WipWap kinderopvang Tilburg-Wandelbos

Ze zijn niet bang van regen, ze zijn niet vies van vla...

Ze zijn niet bang van regen, ze zijn niet vies van vla,
geef ze maar de ruimte, dan denken ze zelf wel na...

 

Een fijne dag bij WipWap, klik hier om een kijkje te nemen bij ons!

Over ons

Kinderdagverblijf WipWap ligt middenin een bosrijke omgeving, aan de rand van het Wandelbos en dichtbij de Universiteit van Tilburg. De natuur staat centraal in ons dagelijkse pedagogisch handelen.
We bieden activiteiten aan die op de natuur gericht zijn, zoals spelen met natuurlijke materialen, lezen en zingen over de natuur. Natuurlijk spelen we veel buiten in onze grote tuin, het gehele jaar door. Ieder seizoen levert prachtige natuurlijke materialen op, waarmee kinderen volop kunnen experimenteren. Fantasie en verwondering staan centraal. We hebben ook een kinderboerderij: kinderen en medewerkers zijn dagelijks bezig met de geiten, konijnen, cavia's en kippen.

Peuteropvang

Vanaf 1 januari 2018 veranderen alle peuterspeelzalen in Nederland vanwege de komst van een nieuwe wet; ook de peuterspeelzalen in Tilburg.

In deze wet staat dat er geen verschil meer mag zijn in de manier waarop peuters van 2 tot 4 jaar samen spelen en leren. Het maakt niet meer uit of ouders werken, kinderen extra hulp nodig hebben of waar ze wonen. Peuters moeten samen kunnen opgroeien en dezelfde start maken op de basisschool. De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat dat ook op een goede manier gebeurt. Daar hebben ze afspraken over gemaakt met locaties; een groot deel daarvan vind je - tot 1 januari- op deze website. Deze locaties gaan allemaal op dezelfde manier werken. En ouders die gebruik maken van deze nieuwe peutervoorziening krijgen een deel van de kosten vergoed door de gemeente.

Wat verandert er in het algemeen per 1 januari in Tilburg?

De naam peuterspeelzaal verdwijnt in de hele stad;

alle Tilburgse ouders van peuters van 2 tot 4 jaar krijgen een tegemoetkoming in de kosten voor minimaal 2 dagdelen* per week 40-weekse opvang van de gemeente en/of van de overheid

Bij KDV Wipwap zijn de kinderen over de drie peutergroepen verdeeld en spelen de kinderen van de peuteropvang samen met de kinderen van het kinderdagverblijf. Wij zijn dus geharmoniseerd en spelen samen op de groepen.

 

*Op verzoek van het consultatiebureau kan de gemeente een extra 3e dagdeel volledig vergoeden.

Baby's

Voor de baby’s is er een speciale tuin gecreëerd. Ieder seizoen levert prachtige natuurlijke materialen op, waarmee kinderen volop kunnen experimenteren. De baby’s mogen buiten slapen en onze speciale bedjes en als ze wakker zijn maken ze kennis met de dieren en uitdagend spelmateriaal. De ruimte is zo ingericht dat zij genoeg kunnen rusten en straks ook leren rollen, kruipen en lopen en met hun leeftijdsgenootjes kunnen spelen.

Dansles

Om de week komt Patricia onze dansjuf. Ze neemt ons mee naar een wereld van fantasie dans, muziek en verhalen. Er wordt een wereld gecreëerd waarbij de kinderen plezier beleven aan dans en hun fantasie, zelfvertrouwen en hun creativiteit vergroten. Beweging en taalontwikkeling worden gestimuleerd.

 

Reggio Emilia

We laten ons inspireren door de visie van Reggio Emilia. We gaan uit van de rijke mogelijkheden van elk kind en bieden ze daarvoor de ruimte. De indeling van de ruimtes nodigt de kinderen uit tot ontdekken, spelen, ontwikkelen en het stimuleert het maken van eigen keuzes. We bieden kinderen'100 talen'. Volgens onze visie worden kinderen namelijk geboren vol potenties en mogelijkheden. Zij zijn rijk aan capaciteiten, krachtig en creatief. Pedagogisch medewerkers sturen niet in dit proces, maar zorgen voor een uitdagende, stimulerende omgeving. Ze sluiten aan op de belevingswereld van het kind.

Kom gerust een keer kijken, dan vertellen we u meer over ons unieke kinderdagverblijf.

Locatiekenmerken

 • Contractsoort: 52 weken en 40 weken
 • Openingstijden: 07:30 tot 18:30 (kdv)
 • Groepsindeling: 0 tot 4 jaar in één groep en Aparte baby- of peutergroep
 • Ligging: Bosrijke omgeving, In/nabij basisschool en Vlakbij park
 • Visie/werkwijze: Samenwerking met school/andere professionals, Duurzame en groene kinderopvang, Fantasie en verwondering centraal en Spelen en ontdekken met toekomstige klasgenootjes
 • Sport en spel: Dansen
 • Natuur: Bosrijke omgeving, Ontdektuin, Dieren en Uitstapjes naar park/kinderboerderij
 • Voeding en verzorging: Fruit, tussendoortjes, lunch en drinken inbegrepen en Luiers inbegrepen
 • Speciaal voor baby's: Buitenbedjes
 • Speciaal voor peuters: Dansen en Op bezoek bij senioren
 • Speciale acties
 • Samenwerkingspartners: Basisschool, Consultatiebureau en Voedingsdeskundige