien zelf in onze kweekbakken en verzorgen de plantjes. Wanneer de groenten rijp zijn, is het tijd om ze te oogsten en er wat lekkers van te maken. Hmmm, dat is smullen!

We hebben onze eigen krielkippetjes! Samen geven we ze eten en als het even kan halen we ze uit het kippenhok om ze te aaien. Van de kleine eitjes maken we lekkere dingen.

Buiten zijn en buiten spelen, vinden we heel belangrijk. Dus ook als het waait en regent, spelen we in onze eigen, mooie tuin. Jassen en laarzen aan en lekker springen in de plassen!

Met het park voor de deur trekken we er zo nu en dan op uit. Om naar de eendjes te kijken of kastanjes te zoeken. En een bezoek aan de kinderboerderij om de hoek is altijd een feest.

Niet alleen buiten spelen maar ook buiten slapen is mogelijk op kinderdagverblijf Willemijntje. In speciale buitenbedjes, uit de zon en uit de wind, is het heerlijk slapen.

VVE vroeg voorschoolse educatie

Op Willemijntje werken we met het VVE programma 'Startblokken'. Met deze methode stimuleren we bewuster het spel van kinderen. Vanuit waardevrij observeren leren we ze verdere stapen te zetten in hun natuurlijke ontwikkeling. We prikkelen kinderen spelenderwijs.

Partners in de wijk

Vaak zien we kinderen van Willemijntje terug op Bso Elzen en Bso Tiliander. Deze bso's zijn beide een dependance van kindercentrum Willemijntje. Deze verbinding zorgt voor een warme overdracht en vertrouwde gezichten.
In het gebouw zelf zitten een aantal klassen van Basisschool de Stappen. Ook met deze school werken we samen. Kinderen uit groep 7 en 8 komen bijvoorbeeld tijdens de kinderboekenweek voorlezen bij de peuters.

We nodigen u van harte uit om een keer te komen kijken.

Verse eitjes

img_0093_2_0.jpg?itok=biyiNqYj

Iedere dag kijken we of er eitjes in het hok liggen.

Grote pompoen

Eindelijk mocht de pompoen eraf!

 

Ten MiIes

Buiten spelen, bewegen  en rondrennen vinden we belangrijk. Daarom dragen we een steentje bij aan de minrun van de ten miles!

BOink-Belangenvereniging

Willemijntje  is lid van BOinK- Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang. Voor meer informatie: http://www.boink.info/boink-voor-ouders/informatie

Wat kost onze kinderopvang?                                                                                                  

Voor ons kinderdagveblijf is in 2019 het uurtarief €.8,02. Het zogenaamde fiscaal maximum uurtarief is tevens €8,02.

Voor de precieze berekening kunt u de rekentool gebruiken. Deze is te vinden onder de button 'kosten'.

 

Locatiekenmerken

  • Contractsoort: 52 weken
  • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv)
  • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep
  • Ligging: Bij uitvalswegen, In/nabij basisschool en Vlakbij park
  • Visie/werkwijze: Duurzame en groene kinderopvang, Fantasie en verwondering centraal en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Natuur: Ontdektuin, Dieren, Moestuin en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
  • Cultuur/expressie: Schilderen
  • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen, Extra aandacht voor verantwoorde voeding en Luiers inbegrepen
  • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes